základní část, 19. kolo
16.12.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Lukáš Hůlka (© Bohemians 1905)

Dynamo pod rouškou personálních změn zmobilizovalo síly na bod. Klokani doma znovu tápali

Bohemians nepotvrdili předzápasové prognózy a v 19. kole Fortuna ligy pouze remizovali s Českými Budějovicemi 0:0. Poslední celek tabulky přijel do Prahy bez Tomáše Zápotočného, jenž po středeční porážce s Hradcem Králové rezignoval. Pod vedením provizorního realizačního týmu se však hosté neměli za co stydět, jelikož zejména Jan Suchan několikrát pořádně provětral defenzivu Klokanů. Branka ale nepadla, a tak klub z hlavního města vstřelil v domácích ligových kláních od druhé poloviny září v součtu jediný gól.

Hráči Dynama prohráli napříč soutěžemi již osm duelů v řadě, což kromě trenéra Zápotočného odnesl také sportovní ředitel Jan Podroužek. Po dřívějším konci nejlepšího střelce Jakuba Hory a kouče Marka Nikla se tak jednalo o další velký personální řez v týmu Jihočechů. Bohemians taktéž nezažívali nejproduktivnější období, četné množství střídajících se remíz a porážek narušilo jen pár ojedinělých těsných triumfů nad sestupovými adepty.

Outsider nečekaně zahrozil jako první, když se po hrubce Jana Vondry při rozehrávce dostal do tutovky Suchan, v ideální pozici ovšem bránu minul. Na druhé straně o sobě dával vědět především Erik Prekop, kterého v jedné z velkých příležitostí parádně vychytal navrátilec mezi tři tyče Martin Janáček. O šance v Ďolíčku rozhodně nebyla nouze, protože záhy se musel předvést proti další ráně Suchana i gólman Martin Jedlička. Poté se hra přece jen uklidnila a oba týmy začaly ukazovat, proč jim náleží nejhorší ofenzivy soutěže.

Trenéři využili poločasovou přestávku ke střídáním, na trávníku se však v podstatě nic nezměnilo. Klokani se kombinací marně snažili dostat za obranu soupeře, Jihočeši se zase spoléhali na protiútoky, které ovšem většinou skončily před šestnáctkou Bohemians. O to větším překvapením bylo, když v 70. minutě napřáhl ke střele Patrik Hellebrand a napálil míč do břevna. Poté se prohnal do vápna exbrněnský Wale Musa Alli, jemuž zamezil ve skórování až pohotový skok Jedličky. Hráči v zeleném si vytvořili jen náznaky příležitostí, jako třeba v případě závaru ve vápně a střely Adama Kadlece, kterého vychytal jistý Janáček.

Bohemka tak Budějovicím nedokázala uštědřit devátou soutěžní porážku v řadě. Dynamo se pokusí na bodový zisk navázat v jarní fázi soutěže, kterou zahájí doma proti Baníku, Klokani zamíří do Hradce Králové.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele