o udržení, 1. kolo
06.05.2023 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Baník zničil Zbrojovku čtyřmi góly, zářil pravý bek Juroška

Baník jasně ukázal, že bojem o udržení v nejvyšší soutěži se nehodlá dlouho zdržovat. Slezané v prvním utkání nadstavbové části sezony jasně přehráli brněnskou Zbrojovku a po výhře 4:0 se nadále drží poměrně bezpečně daleko od barážových či sestupových pozic.

Zatímco Ostravané mohli být se svým výkonem naprosto spokojeni, Brňané by se nad sebou měli zamyslet. Ve Vítkovicích totiž nepředvedli v zásadě nic zajímavého, a tak už na konci první půle bylo víceméně jasné, jak střetnutí dopadne.

Slezané začali svého protivníka mačkat od samého začátku duelu. V deváté minutě ještě Miškovićovi scházelo pár centimetrů k tomu, aby zasáhl míč a potenciálně skóroval. O minutu později už ale vyslal Juroška centr před bránu Zbrojovky, kde si na gólovou hlavičku naskočil Cadu.

Ani po úvodní trefě nesundal Baník nohu z plynu. Klímův volej ze 14. minuty se jen o kousek nevměstnal mezi tři tyče. Za dalších čtrnáct minut pláchnul všem Cadu, jehož marně stíhal zejména stoper Brna Tijani, jenže výsledné zakončení brazilského křídelníka neletělo do sítě, nýbrž do zámezí.

Po půlhodině hry už se ale Ostravané dočkali branky. A nezůstalo pouze u jedné přesné trefy. Nejprve se ve 32. minutě blýskl dalším přesným pasem do pokutového území soupeře Juroška. Pravý bek Baníku tentokrát vyhledal Tijaniho, ovšem nikoliv toho z mužstva Zbrojovky, nýbrž jeho jmenovce, který hájí barvy Slezanů. "Domácí" Tijani se odpoutal od bránícího Hlavici a své zakončení hlavou nasměroval přesně k tyči.

Poločas hrůzy z pohledu hostů završil ve 37. minutě Texl. Středopolař Brňanů podcenil nákop za defenzivu Zbrojovky a nechal uniknout Plavšiće. Rychlonohý srbský fotbalista si to následně namířil směrem na gólmana Moravanů Berkovce, jehož také prostřelil.

Ve druhé půli už si Baník vcelku pochopitelně hlídal náskok. Zároveň byl ovšem nadále nebezpečnějším týmem. Almásiho hlavička ještě přeletěla břevno, v 62. už nicméně padl čtvrtý gól. Plavšič přenechal balón Juroškovi, jenž práskl do meruny slabší levačkou, přesto vymetl pavučiny v Berkovcově svatyni a korunoval jak své osobní představení, tak i výkon celého domácího mužstva.

Ostravané oplatili Zbrojovce předešlé dvě porážky a drží se na čele tabulky skupiny o udržení. To Brnu začíná lehce téct do bot, neboť jeho postavení na 14. místě by po konci ročníku znamenalo nutnost odehrát nepříjemnou baráž.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

3-0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele