základní část, 28. kolo
13.04.2019 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlínské trápení nemá konce, tentokrát ševci padli v Karviné

Karviná po výhře nad Zlínem udělala důležitý krok směrem k záchraně. Hosté naopak po další prohře pokračují v propadu tabulkou. Výhru Slezanů zařídili svými góly Wágner a Budínský.

Do sestavy domácích se vrátil obránce Krivák, jenž na pravém kraji nahradil Čoliće. Jinak zůstala sestavy trenéra Straky beze změn. Základní jedenáctku ševců i díky absenci vykartovaného Hnaníčka posílil stoper Bačo. V útoku se po disciplinárním trestu objevil Poznar, který posadil zpět na lavici náhradníků Železníka.

Na první branku utkání se čekalo pouhé dvě minuty, kdy rohový kop Ba Louy propadl k volnému Wágnerovi, jenž zblízka uklidil míč do sítě. Za dalších sedm minut byl Ba Loua opět v akci, tentokrát se sám dostal do zakončení, které pokryl gólman Moravanů Rakovan. O dalších šest minut později se do zakončení dostal také Zlín, avšak Bartošákovu střelu z kraje pokutového území chytil brankář Berkovec.

Hosté byli velmi blízko vyrovnání ve 23. minutě. Poznar zachytil nepovedenou malou domů Záhumenského, jenže obstřelil vyběhnuvšího Berkovce i bránu Karviné. Domácí odpověděli za pět minut nebezpečnou střelou Guby zleva, kterou s problémy vytěsnil Rakovan. O dvě minuty později rozehrál Ba Loua další nebezpečný roh, jenž propadl až ke Gubovi, který si ovšem špatným zpracováním sám zhatil dobrou příležitost.

Moravané přišli s odpovědí ve 37. minutě, kdy Poznar vypálil zpoza vápna a Berkovec krkolomným zákrokem nadvakrát zahasil nebezpečí. Karviná se ještě do přestávky prezentovala dvěma nepřesnými pokusy od Budínského a Wágnera. Téměř okamžitě po změně stran táhli domácí rychlou útočnou akci. Wágner přihrál patou Ba Louovi, jehož zakončení na poslední chvíli zblokovala zlínská obrana.

Po hodině hry mohla Karviná zvýšit svůj náskok. Matejov fauloval Ba Louu ve vlastní šestnáctce, avšak nařízený pokutový kop poslal Budínský pouze do tyče. Ševci ve druhé půli hodně skomírali a k první střele se dostali až v 69. minutě, kdy střídající Železník pálil nad břevno. Za dalších jedenáct minut byli v akci opět domácí. Opět výborně hrající Ba Loua postupoval na Rakovana, jenže trestuhodně minul cíl.

Karvinou to však nakonec nemuselo tolik mrzet, jelikož hned za minutu přidala definitivní gólovou pojistku na tříbodový zisk. Spolupráce Ba Louy s Budínským opět zafungovala, když prvně jmenovaný nahrál svému spoluhráči před pokutovým územím, odkud Budínský vystřelil přesně k tyči. Domácí tak zcela po zásluze porazili matně hrající Zlín.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele