základní část, 26. kolo
20.03.2022 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sparta v Mladé Boleslavi hladce zvítězila

Snadnou záležitostí se stalo utkání v Mladé Boleslavi pro pražskou Spartu. Zvítězila tam totiž jasně poměrem 0:3, když už během úvodní pětadvacetiminutovky skórovali Čvančara s Vitíkem. V závěru pečetil vítězství mladší z Krejčích.

Hned z první větší příležitosti se Letenští dostali do vedení. Hložek šikovně přenesl těžiště hry na druhou stranu, odkud letěl Haraslínův centr na Tomáše Čvančaru. Zimní posila týmu se dokázala zorientovat a Šedu zblízka překonat. Asistující Haraslín to po chvíli zkoušel sám, mířil ale nepřesně.

Jenže záhy se Spartě podařilo zdvojnásobit své vedení. Dočkal poslal od rohového praporku pěkný balón do prostoru, kam nabíhal Martin Vitík a tvrdou ranou rozvlnil síť. Domácí konečně trochu výrazněji zahrozili nedlouho po návratu ze šaten, to se Heča musel činit proti Mužíkovu pokusu z otočky.

Pak však přebrali otěže zápasu znovu rudí a obrovskou smůlu musel zkousnout Wiesner. Ten nejprve trefil tyč, v rámci té samé akce poslal míč i do břevna. Po třech čtvrtinách utkání musel znovu do akce Heča, tentokráte si pohlídal Sladkého tvrdou střelu.

Zhruba čtvrt hodiny před koncem se každý z týmů prezentoval jednou větší příležitostí. Dočkalův roh prodloužil Hancko ke Krejčímu, jenže bránu přestřelil, na opačném konci hřiště Heča i napodruhé zabránil ve skórování Mužíkovi.

V šestaosmdesáté minutě právě tento hráč vybojoval na Vitíkovi penaltu, jenže ke štěstí hostů situaci předcházel ofsajd a verdikt tak byl odvolán. Namísto toho ještě v nastavení udeřila do třetice Sparta. Od rohového praporku tentokráte centroval Höjer, jenž našel hlavu Ladislava Krejčího mladšího a od té putoval míč do brány.

Pražané si tak v tabulce udrželi pohodlný náskok na třetím místě a zároveň se první Plzni přiblížili na sedm bodů. Boleslav má stále na jaře jedinou výhru a propadla se tak na desátou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Alan

2:2

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:6

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
podnebný

1:0. Místo Dočkala bych radši viděl Karabce a místo Sáčka Peška. Pak by se možná dalo vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele