základní část, 28. kolo
13.04.2024 15:00 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Veljko Birmančevič (© AC Sparta Praha)

Klokani kartami v boji o titul nezamíchali. Bouřící Ďolíček utišil skvělý výkon Birmančeviće

Bohemians neudrželi ve 28. kole Fortuna ligy vedení nad Spartou a po sedmi dnech prohráli také druhé malé pražské derby, tentokrát poměrem 1:3. Na rozdíl od vystoupení na hřišti Slavie si však Klokani mohli v zaplněném Ďolíčku dělat naděje na bodový zisk, neboť je třetím gólem v posledních třech zápasech poslal do vedení kapitán Lukáš Hůlka, slibný náskok ale neuhájili. Ještě před pauzou totiž srovnal Martin Vitík a po změně stran zařídil alespoň dočasný návrat Letenských na špičku tabulky nejproduktivnější hráč soutěže Veljko Birmančević.

Zatímco v úvodu angažmá Briana Priskeho ve Spartě bylo pozápasové kolečko s rozezleným kapitánem Ladislavem Krejčím uvnitř běžné, na jaře se jej fanoušci dočkali až po nepovedeném utkání s Mladou Boleslaví. Zarážející výkony Letenských z poslední doby totiž vyvrcholily domácí remízou, jež pustila do čela tabulky Slavii. Na této rošádě se svým způsobem podíleli i Bohemians, kteří nezvládli derby se sešívanými.

Sparta mohla potvrdit dlouhodobou formu v Ďolíčku už v páté minutě, jenže Birmančević z nadějné pozice mířil pouze doprostřed brány. Zanedlouho zakončoval i kapitán Krejčí, jeho hlavičku ovšem zlikvidoval gólman domácích. Další obrovskou příležitost měl na kopačce Jan Kuchta, nicméně z otočky levačkou trestuhodně minul bránu. Všechny neproměněné šance pak v závěru prvního dějství potrestal přesnou hlavičkou po standardce Hůlka. Spartě se ale podařilo ještě před přestávkou vyrovnat. Výtečně kopnutý rohový kop si našel mladík Vitík, který uklidil míč do odkryté brány.

Po změně stran už se štěstí usmálo i na Birmančeviće, jenž v první půli selhal hned v několika šancích. Na obstřel srbského křídelníka po přihrávce Kuchty už Lukáš Soukup nedosáhl. Letenští pak i nadále kontrolovali hru a nedovolovali Klokanům žádné vyložené gólové šance. Naopak střídající Lukáš Haraslín měl na noze pojišťující trefu, avšak v těžké situaci míč netrefil ideálně. Výhru Sparty tak nakonec zpečetil Birmančević, když se po skvěle zahraném signálu u standardní situace dostal k dorážce.

Hosté tak v nevyzpytatelném utkání odčinili minulou remízu a získali všechny body. V příštím kole přivítají 20. dubna ostravský Baník, Bohemians se představí tentýž den v Karviné.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele