základní část, 16. kolo
09.11.2019 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Debutant Kolář v závěru rozhodl duel svého Zlína s Olomoucí

Poprvé se ukázal v základní sestavě ligového utkání a hned se stal hrdinou. Řeč je o Jakubu Kolářovi, obránci Zlína, který svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži rozhodl duel s Olomoucí. Domácí si tak po delší době připsali velice cenné tři body, naopak hosté pokračují v trápení, neboť na ligovou výhru čekají již sedm zápasů.

Domácím kromě řady zraněných chyběli i vykartovaní Hnaníček s Jiráčkem. Po zranění se naopak do středu zálohy zařadil Folprecht. Vedle Buchty se kromě Cedidly objevil v obranné formaci již zmíněný Kolář a Čanturišvili v ofenzivním trojzubci zase nahradil Fantiše.

Také trenér Hanáků Látal vsadil na mládí. V zadních řadách se místo Kerbra objevil Zima a Zmrzlý zaplnil místo uvolněné Greššákem. González se z postu levého záložníka přesunul na pravý kraj hřiště a nabídl tak šanci Faltovi.

Úvodní minuty patřily Olomouci. Již ve čtvrté minutě se k hlavičce dostal Yunis, ale nezamířil mezi tři tyče. Tři minuty poté už musel brankář Zlína Rakovan zasahovat proti střele Gonzáleze. V desáté minutě odmítl gól Beneš, jenž se po centru Falty zalekl taktéž vyskakujícího Jemelky a slabým pokusem hlavou přestřelil. Ševci, jmenovitě Poznar, poprvé vypálili v sedmnácté minutě, ovšem Poznar se z voleje neopřel do míče vůbec ideálně.

Sedm minut po šanci Poznara se ke střele pohotově vytočil Čanturišvili a jeho pokus díky sražení Beneše skončil těsně vedle. Po následném rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Kolář. Bezbrankovou pětačtyřicetiminutovku pak uzavřel další nepovedenou ránou Wágner.

Festival nepřesných střel podpořil tři minuty po změně stran také Bartošák. O dvě minuty později musel být na druhé straně Rakovan, jenž zasáhl proti pokusu Housky. V 59. minutě  se strážce zlínské svatyně opět blýskl, když parádně zneškodnil snad první gólovku zápasu v podobě hlavičky Gonzáleze. Osm minut nato se dopředu řítil olomoucký Falta, jeho sražená přihrávka nebezpečně proletěla před bránou, branku ale celá akce nakonec nepřinesla.

V 78. minutě měl gól na hlavě střídající Železník, jenž si naskočil na centr od Matejova, nestihl už ale seštelovat mířidla. Najednou šance střídala šanci, velkou šanci měl totiž i hostující Houska, jenže po brejku Hanáků ve výborné pozici trestuhodně překopl bránu. V 82. minutě na druhé straně zase zvonila tyč, kterou nastřelil Podio. Vzápětí se netrefil ani Železník střelou z úhlu.

V 88. minutě se ale ševci přece jen dočkali. Domácí po standardní situaci Podia sice reklamovali hru rukou soupeře, Kolář si však všímal jen balónu, který napálil za Buchtova záda. Trefa mladého obránce se nakonec ukázala vítěznou, neboť Sigma ze závěrečného tlaku nic nevytěžila.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

1.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra Zlina 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele