základní část, 28. kolo
22.04.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ostrava po dvou cenných skalpech selhala. V Boleslavi rozhodla rychlá branka Kušeje

Mladá Boleslav zvítězila v domácím duelu 28. kola Fortuna ligy nad Baníkem Ostrava 1:0. Souboj tabulkových sousedů okořenili dobrým výkonem především hráči Středočechů Marek Matějovský a Vasil Kušej. První jmenovaný nahrál tomu druhému na vítěznou branku a o další asistenci jej připravil až zásah videorozhodčího. Bolka tak po několika nezdarech zvítězila a výrazně zvýšila své šance na únik ze skupiny o udržení, zatímco Slezané po dvou slibných výsledcích trochu nečekaně kapitulovali.

Ačkoliv už mnozí fanoušci ostravského Baníku ztratili trpělivost s Pavlem Hapalem, 53letý kouč poděkoval vedení klubu za důvěru vítězstvími nad silným Slováckem a mistrovskou Plzní. Na Slezany čekal další složitý úkol v Mladé Boleslavi, které se kvůli značné nevyrovnanosti výkonů začala opět přibližovat skupina o záchranu. Mohl za to především fakt, že když se v ofenzivě nedařilo Kušejovi, tak nikomu.

První náznak solidní příležitosti přinesla osmá minuta, kdy se po hezké narážečce s Ladislavem Almásim dostal do dobré pozice David Buchta, toho ale včasným výběhem pokryl Petr Mikulec. Poté převzali iniciativu hráči domácího celku, což se jim v 17. minutě podařilo přetavit v úvodní gól. Matějovský narýsoval výbornou kolmici na nabíhajícího Kušeje, a ten přesnou střelou z pravé strany vápna potvrdil svou produktivitu. V nastavení první půle vymyslel další velkou šanci Matějovský, kdy výborným centrem našel Milana Škodu, branka po jeho přesné hlavičce ale kvůli ofsajdu nakonec neplatila.

I po návratu na trávník byli nejprve aktivnější domácí, nebezpečné pokusy však záhy začali počítat Ostravané. Nejprve se na pravé straně prosmýkl střídající Nemanja Kuzmanovič a ranou z velké blízkosti prověřil Mikulce, ani on a ani Eneo Bitri z následného rohu však gólmana Boleslavi překonat nedokázali. Baník, posílený o několik čerstvých hráčů, se následně definitivně chopil otěží duelu a začal svého soupeře svírat před jeho vlastním vápnem, defenziva Bolky ale dlouho fungovala výborně. Další ohrožení přišlo až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se po rohovém kopu opřel hlavou do míče Kuzmanovič, jehož pokus skončil pouze na břevně. Srbský šikula si o několik chvil později zkusil také roli tvůrce hry, když přesným centrem našel Daniela Smékala, i on však selhal a stav duelu se již nezměnil.

Středočeši přerušili sérii nezdarů a oslavili cenné vítězství. Další nesmírně důležitý duel na ně čeká ve vloženém kole, když v úterý zavítají do Teplic. Ještě o mnoho těžší práci bude mít Baník ve stejný den doma proti Slavii.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele