základní část, 21. kolo
26.02.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Pardubice ztratily v Olomouci vedení, přesto opustily dno tabulky

Konečně se Pardubice dočkaly a po dlouhých měsících opustily poslední místo. Rivalům ze Zlína ale mohly odskočit ještě víc, kdyby nadějně rozehraný zápas v Olomouci dotáhly do vítězného konce. Sigma získala bod až v závěru nastaveného času, přesto nemůže být po páté remíze v řadě spokojena.

Vše podstatné se na Andrově stadionu začalo dít až ve druhém poločase. Ten první toho moc nenabídl. Na straně domácích zkoušel štěstí Vodháněl, bránu ale neohrozil. To Ventúra už se mezi tři tyče trefil, avšak gólman Pardubic Niță míč vyrazil, byť s problémy. Hosté se do zase do přestávky zmohli jen na náznaky šancí.

Po změně stran už se začaly dít věci. Na co se bylo dívat zejména mezi 59. a 63. minutou, kdy padly tři góly. Ten první vsítily Pardubice. Po kombinaci mezi Pikulem a Černým se ke střele zpoza šestnáctky dostal Hlavatý, jenž svůj technický pokus nasměroval přesně k tyči. Téměř okamžitě odpověděla Sigma. Růsek vybídl průnikovou přihrávkou Vodháněla, který sám před Nițou nezaváhal. Jenže nedlouho poté se Janoškovi podařilo perfektně zakroutit přímý kop, po němž Východočeši vedli 2:1.

Další okamžité vyrovnání se nekonalo a dlouho se zdálo, že další branku už Hanáci nepřidají. Neuspěl ani autor vyrovnávací trefy Vodháněl, jehož pokus lapil Niță do rukavic. Hostům se podařilo rozvlnit síť, nicméně skórující Hlavatý se nacházel v těsném ofsajdu a gól tedy neplatil. A tak se v dlouhém nastavení přece jen radovala Sigma. Bránící Hranáč ve vlastním pokutovém území nešťastně nakopl Chytila, díky čemuž kopali domácí penaltu, kterou proměnil sám faulovaný útočník Olomouce.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele