základní část, 25. kolo
02.04.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Na Střelnici protrhl nedělní klid Chramosta. Pardubice odjely z Jablonce bez bodů

Jablonce v utkání 25. kola FORTUNA:LIGY navázal na vzrůstající formu z posledních týdnů a na domácím hřišti těsně zvítězil nad zachraňujícími se Pardubicemi 1:0. Po na šance skromné úvodní půli přerušil klid zbraní rozhodující brankou z 89. minuty Jan Chramosta. Východočeši tak nepotvrdili slušnou fazonu z posledních kol a po sobotní výhře Zlína setrvávají na posledním místě ligové tabulky.

Jablonec strávil reprezentační přestávku se třemi výhrami v řadě v zádech a nadále utíkal před příčkami bojů o záchranu. Jeho jediné starosti před prvním zápasem po pauze tak víceméně mohly způsobovat jen obavy o případný špatný stav hřiště kvůli počasí. Pardubice však nebylo radno podceňovat. Svěřenci Radoslava Kováče před dvěma týdny ve velmi důležitém zápase porazili Teplice a výrazně se nakopli do dalších bitev o setrvání v soutěži.

Prvního zakončení mezi tři tyče se diváci na Střelnici dočkali v sedmé minutě, střela Jakuba Považance však hostujícímu brankáři výraznější problémy nenadělala. O chvíli později mohl poslat Východočechy do vedení Marek Icha, projektil pardubického defenzivního univerzála ale pohotovým zákrokem zneškodnil Jan Hanuš. Zbylá část prvního poločasu další příležitosti nepřinesla, a týmy tak po vyrovnaném úvodním dějství zamířily do šaten za bezbrankovou stavu.

Po necelé hodině hry zakončoval z hranice pokutového území pardubický Dominik Janošek, jehož střela však postrádala potřebnou razanci. V 62. minutě se na druhé straně dostal do nadějné pozice střídající Vladimir Jovović, který po bleskové kombinaci uvnitř pokutového území zamířil vysoko nad. Změnu obrazu hry a nárůst počtu příležitostí potvrdily i následující okamžiky, v 68. minutě se míč po přihrávce Pavla Šulce ocitl u Chramosty, ani jablonecký kanonýr neseřídil mířidla a zakončil pouze nad hostující branku.

Stejný hráč v 84. minutě po nadějném úniku ze strany opět mířil pouze nad branku Florina Niţy. Napotřetí byl Chramosta již úspěšný a po rohovém kopu ze samého závěru překonal Niţu střelou z voleje ke vzdálenější tyči.

Jablonec tak po reprezentační pauze potvrdil dobrou formu a získal čtvrtou výhru v řadě. V příštím utkání vyzve 5. dubna opět doma Slovácko, Pardubice čeká o čtyři dny později taktéž domácí souboj se Spartou.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (2)

Přidat komentář
dejvikker

0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele