o titul, 5. kolo
08.07.2020 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jablonec i po remíze proti Baníku postupuje do Evropské ligy

Jablonec sice duel s ostravským Baníkem nedotáhl do vítězného konce, přesto Severočeši díky zisku jednoho bodu urvali čtvrtou pozici v tabulce, která znamená jistou účast v Evropské lize. Na šesté příčce hostů v konečném zúčtování už remíza na Střelnici nemohla nic změnit.

První branka padla do sítě již ve čtvrté minutě. Štěpánek vystihl rozehrávku Slezanů, načež se po zemi trefil přesně ke vzdálenější tyči. Sedm minut nato se obrana hostů opět zapotila, vyznamenal se však brankář Budinský, jenž zlikvidoval technický pokus Acosty i následnou dorážku Kratochvíla.

Baník se v úvodu opravdu hledal, což ve 22. minutě podtrhl Potočný. Toho o balón obral Doležal, jenž nastartoval Matouška, který další střelou protáhl Budinského. Strážce hostující svatyně si za další dvě minuty poradil i s pozdravem od Acosty. Až ve 27. minutě se konečně předvedli také Ostravané, konkrétně to byl Kuzmanović, který pozdravil gólmana Jablonce Hrubého.

Za domácí byl hodně vidět především Acosta, což po půlhodině hry potvrdil dělovkou na Budinského i následnou dorážkou, která jen těsně minula levou tyč. Výčet šancí druhé půle otevřel těžkým a nepřesným zakončením Kratochvíl. Za Baník odpověděl devět minut po změně stran, jehož rána prosvištěla nad břevnem.

V 64. minutě už ale bylo vyrovnáno. Centr Potočného z levé strany našel Kuzmanoviće, tomu sice zakončení nevyšlo zcela dle představ,i tak se ovšem míč od země a břevna odrazil za brankovou čáru. Severočechům mohlo být za další čtyři minuty ještě hůř, kdy si na pas od Kuzmanoviće naskočil Buchta, avšak ke smůle zakončujícího hráče doplachtila jeho hlavička přímo do náruče Hrubého.

Jablonec závěru hazardoval se svým postupem do Evropské ligy, když v 88. minutě po standardní situaci zakončoval do vlastní brány Jeřábek. Hrubý ale lapil pumlíč včas. Severočeši tak na Střelnici s notnou dávkou štěstí urvali čtvrté místo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No snad Pelta nevyhraje, v EL bych videl daleko radeji Liberec.

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele