34. kolo
29.05.2021 17:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Plzeň si poradila v Opavě a zahraje si v evropských pohárech

Plzeň splnila povinnost a v Opavě uhrála potřebné tři body. I bez nich by se nakonec Viktoria obešla, neboť konkurenti z Liberce i Pardubic v souběžně hraných zápasech prohráli. Na jejich zaváhání však svěřenci trenéra Michala Bílka nespoléhali a ve Slezsku udělali vše potřebné pro vítězství.

Všechny klíčové momenty duelu se odehrály již v první půli. Nejprve ve 13. minutě vyhledal Kayamba centrem Čermáka, jenž se odpoutal od obránců a hlavou nasměroval balón nechytatelně pod břevno - 0:1. Za další tři minuty mohli jít Západočeši již do dvougólového trháku. Didiba totiž pokazil malou domů, kterou vystihl Šulc, mladý záložník hostů ale celou situaci nevyhodnotil dobře a ukvapeně vystřelil přímo na brankáře SFC Digaňu.

V 19. minutě už Šulc vyslal z voleje mnohem povedenější projektil, jenž Digaňa vyrazil na tyč, následnou dorážku Beauguela zablokoval ve skluzu Kulhánek. Po půlhodině hry už ovšem domácí přece jen kapitulovali podruhé. Šulc vyhledal Beauguela, jenž se zády k bráně nepokoušel vytočit. Místo toho nesobecky předložil míč nabíhajícímu Buchovi, na jehož přízemní pokus byl Digaňa krátký.

Opava se obešla bez jakékoli nebezpečnější útočné snahy, přesto ve 39. minutě zničehonic snížila skóre. Nutno podotknout, že za asistence Plzeňských by se Slezané na gól nezmohli. Stoper Viktorie Brabec však vyrobil svou již několikátou hrubici v probíhajícím ročníku, když místo přihrávky či odkopu míče předložil kulatý nesmysl Helešicovi. Ten okamžitě nastartoval Nešického a nejelpší střelec domácích po úniku překonal brankáře Západočechů Staňka.

Hosté si nicméně dvoubrankový náskok vzali zpět ještě před přestávkou. Beauguel totiž ve 46. minutě nacentroval na Havla, který se sice nepříjemně srazil s protihráčem, zároveň však hlavou dokázal pas od spoluhráče usměrnit přesně k tyči.

Po změně stran už si Viktoria v podstatě jen hlídala pohodlný náskok. V 71. minutě se mezi střelce mohl zapsat i Beauguel, ovšem francouzskému útočníkovi nebylo souzeno a pas od Hybše z levé strany nenasměroval do sítě. I tak mohla po závěrečném hvizdu panovat v táboře hostů spokojenost.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
waynemarkrooney

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele