základní část, 10. kolo
02.10.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Plzeň opět zvítězila o jeden gól, odpor Zlína zlomil Beauguel

Výhra Plzně o jeden gól? Jasná věc. Viktoria se sice na vítězství nad Zlínem nečekaně nadřela, díky dvěma gólům Jeana-Davida Beauguela však Moravany přece jen přemohla. Svěřenci kouče Michala Bílka tak zůstávají na čele ligové tabulky.

Západočeši šli do vedení již v šesté minutě díky proměněné penaltě, kterou způsobila hra hostujícího Simerského rukou ve vlastní šestnáctce. Nařízený pokutový kop pak s přehledem proměnil Beauguel střelou k tyči.

Vedení však Viktorii vydrželo jen necelých deset minut. V 15. minutě si totiž na centr ze standardní situace od Čanturišviliho naskočil nehlídaný Vraštil, jenž hlavičkou k tyči překonal gólmana domácích Staňka. "Ševci" se osmělili rovněž tři minuty po vyrovnání opět po standardní situaci, po níž tentokrát zakončoval Poznar. Jeho ránu ale Staněk tentokrát vyrazil.

Hned z protiakce si Plzeň mohla vzít jednobrankový náskok zpět. Řezník připravil tutovku pro Kopice, jenže křídelník Západočechů ze zhruba deseti metrů nedokázal trefit bránu soupeře. Mezi tři tyče nemířil ani na druhé straně Poznar, jehož pokus nad břevno uzavřel výčet šancí v první půli.

Po změně stran si Viktoria vytvořila územní převahu, avšak jen horko těžko se dostávala do gólových příležitostí. V 60. minutě si Beauguel sice počínal důrazněji ve vzdušném souboji s brankářem hostů Šiškou, jenž si v Plzni zrovna odbýval svou ligovou premiéru, avšak hlavička útočníka Západočechů přeletěla břevno. Za dalších čtrnáct minut se Beauguel dostal ke střele z otočky, Šišku ale zakončením vedle tyče znovu neohrozil.

Po třetí šanci ve druhém poločase už se ale francouzský forvard mohl radovat. V 84. minutě totiž zužitkoval centr Janoška, čímž definitivně zlomil odpor Zlína.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3,82-3,92. Výhra Plzně o 3 a více a přesně o dva goly. Jeden z těchto dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré zjistit, jestli se nás bookmakeři následnými upravami kurzu snaží nalákat nesprávným směrem, nejen u tohoto zápasu. Akt. kurz 3,6-3,89.

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele