8. kolo
22.11.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Plzeň si vylámala zuby proti bojovnému Zlínu

Získané body proti Spartě spláchla Plzeň lidově řečeno do kanálu, neboť ve Zlíně nestačila na bojovně naladěné "Ševce". Viktoriáni potvrdili, že venku se jim v poslední době moc nevede, navíc v tabulce spadli na čtvrté místě. Domácí naopak díky vítězné trefě Tomáše Poznara poskočili do první poloviny ligového pelotonu.

Zatímco Plzeň nastoupila ve stejném složení jako při vítězném duelu se Spartou, do základní sestavy domácích se po vynucené absenci vrátil klíčový záložník Conde. První obrovskou šanci si v deváté minutě vypracovali Západočeši. Řezník po průniku Ba Louy poslal přihrávku před bránu Zlína, kde však domácí podržel gólman Dostál, jenž vychytal Kopice i dorážejícího Limberského. Za dalších pět minut se za obranou Fastavu ocitl Ondrášek, avšak i jeho ránu z úhlu Dostál lapil.

Moravanům se ale až na výjimky dařilo držet Plzeň na uzdě. Jen ve 30. minutě zabrnkal na nervy Simerský, který hlavou srazil míč na vlastní ruku, což ale není v rozporu s pravidly, jak následně po konzultaci u vide potvrdil i sudí Denev. Zlín si na svoji šanci trpělivě počkal do 38. minuty, kdy udeřil. Čanturišvili rozběhl na levé straně Jawa, který našel před bránou zapomenutého Poznara, jenž zblízka prostřelil brankáře Viktorie Hrušku - 1:0.

O vyrovnání se krátce po úvodní brance utkání snažil Řezník, avšak s jeho pokusem z úhlu neměl Dostál mnoho potíží. Za domácí pak ještě před přestávkou opět zahrozil Poznar, který zkusil štěstí z dálky a protáhl Hrušku. A téměř hned po změně stran mohl vedení "Ševců" zvýšit Fantiš, který se po centru od Čanturišviliho zjevil sám na zadní tyči, ale hlavou trestuhodně minul.

Snaha Viktorie dál narážela na mohutný odpor soupeře. V 59. minutě pálil po menším závaru před Dostálovou svatyní Řezník, avšak minul. Pět minut poté se po standardní situaci vytočil ke stele Ondrášek, ale ani on netrefil prostor ohraničený třemi tyčemi.

Ofenzivu Viktorie do posledních minut posílil Beauguel, který mohl v 75. minutě srovnat, když hlavičkou po pasu od Ba Louy jen těsně minul. Za dalších patnáct minut už Beauguel dorazil do sítě ránu Kayamby, jenže předtím zahrál balón rukou a branka tedy nebyla uznána. Ve zbytku duelu již domácí těsný náskok udrželi.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 první už musí konečně přijít už proti Spartě měla být

Reagovat
smazaný uživatel

První nula letos vzadu myslím

Reagovat
Milan DW

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sprostosť Viktorka Zlínu naposledy podľahla 20.8.2016 na domácej pôde po výsledku 0:2.

Reagovat
Mass

Tenkrát asi taky hráli bez rozhodčího..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele