základní část, 9. kolo
23.09.2023 18:00 CET
3 : 2
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Klokani chytli proti Sigmě střeleckou slinu. Strůjcem rychlého obratu byl žolík Puškáč

Olomouc padla v devátém kole Fortuna ligy na hřišti Bohemians 2:3. Blíže k tříbodovému zisku měli po většinu zápasu hráči Sigmy, kteří se hned dvakrát dostali do vedení. V tom druhém případě se o trefu hostí postaral bývalý hráč Klokanů Jan Vodháněl, jenž se v aktuálním ligovém ročníku trefil už počtvrté. Hanákům však ani jeho gólový příspěvek k radosti nestačil, neboť v 70. minutě vyrovnal střídající David Puškáč, asistent u krásné rozdílové rány do horního rohu Jana Matouška.

Klokani po loňské veleúspěšné sezoně, ve které vybojovali první účast v pohárové Evropě po 35 letech, tápali ve středních patrech tabulky a se šesti vstřelenými brankami se nacházeli na chvostu ligových ofenziv. Lehký úkol je nečekal ani tentokrát, jelikož Olomouc v novém ročníku nepřestávala udivovat. V dosavadních osmi duelech získala 18 bodů, a navíc se mohla vcelku pravidelně spoléhat na útočníka Lukáše Juliše, jenž se po příchodu ze španělské Ibizy trefil již pětkrát.

Olomoučtí si vypracovali nadějnou příležitost hned v první minutě, když Filip Zorvan posunul míč na Jana Navrátila, který razantním projektilem donutil k výbornému zákroku gólmana Martina Jedličku. O chvíli později už však brankář Klokanů neměl šanci zasáhnout proti výstavní střele do horního růžku, již vyslal zevnitř šestnáctky po pohledné akci Zorvan. V 17. minutě se blýskl Tomáš Digaňa, když konečky prstů vytáhl technický pokus směřující na zadní tyč z kopačky Erika Prekopa. Tentýž hráč nevyužil ani další tutovku těsně po půlhodině hry, kdy po výborné práci Matouška namířil dorážku z bezprostřední blízkosti jen těsně nad. Slovenský útočník se nakonec dočkal ve 36. minutě po centru Jana Kovaříka. Nerozhodný stav však vydržel jen osm minut, jelikož se v závěru poločasu tvrdou hlavičkou prosadil Vodháněl.

V první větší šanci po změně stran se objevil Zorvan po prostrčení od Martina Pospíšila. Autorovi úvodního gólu se sice podařilo uvolnit ke střele z hranice šestnáctky, ale namířil balon pouze do brankáře Jedličky. I druhá gólová akce Klokanů nesla Kovaříkův rukopis. Zkušený záložník obdobně jako u první trefy odcentroval z levé strany přímo na hlavu střídajícího Puškáče, který procedil míč skrz Digaňovo tělo. Obrat ve skóre obstaral v 77. minutě po rychlé kombinaci prudkou ranou Matoušek.

Bohemka tak potvrdila vzestupnou tendenci a po remíze z minulého zápasu získala všechny body. V příštím kole zavítá 1. října do města automobilů, kde se utká s Mladou Boleslaví. Sigma se o den dříve střetne s ostravským Baníkem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele