o udržení, 3. kolo
21.05.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplicím se výjezd do Slezska nevydařil, Mucha odolával pouze poločas

Baník Ostrava na domácí půdě porazil v utkání skupiny o udržení Teplice 2:1. Slezané dlouho nemohli vyzrát na gólmana Filipa Muchu, až v 56. minutě jeho kouzlo odčaroval Ladislav Almási, který se trefil poprvé od listopadu. Hned za další čtyři minuty zajistil svému týmu tři body Srdjan Plavšič, čímž korunoval výborný výkon v průběhu celého zápasu. Vzhledem k výsledkům dalších souběžně hraných střetnutí mají navíc po tomto kole jistou prvoligovou příslušnost pro další sezonu oba soupeři.

Ostravský celek poslední remízou 1:1 s Jabloncem téměř dokonal záchranu, avšak trenér Pavel Hapal přesto postavil nejsilnější možnou sestavu. Při rozsáhlé marodce ale dostal příležitost k ligovému debutu Patrik Měkota. Teplice se v tabulce nacházely o bod za Baníkem, v minulém kole porazily 2:1 Zlín a baráž jim hrozila jen v teoretické rovině. I s ohledem na to, že Severočeši měli ze všech soupeřů nejlepší formu, neprohráli totiž už pět utkání v řadě. Vítanou posilou do obrany byl návrat uzdraveného Jana Knapíka, který na hřiště vyběhl poprvé od 11. února.

Nejaktivnějším hráčem úvodní čtvrthodiny byl Plavšič, který svou rychlostí několikrát potrápil žlutomodrou defenzivu. Jeho snažení bylo korunováno překvapivým centrem z takřka nulového úhlu, po kterém Muhamed Tijani hlavou těsně minul tyč. Hosty táhl dopředu svou šikovností hlavně Daniel Fila, zatímco vzadu je držel Mucha. Ten se po odehraných 27 minutách blýskl proti dorážce Jiřího Fleišmana. Za dalších sedm minut domácí gólman sice kapituloval před Almásim, jenže VAR odhalil útočný faul vytáhlého útočníka. V nastaveném čase po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Eneo Bitri, ale Mucha znovu vynikl.

Žlutomodří nezachytili úvod druhého poločasu, za což je ztrestal Almási. Dlouhým nákopem ze strany hřiště jej oslovil Fleišman a slovenský útočník si přesnou hlavičkou napravil pachuť z neuznané trefy. Severočeši byli rozhození inkasovanou brankou i sérií střídání a vzápětí kapitulovali znovu. Zasloužený zásah si připsal Plavšič, když po nepovedené teplické rozehrávce utekl s míčem a sám překonal Muchu. Stejný duel si oba zúčastnění zopakovali v 77. minutě a srbský záložník byl znovu úspěšnější, jenže si pomohl ofsajdovou pozicí, a tak opět zasáhl videorozhodčí. V úplném závěru skóre zkorigoval Daniel Trubač, když s přehledem proměnil penaltu, vybojovanou Mohamedem Yasserem.

Baník získal tři body a přidal definitivní razítko na záchranu v nejvyšší soutěži. V příštím zápase nastoupí 24. května na hřišti Zlína, Teplice pojedou do Brna.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele