základní část, 25. kolo
16.03.2019 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Baník opět nezvítězil, proti Boleslavi ale bere alespoň bod

Ostravský Baník dokázal po třech porážkách bodovat, bod z duelu proti Mladé Boleslavi je však pro něj málo m Slezané byli v utkání aktivnější a hned v úvodu šli do vedení, náskok ale do přestávky neudrželi a po změně stran již diváci žádnou branku neviděli.

Domácí se museli obejít bez svého kapitána Baroše, jehož v útoku nahradil Jakub Šašinka. Procházka se posunul na pravý kraj obrany, čímž uvolnil ve středu defenzivní řady místo pro Šindeláře. Post pravého záložníka zase obsadil Kuzmanović. Sestava Středočechů doznala jediné změny, když Wiesnera na pravé záloze nahradil Ladra.

Stadion ve Vítkovicích vybuchl radostí již ve čtvrté minutě. Hrubý od rohového praporku našel Procházku, jehož hlavička zapadla k zadní tyči. Návrat Hrubého hře Slezanů jednoznačně prospěl. Šikovný záložník v osmnácté minutě nacentroval na Diopa, který tentokrát ovšem zakončoval hlavou nepřesně. Šest minut poté měli zničehonic růžovku hosté. Bubínek vyslal přihrávkou mezi beky Ladru, avšak brankář Ostravy Laštůvka se nenechal zaskočit zakončením mezi nohy.

Ladra zahrozil i o čtyři minuty po své první velké šanci, jenže pálil vysoko nad břevno. Po půlhodině hry se zase připomněl Baník. Fleišman poslal míč do pokutového území na Šašinku, jehož hlavičku vytáhl gólman Boleslavi Šeda. V 36. minutě měli domácí k dispozici rohový kop, po kterém pálil Jánoš a jeho tečovaný pokus neumístil do sítě na zadní tyči zcela osamocený Diop.

Hosté oživili hru střídáním ještě v prvním poločase a tento tah se trenéru Weberovi vyplatil v 43. minutě. Přikryl se na levé straně uvolnil k centru, který Komličenko sklepl právě na střídajícího Mešanoviće, jenž zblízka vyrovnal. Ještě v nastavení první půle žádali Slezané, ale píšťalka sudího zůstala po kontaktu Diopa se Šedou němá.

Po změně stran oběma týmům chvíli trvalo, než se dostali do pořádné šance. Až v 65. minutě se znovu ukázal levý bek Ostravy Fleišman, jenž poslal míč na Šašinku, avšak jeho slabý pokus z nadějné pozice zneškodnil Šeda. Čtyři minuty poté pálil nepřesně Diop, záhy to zkoušel i Šašinka, ten ovšem našel jen náruč připraveného Šedy. V 72. minutě se na druhé straně dostal po Fulnekově centru k hlavičce Takács, jenže jeho pokus v klidu pokryl Laštůvka.

Baník se v závěru tlačil za tříbodovým ziskem. V 78. minutě ale pálil vedle Holzer, tvrdá rána Granečného z 85. minuty zase letěla těsně vedle brány. Obě mužstva si tak připsala po bodu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:2

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele