základní část, 2. kolo
21.07.2019 19:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Slavia nedala Teplicím šanci a dostala se do čela ligy

Slavia po vydřené výhře ve Zlíně tentokrát neměla potíže v Teplicích a po vysokém vítězství se dostala do čela tabulky. Hvězdou zápasu byl záložník Ševčík, který měl prsty ve třech z pěti branek hostů.

Kouč sklářů Hejkal učinil v sestavě jedinou změnu, když Moulise v záloze nahradil Petr Mareš. Podobně se zachoval také lodivod sešívaných Trpišovský, jenž křídelníka Olayinku posadil na lavici náhradníků, načež dostal šanci Ševčík.

Teplice se zvučného soupeře nezalekly a ve čtvrté minutě poprvé zaměstnaly brankáře Pražanů Koláře, který musel vyrazit dalekonosnou pumelici Shejbala. Slavia odpověděla záhy. V desáté minutě ještě Souček hlavičkoval po rohovém kopu vedle, avšak za další dvě minuty se hosté dostali do vedení. Sražený pokus Hušbauera se odrazil ke Zmrhalovi, jenž prvním dotykem zmátl Vondráška a střelou pravou nohou rozvlnil síť.

O osm minut později to bylo již 0:2. Ševčík výbornou přihrávkou za obranu vyslal na zteč Van Burena, jenž povedeným obloučkem překonal Grigara a zakončil pohlednou akci. Další branku mohl vstřelit sám Ševčík, jenže pálil vedle. Sešívaní byli v laufu. Ve 32. minutě ještě Součka vychytal Grigar, avšak za dalších dvanáct minut se opět ukázal Ševčík. Ten přihrál před vápno Hušbauerovi, jenž parádním volejem s pomocí břevna zvýšil vedení hostů o tři branky.

Pokud chtěli domácí po změně stran nějakým způsobem zahýbat s výsledkem, hodně jim tyto plány narušil Jakub Mareš. Ten hned ve 46. minutě trefil loktem Součka a po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště. I tak se Teplice nečekaně prosadily za dalších šest minut. Míč se šťastně odrazil za obranu Slavie, kde stál připravený Vondrášek, jenž překonal Koláře a vykřesal Severočechům naději.

Skláři se opravdu zvedli a v 56. minutě mohli snížit na rozdíl jediné branky, ale Petr Mareš z přímého kopu těsně přestřelil. Navíc za dalších jedenáct minut Slavia opět navýšila vedení. Skvěle hrající Ševčík vyslal kolmicí střídajícího Stanciua a ten se dočkal prvního gólu v sešívaném dresu. Pražané si začali všímat otevřených vrátek v obraně domácích a hnali se dopředu v rychlých brejcích, avšak Van Buren ani jeho náhradník Yusuf se neprosadili.

Ještě jeden čestný úspěch mohli Severočeši přidat v 79. minutě, kdy Nazarov posunul na Horu, toho však vychytal Kolář. V nastaveném čase se Slavii přece jen povedlo dovršit bůra. Zmrhal nacentroval přesně na hlavu Součka, který završil skóre zápasu na 1:5.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
vanGomm

Slavia ve Zlíně nic moc nepředvedla a vyhrát 2x po sobě venku není vůbec snadná záležitost.Na druhou stranu má ale Slavia přece jen ten tým kvalitnější proto tipnu X2.

Reagovat
Adhol

Na Teplice v poslední době celkem umíme, zradné první kolo s neoblíbeným soupeřem bylo za 3 body. Výkonostně bychom se měli zvednout a Teplice, i když je to venku, porazit. Zkusím 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Král/Traoré - MVB, Baluta, Zmrhal - Yusuf

Jak je na tom Stanciu?? Nevíte někdo??

0:3

Reagovat
Fikus19

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo rozhodčí .....Místo výhody a gólu na 2:3 a vyloučení slávisty - přerušení hry, přímý kop a karta žlutá. Bylo by ohroženo vítězství Slavie....V předkole LM budu fandit soupeři.

Reagovat
run

tak

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbý fór ne? Ta standardka byla rozhodně lepší, než je nechat domrdat situaci 2 na 6 ... A červená? To snad ani nekomentuji

Reagovat
John Obi Mikel

Místo ofsajdu Vondráška kopaly Teplice volný přímý kop, Ty to nedáváš. Kus kkta tvl.

Reagovat
KingMaster13

Že by jim to k ničemu byla ta výhoda 2 na 6 A redka? to snad ani nekomentuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele