2. kolo
30.08.2020 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mnoho šancí, žádný gól. Zbrojovka se s Bohemians rozešla smírně

V nejvyšší soutěži se zpravidla během sezony odehraje několik nezáživných duelů, které skončí zaslouženě bez branek. Bezgólovou remízou skončilo i střetnutí Brna s Bohemians 1905, ovšem o nudnou partii rozhodně nešlo. Diváci se však žádné branky z kopaček protagonistů nedočkali.

Oproti prvnímu kolu předvedla Zbrojovka sympatický výkon, na kterém lze v budoucnu rozhodně stavět. S chutí hráli zejména reprezentací prověřený Ondřej Vaněk či jeho kolega ze záložní řady Adam Fousek. Hostující "klokani" tentokrát neexcelovali tak jako před týdnem proti Mladé Boleslavi, Brnu se ale v celém utkání vyrovnali.

Po debaklu od Sparty se do domácí branky místo Flodera postavil Šustr, Endla zase na stoperu nahradil Černín, Pachlopník na pravém kraji zálohy uvolnil místo pro Vaňka a Přichystala v útoku zastoupil Hladík. U hostů po povedeném vstupu do ročníku došlo k jediné změně v základní sestavě, když místo Schumachera dostal šanci bek Dostál.

V páté minutě jako první zkusil štěstí domácí Růsek, jehož rána skončila přesně v rukavicích hostujícího brankáře Le Gianga. Tři minuty poté se na druhé straně dostal Hronek k centru, který hlavičkující Puškáč nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Za další tři minuty si brněnský Fousek naběhl za obranu, zpětnou přihrávkou našel Růska, jehož slabé zakončení po zemi Le Giang kryl. Ve čtrnácté minutě si Vaněk narazil se Sedlákem, načež jeho přízemní pokus proletěl těsně kolem tyče.

Po dvaceti minutách hry vypálil hostující Bartek z voleje a jeho skákavý projektil vyrazil Šustr s problémy pouze před sebe, nebezpečí nicméně nakonec nepřišlo, neboť celou akci Pražanů zakončil nepovedenou střelou Vacek. Nadále byl ale zaměstnanější Le Giang. Ten ve 29. minutě musel vyboxovat Fouskův prudký centr ze standardní situace, za dalších šest minut zase vyrážel jedovatou ránu od stejného hráče.

Ve 37. minutě ale málem udeřili Bohemians. Vaníček šikovnou kolmicí vyslal Hronka, jenž udělal kličku Šustrovi, následně se však lekl hráčů Zbrojovky stojících na brankové čáře a se snahou zakončit pod břevno to přehnal. O tři minuty později spočinul přetažený Bartkův pas na noze Vaníčka, jenž z voleje nechal vyniknout zasahujícího Šustra. Poslední slovo v prvním poločase však nakonec patřilo Moravanům. Brejk domácích ze 44. minuty zakončil po Vaňkově pobídce Sedlák střelou, kterou Le Giang vyrazil.

Zbrojovka po změně stran na nic nečekala a ihned se vydala do útoku, který pokusem těsně nad Le Giangovu svatyni zakončil Fousek. Ten osm minut nato vyhledal v pokutovém území Vaňka, který ještě předložil merunu Hladíkovi, jenž k povzdechu obecenstva napálil břevno. Ani hosté nezaháleli a v 57. minutě odpověděli nebezpečným rohovým kopem, po němž Bartek hlavičkoval přesně do Šustrovy náruče. Za další tři minuty zase Čermák propagačně prověřil Le Gianga.

Postupem času šancí přece jen ubylo. Nad bránu domácích pálili v 68. minutě Bartek o šest minut později Ljovin. V 80. minutě po delší době zahrozila Zbrojovka, jenže střídající Marek Vintr ve slibné pozici z otočky vůbec nezakončil. Záhy se málem povedlo skórovat Le Giangovi, jeho nákop totiž spadl na horní síť. A jelikož se skóre nezměnilo ani ve zbývajících minutách, tak se body v Srbské ulici dělily.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Bohemak12

Na Brno neumíme . 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

1:3

Reagovat
veikko

Chápu Machálka, že obranná fáze vůbec nefungovala, ale nastoupit bez brankáře podle mého názoru není nejlepší taktika, jak obrannou hru vylepšit...

Reagovat
czepelin

tak zase kdo nic nedělá, nic nepokazí, a aspoň může každej golman říct, že v zápase s Bohemkou ani jednou neinkasoval

Reagovat
czepelin

24:18 no nevsaď to když je na to kurz 1 k miliardě

Reagovat
Bobr15

někdo stream ?

Reagovat
czepelin

jo

Reagovat
czepelin
Reagovat
czepelin

dívám se na stream, ale panebože, to je tak zoufalej fotbal !!!

Reagovat
czepelin

1/3 individuí na obou stranách jsou běhači, 1/3 jsou kopáči a 1/3 měla o poločase kilo vlašáku, takže se teď bojí prudčích pohybů

Reagovat
Bobr15

Taky se mě to vůbec nelíbilo. Strašně mi přijde, že borci nemají žádnou fyzičku. A taky nevím proč nehrál na dva útočníky, Růsek tam je sám úplně utopenej. Škoda, mohli z toho zápasu být 3 body, bohemka nic moc nehrála, aspoň ten bod no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele