o udržení, 2. kolo
14.05.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řezníček dvakrát zahodil penaltu a podepsal se pod prohru Brna proti Pardubicím

Většinu sezony drží Jakub Řezníček Zbrojovku nad vodou, teď ovšem brněnský mančaft potopil. Nejlepší střelec ligy neproměnil proti Pardubicím hned dvě penalty i jeho vinou nestačili Moravané na Pardubice. A právě Východočeši se díky tříbodovému zisku dotáhli v tabulce nadstavbové skupiny o udržení na Brňany.

Nutno říct, že kromě pokutových kopů toho Zbrojovka proti Pardubicím moc nevymyslela. Na stadionu ve čtvrti Královo Pole tak diktovali tempo především hosté. Hned do dvou šancí se na začátku utkání dostal středopolař Východočechů Hlavatý. Jeho přízemní střela z dvanácté minuty ale skončila v zámezí a za dalších pět minut nepotrestal špatný odkop gólmana Brna Berkovce, který svou chybu vzápětí napravil a překazil Hlavatému kličku.

Po půlhodině hry už ale Berkovec kapituloval. Hranáč po rohovém kopu ještě hlavičkoval do tyče, avšak dorážející Chlumecký již síť rozvlnil. Domácí za první poločas nic zajímavého nevymysleli. Za zmínku stojí pouze rána Koželuha zpoza pokutového území, kterou ovšem bez větších potíží lapil brankář Pardubic Nita.

Mnohem víc se strážce hostující svatyně zapotil po změně stran. V rozmezí šesti minut čelil hned dvěma penaltám, obě však zneškodnil. Nejprve dostala Zbrojovka obrovskou příležitost ke skórování poté, co záložník Východočechů Jeřábek srazil ve vlastní šestnáctce k zemi Alliho. Nita ale vystihl směr zakončení od Řezníčka. Druhý pokutový kop způsobil sám Nita, jenž při snaze chytit balón nedovoleně atakoval Řezníčka. Ten si opět vzal penaltu na starost, tentokrát ovšem mířil na druhou stranu. Jenže rumunský gólman znovu skvěle zasáhl.

Zmar domácích vyvrcholil v nastaveném čase druhé půle, v němž podruhé inkasovali. Hlavatý dostal míč za defenzivu Zbrojovky a sám Berkovce nepřekonal. Dorážející Krobot už ale pojistil vítězství Pardubic, po němž mají Východočeši v tabulce stejně bodů jako Brňané.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele