1. kolo
23.08.2020 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ligová premiéra nevyšla. Pardubice padly v Jablonci

Pardubice při své premiéře rozhodně zaujaly a proti silnějšímu Jablonci dlouho vzdorovaly, přesto nakonec nezískaly ani bod. Severočeši se dlouho trápili, po změně stran je však spasil střídající Robert Hrubý. Svěřenci trenéra Petra Rady nicméně na úvod sezony moc nepřesvědčili.

I kvůli problémům v zadních řadách Jablonce dostali na pozicích středních obránců prostor letní posila Martinec s univerzálem Kubistou, vlevo zase operoval z Bohemians příchozí Podaný. Ani vepředu nebyla nouze o nové akvizice, zelený dres navlékli od první minuty též Ladra se Zeleným a Schranzem. U hostů během léta žádné divoké harakiri neproběhlo, proto se za Východočechy představily zejména opory z nedávné jízdy za postupem z druhé ligy.

Úvod duelu dost nudil. Více na míči hráli domácí, ale šance nepřicházely. S větší možností málem přispěchaly ve 23. minutě Pardubice, avšak Cadu v dobré pozici netrefil Tischlerův pas. Za dalších jedenáct minut zaváhal Jablonec v rozehrávce, načež se ke střele dostal hostující Tomáš Čelůstka, ta mu ale tolik nesedla a míč zaplachtil vysoko nad břevnem. Zmar domácích demonstroval ve 38. minutě Schranz, jenž ze střední vzdálenosti vůbec neohrozil gólmana soupeře Boháče.

Tři minuty před přestávkou mohli jít Východočeši do nečekaného vedení. Tischler šikovně pronikl do pokutového území, kde však obstřelil nejen brankáře Hrubého, ale též jeho svatyni. Také čtyři minuty po změně stran zahrozily Pardubice, konkrétně to byl zkušený Jeřábek, který stejně jako Solil hned vzápětí našel náruč Vlastimila Hrubého. V 56. minutě mohl skórovat Černý, jenže výbornou přihrávku Cadua vůbec netrefil, což málem na druhé straně potrestal Robert Hrubý, jenž ovšem z protiakce hlavičkoval po centru od Holíka přímo do rukavic Boháče.

Po hodině hry ale téměř totožná akce mezi Holíkem a Hrubým vyústila v branku. Druhý jmenovaný si opět naskočil na vysoký míč, který tentokrát poslal k tyči mimo Boháčův dosah. V 71. minutě vyzkoušel štěstí Považanec a pořádně zatopil Boháčovi. Hosté se v závěru odhodlali k útočení, avšak nebylo jim přáno. Petráň například deset minut před koncem hlavičkoval nepřesně. Otevřené obrany naopak využíval Jablonec. V 82. minutě ale hlavou mezi tři tyče netrefil Kratochvíl, který za dalších pět minut vybídl ke skórování Zelenému, jemuž radost překazil obránce Pardubic zasahující před brankovou čarou. Krátce poté se netrefil ani Podaný, přesto tři body zůstaly na Střelnici.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
czepelin

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
ondrasch77

Rozhodně dnes nelze počítat na stoperu se Štěpánkem..., před chvílí se zranil v zápase Béčka s Chlumcem

Reagovat
dejvikker

Vzhledem k dnešnímu zápasu stejně bylo úplně jedno ze se zranil, když dopoledne hrajes za béčko tak snad jasny ze odpoledne nebudes hrát za acko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele