o udržení, 3. kolo
21.05.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Riskantní tah s Řezníčkem nevyšel. O těsné výhře Jablonce rozhodl Král

Jablonec se ve třetím kole skupiny o udržení ve Fortuna lize mohl po více než měsíci a půl radovat z vítězství, když na svém stadionu porazil Zbrojovku Brno 1:0. Kouč moravského celku Martin Hašek se rozhodl v první půli nechat nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka pouze na lavičce. Právě absence kanonýra se však ukázala být citelná, neboť hosté své šance neproměnili, za domácí se naopak trefil přesnou hlavičkou Jan Král.

Do utkání vstupoval v jednoznačně lepším rozpoložení Jablonec, který sice nevyhrál na první pohled děsivých osm zápasů v řadě, nicméně pořád mohl těžit ze svého zisku v základní části. Na barážové pozice měl náskok šesti bodů a mířil za záchranou, což se však rozhodně nedalo tvrdit o Zbrojovce. Ta prohrála čtyři z posledních pěti duelů a před utkáním jí stále hrozil přímý sestup.

Navzdory předpokladům vstoupil do utkání aktivněji brněnský celek. Už v šesté minutě mohl po dalekonosném centru Šimona Falty v dobré pozici hlavičkovat Lukáš Endl, míč ale netrefil ideálně a prostor mezi třemi tyčemi minul. Po čase se dostali do tempa i Jablonečtí. Ve 28. minutě se dokonce dočkali zasloužené branky, když Král lehkou hlavičkou prodloužil centr Daniela Součka až za záda Martina Berkovce. Zdvojnásobit vedení mohl po samostatném úniku Jan Chramosta, brněnský brankář ale perfektně vyběhl a jeho střelu zneškodnil. Naopak velké chyby se 34letý gólman dopustil o chvíli později, když při výběhu podskočil míč, před brankovou čárou ho ale na poslední chvíli zastoupil Jan Hlavica.

Podobného zaváhání se Berkovec dopustil i krátce po změně stran, tentokrát ale rozběhnutého Václava Sejka zastavil Matěj Hrabina. Na druhé straně se činil Jan Hanuš, když nejdříve vytěsnil dalekonosnou ránu Wale Musy Aliho na roh a následně vytáhl perfektní reflexivní zákrok proti hlavičce Hladíka. S přibývajícími minutami tlak Zbrojovky rostl, poctivý obranný blok Jablonce ale zvládal odvracet veškeré nebezpečí. K další šanci se tak Flinta probojovala až v 80. minutě, Adam Fousek však při střele podklouzl, a jeho rána tak letěla daleko vedle levé tyče. V závěru ještě vyzkoušel gólmanovy reflexy Róbert Matejov, Hanuš byl ale opět neomylný.

Jablonec tak konečně prolomil dlouhé čekání na výhru. V dalším zápase nastoupí 24. května v Pardubicích, Zbrojovka zamíří do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele