základní část, 30. kolo
30.04.2023 15:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Baník vyškolil Sigmu, v Olomouci řádil třígólový Tijani

Účast v nadstavbové skupině o udržení už sice Baník neodvrátil, před záchranářskými bitvami si ale ještě vylepšil své postavení. Ostravané nečekaně uspěli v Olomouci, kde tamní Sigmě nasázeli čtyři branky. Základní část tak zakončili na dvanáctém místě tabulky.

Hanáci putují do skupiny o titul a evropské poháry, po nedělní porážce ale nemají moc doboru výchozí pozici. A vzhledem k formě z posledních zápasů se nezdá, že by ze šesté pozice ještě měli ohrozit čtvrté Bohemians či páté Slovácko. Jejich situace by jistě vypadala jinak, kdyby přemohli Baník. K tomu mohli vykročit na začátku střetnutí, avšak Chytil svůj průnik zakončil nepřesnou střelou.

Následně si slovo vzali efektivnější Slezané. Štiplavá rána Klímy ještě prosvištěla nad břevnem brány, kterou po delší době hájil Stoppen. Ve 22. minutě už ale talentovaný gólman, jenž nahradil v poslední době často chybujícího Macíka, kapituloval. Překonal jej Tijani, který zužitkoval centr z levé strany od Plavšiče a poprvé rozveselil početný tábor fanoušků Baníku. Ti za další tři minuty juchali podruhé. Tijani si totiž před Stoppenem šikovně obhodil Ventúru a následně chladnokrevně upravil na 2:0.

Tento stav se pochopitelně nelíbil domácím, kteří s ním taky začali něco dělat. Po standardní situaci rozehrané Pospíšilem měl plné ruce práce gólman hostů Letáček, nakonec však zneškodnil i dorážku Chytila. Těsně před koncem prvního poločasu ale propadl centr z pravé strany na zadní tyč, kde se prosadil dobíhající bek Sigmy Zmrzlý - 1:2.

Vyrovnat se však Olomouci nepodařilo, neboť další žádný míč již Letáček za svá záda nepustil. Po hodině hry jej sice překvapil centr Pospíšila, jenž zastavila tyč. Další ošemetnou situaci už ale defenziva Baníku neřešila. Horší to měl Stoppen, jenž v 63. minutě vyrazil pas zleva pouze k Bitrimu, který pohotově zakončil a vrátil Slezanům dvoubrankový náskok.

Nakonec Ostravané zvítězili o tři branky. V 80. minutě práskl do balónu zpoza vápna Tijani a přízemním projektilem překonal Stoppena. Forvard Baníku tak dokonal hattrick a potvrdil svou dobrou formu z posledních mačů. Jen škoda, že se takto probral až na konci sezony. Jinak by totiž Slezany mohl čekat příjemnější závěr ročníku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rothbard

2:0

Reagovat
Kuba94

Tak snad dnes 3 body, ale moc tomu nevěřím. Baník by možná taky potřeboval očistu v druhé lize.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele