základní část, 14. kolo
09.11.2022 19:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta bez potíží zvládla dohrávku, Slovácko smetla čtyřmi góly

Sparta potvrdila zlepšenou formu a po Plzni zdolala i dalšího pohárového účastníka. Se Slováckem si poradila hladce 4:0, když si góly rozdělila rovnoměrně do obou půlí. V té první se trefili Sadílek s Čvančarou, po pauze zase Haraslín s Karabcem.

Brian Priske znovu vsadil na rozestavení se třemi stopery ve složení Vitík, Panák, Sörensen, jimž kryl záda Kovář. Ve středu pole nastoupili Sadílek s Pavelou, kraje hřiště obstarávali Zelený a Mejdr. Vepředu se představil trojlístek Čvančara, Kuchta, Haraslín.

Stejnou formaci zvolil i Priskeho protějšek Martin Svědík. Před Nguyenem operovala velezkušená trojice Hofmann, Daníček a Kadlec. Jako křídelní obránci dostali důvěru Tomič s Kalabiškou, v záloze pak Ljovin s Havlíkem. Na hrotu naskočil Mihálik, jemuž měli z krajů dodávat podporu Petržela s Holzerem.

Jako první výrazněji zahrozili hosté. Na zadní tyči zůstal zapomenutý Hofmann, skákavý míč ale napálil jen do rukavic Kováře. A tak bleskově udeřili sparťani prostřednictvím hráče, jenž ještě nedávno oblékal dres Slovácka. Haraslín uspěl v hlavičkovém souboji, což rezultovalo v únik Lukáše Sadílka a ten už si s Nguyenem poradil.

Utkání následně poznamenaly nepokoje domácího kotle, který zasypal hrací plochu pyrotechnikou. Po třech minutách přerušení, během kterého šel situaci řešit i trenér Priske či nehrající kapitán Krejčí, se ve hře zase pokračovalo.

Napravit své předchozí zaváhání mohl po čtvrthodině Hofmann, jenže ani napodruhé se mu nepovedlo rozvlnit síť za Kovářovými zády. Namísto toho tak ve třicáté minutě Letenští zdvojnásobili své vedení. Zeleného pas našel Tomáše Čvančaru, který si věděl rady s bránícím Kadlecem a následně i ranou na přední tyč s Nguyenem. Ještě před pauzou mohl udeřit i Pavelka, ten ovšem hlavičkoval jen do břevna.

Nedlouho po návratu ze šaten se musel činit Kovář proti Mihálikově střele, právě díky svému gólmanovi a brance Lukáše Haraslína se mohli sparťani ještě více uklidnit. Slovenský křídelník využil v pětašedesáté minutě Pavelkovy pobídky a snadno uklidil míč do odkryté klece, čímž také ukončil svůj pobyt na hřišti.

Následně ve snaze rovněž se zapsat mezi střelce neuspěli Minčev s Vitíkem, čtvrtá trefa tak přišla až v samotném závěru základní hrací doby. K přetaženému centru se dostal Daněk, který vrátil balón do ohně na Höjera a ten asistoval skórujícímu Adamu Karabcovi.

Sparta si tak po druhém vítězství v řadě upevnila třetí příčku, naopak Slovácko nevyužilo možnosti nakouknou do první šestky a zůstává až desáté.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Akovečka Sparta a Hradec jedničky vypadá příliš jednoduše . Někde bude kiks .

Reagovat
Blackprince

02

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele