základní část, 20. kolo
18.02.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mladé Boleslavi (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Bajza dělal, co mohl. Prohře Hradce proti Boleslavi ale nezabránil

Děsivý zápas odehrála obrana Hradce Králové proti Mladé Boleslavi. "Votroci" několikrát totálně propadli a mohli děkovat svému brankáři Pavolu Bajzovi, jenž lapil řadu šancí soupeře. I tak Východočeši prohráli, neboť jednu ze svých několika příležitostí proměnil útočník Boleslavi Vasil Kušej.

Úvod sice vyšel lépe Hradci. Nejprve zahrozil Koubek, jehož přihrávku si do vlastní brány málem srazil stoper Boleslavi Šimek a jen přítomný gólman Šeda zabránil gólu, což se mu povedlo také po hlavičce Čiháka z rohového kopu. V následujících minutách ovšem dominoval tým vedený koučem Hoftychem. Po vystihnuté rozehrávce Východočechů se proti Kušejovi musel blýsknout Bajza, jenž nahradil indisponovaného Reichla. Mareček zase pálil těsně vedle a Fulnek z akrobatické dorážky po ráně Ladry z úhlu trefil tyč.

Ve 37. minutě pelášil na Bajzu Kušej, jenže úspěšnější byl znovu strážce hradecké svatyně. To už neplatilo krátce po změně stran, kdy centr Suchomela proskákal právě ke Kušejovi, který Bajzu konečně prostřelil - 0:1. Souboje střelce branky s jeho nemesis nicméně pokračovaly dál. K dalšímu střetu došlo v 58. minutě, kdy si pochvalu tentokrát vysloužil Bajza.

Až po hodině hry o sobě konečně dali vědět také Votroci, avšak Koubek po rohovém kopu vysoko přestřelil. A tak dopředu zase mohl pelášit Kušej, jenž při své akci ze 70. minuty udělal všechno skvěle. Tedy až na zakončení, které vystihl hrdina Východočechů Bajza. Ten vychytal také Jawa s Žitným a po závěrečném hvizdu měl plné právo pořádně seřvat své laxní spoluhráče.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele