základní část, 28. kolo
07.06.2020 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kratochvíl v nastavení zajistil Jablonci tři body

Když jablonecký Jan Krob neproměnil deset minut před koncem sporně nařízenou penaltu, vypadalo to s nadějemi jeho týmu bledě. Radovu družinu však v Teplicích spasil Kratochvíl, jehož trefa v nastavení znamenala vítězství 2:1.

Už po pár desítkách vteřin poprvé zahrozili "Skláři". Řezníčkova rána z první však letěla příliš vysoko a Hrubý tak mohl zůstat v klidu. Další vzrušení přišlo až po dvaceti minutách, ovšem tentokráte bylo gólové. Hübschman prodloužil Krobův centr a k míči se tak dostal Michal Jeřábek, jehož hlavička rozvlnila síť předchozího zaměstnavatele, se kterým se nerozešel zrovna v nejlepším.

Domácí Řezníček nadále ohrožoval bránu Jablonce, ani ze dvou příležitostí v závěru první půle však skórovat nedokázal. Nejprve z přímého kopu z hranice velkého vápna vyprášil Hrubého rukavice, následně nedokázal do brány dorazit gólmanem vyražený Žitného centr.

Těsně po pauze se už Jakub Řezníček dočkal. A bylo to podle podobného scénáře jako předchozí šance. Žitného střela po Moulisově centru se neujala, míč se však odrazil ke skórujícímu teplickému útočníkovi. Další ze soubojů Řezníčka proti Hrubému po hodině hry už ale zase patřil gólmanovi.

Sporný moment přišel v závěrečné desetiminutovce. Po souboji Čmovše s Jeřábkem se jablonecký stoper poroučel k zemi a sudí nařídil penaltu, přičemž své původní rozhodnutí ponechal v platnosti i po zhlédnutí videa. Zahrávající Krob ale jako by nechtěl vyvolávat kontroverze - penaltu zahrál bídně a Grigar ji dokázal zneškodnit.

Po jedné šanci na každé straně bylo k vidění v samotném závěru. Po výborném Kučerově centru hlavičkoval Žitný pouze doprostřed brány, mnohem úspěšněji si počínal na opačném konci hřiště Miloš Kratochvíl, jenž využil Holíkova sklepnutí a zařídil zelenobílým kýžené vítězství.

Radovi svěřenci se tak dotáhli na třetí Liberec, zato Teplice definitivně přišly o naději na elitní desítku a budou mít ještě velké záchranářské starosti. 

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele