o titul, 3. kolo
14.05.2019 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Velký zvrat v boji o Evropu. Liberec nečekaně vyloupil Baník

Liberec v závěru zasadil Baníku smrtelnou ránu a vyšplhal se na klíčovou pátou pozici, která může zajistit účast v Evropské lize. Slezané byli povětšinu zápasu nebezpečnější, nepohlídali však jeden rohový kop Severočechů, což je dost možná stálo postup do pohárové Evropy.

Poté, co trenér Pánik nechal v minulém kole na hřišti Jablonce odpočívat hned několik klíčových hráčů, nastoupili domácí proti Slovanu znovu v silném složení. Do sestavy se tak vrátili brankář Laštůvka, pravý bek Pazdera a záložník Jirásek. Liberci chyběli kvůli žlutým kartám Oscar s Malinským, které zastoupili Nešický a Musa.

Hned v první minutě se domácí dožadovali penalty po zblokovaném centru Fleišmana, ovšem rozhodčí Matějček nechal hru plynout. Baník držel v úvodu častěji míč na kopačkách a v patnácté minutě poprvé zahrozil, avšak Meščaninov hlavičkoval vedle. Chvíli poté uzmul Hrubý balón na polovině hřiště a svůj průnik zakončil střelou vedle svatyně, kterou strážil brankář Nguyen.

V deštivém počasí sledovali diváci především boj ve středu hřiště. Až ve 36. minutě zahrozil po delší době ostravský Holzer, jenž přízemní dalekonosnou ránou protáhl Nguyena, který pumlíč vyrazil na rohový kop. Pět minut poté zahrozili konečně i hosté a Nešický jen těsně minul bránu, kterou hájil Laštůvka. První půli uzavřela střela Holzera vysoko nad břevno, když mu střeleckou pozici připravil Kuzmanović.

Dvě minuty po změně stran mohli jít Slezané do vedení, avšak skvělý Nguyen vychytal po standardní situaci Meščaninova i dorážejícího Procházku. Za dalších deset minut pálil nebezpečně Holzer a už by pravděpodobně překonal Nguyena, jenže ke své smůle trefil spoluhráče Hrubého. Severočeši odpověděli rychlou akcí o dvě minuty později, Hybš ale ztroskotal na připraveném Laštůvkovi.

Po hodině hry se nebezpečnými, avšak nepřesnými střelami prezentovali domácí Holzer i hostující Potočný. V 72. minutě našel Jirásek hlavu střídajícího Ondřeje Šašinky, který o fous minul. Když už se zdálo, že utkání dospěje k remíze, zasáhla příznivce Baníku studená sprcha. Liberec totiž v 86. minutě rozehrál rohový kop, po kterém se balón odrazil k Musovi, jenž jej napálil pod břevno - 0:1.

Slezané měli po šokujícím zásahu Slovanu ještě jednu velkou šanci. Stronati ale před Nguyenem netrefil balón ideálně a Procházka následně trefil nůžkami břevno. Zmar Baníku tak byl dokonán, naopak Severočeši mohli po závěrečném hvizdu slavit.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele