o titul, 3. kolo
20.05.2023 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovácko klíčový duel nadstavby nezvládlo. Proti Sigmě zachraňoval zlatý bod Kalabiška

Fotbalisté Slovácka remizovali ve třetím kole skupiny o titul na vlastním hřišti s Olomoucí 2:2. Domácí, motivovaní případným posunem na pohárové příčky, šli do vedení na konci první půle, kdy se ze vzduchu prosadil Stanislav Hofmann. Krátce po změně stran se však gólové radosti dočkali i Hanáci, kterým obrat zajistili Denis Ventúra a Pavel Zifčák. Tým ze Zlínského kraje se nevzdal a duel dokázal alespoň zremizovat, díky čemuž se bodově dotáhl na Bohemians.

Pro Olomouc skončilo minulé kolo zcela pohádkově. Nečekaná výhra v Plzni v kombinaci s remízou Slovácka v pražském Ďolíčku vrátila hosty do boje o konečnou čtvrtou příčku. Bodová ztráta v Uherském Hradišti by je však o tuto možnost okamžitě připravila, a tak Václav Jílek musel vymyslet plán, díky kterému by Hanáci poprvé od roku 2012 dokázali na Městském stadionu Miroslava Valenty vyhrát.

Mírně aktivnější Sigma zahrozila poprvé v deváté minutě, kdy pozornost Filipa Nguyena vyzkoušel ranou z hranice pokutového území Mojmír Chytil. Vzápětí se obraz hry vyrovnal a ani jeden z celků se do blízkosti soupeřovy branky nedostával. Až krátce před půlhodinou hry měl na kopačce vedoucí trefu střídající Pavel Juroška, jenž na hrací ploše nahradil zraněného Milana Petrželu. Mladičký záložník v přímé konfrontaci s Matúšem Macíkem ale neuspěl, slovenský gólman přízemní střelu skvělým zákrokem zneškodnil. Na konci 41. minuty hlavičkoval po vzdušném souboji kapitánů Michal Kadlec, pokus směřující k tyči si ale Macík pohlídal. Hostující brankář tak inkasoval až v závěru úvodního dějství, když tvrdou hlavičkou pod břevno poslal Slovácko do vedení Hofmann.

Olomoučtí přispěchali s odpovědí již krátce po příchodu ze šaten, když se v pokutovém území dostal míč se štěstím až k Ventúrovi, který střelou na dlouhou nohu vyrovnal. V 55. minutě mohl tým z Uherského Hradiště opětovně odskočit do vedení, Juroška si ale podruhé v utkání vylámal zuby na Macíkovi a v obrovské příležitosti zamířil pouze do nohy hostujícího gólmana. Chvíli nato hlavičkoval po rohovém kopu Filip Vecheta v další šanci Slovácka pouze mimo tři tyče. Oba celky si byly vědomy důležitosti případné další trefy, a tak se s blížícím koncem zaměřily více na obrannou činnost. V 80. minutě šokoval fanoušky domácího týmu Zifčák, který využil přesného centru a hlavou překonal Nguyena. O pět minut později ale využil volného prostoru ve vápně Jan Kalabiška a přízemním projektilem k tyči vyrovnal.

Také druhý vzájemný zápas hraný na tomto stadionu v rámci této sezony skončil nerozhodným výsledkem. Slovácko v příštím kole 23. května přivítá Spartu, v Olomouci bude hrát tentýž den Slavia.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

3:1 musíme se rozstřílet a živit naději

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele