26. kolo
01.05.2011 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 3:0

Pražská Slavia se topí v problémech, přesto svým fanouškům předvádí slušný fotbal a přijatelné výsledky. Ve 26. kole sice opět klopýtala obrana, přesto si Vaniak připsal čisté konto, zatímco se hned třikrát mohl radovat. Ústí tak stále ztrácí čtyři body na udržení, Pražané mají po sportovní stránce ligu jistou.

Přílišná defenzíva přímo vybízela k brzkému zásahu domácích. A po čtyřech minutách hry měl na kopačce úvodní trefu Vlček, když po rohu Trubily a hlavičce Pospěcha ze tří kroků nedokázal svůj pokus usměrnit.

Snaha o napadání Pražanům vycházela až do finální fáze, kdy nebezpečné balóny před bránu o půl kroku nestíhal Pospěch. Jenže další standardní situace už hosty potrestala. Dvořák fauloval Černého u lajny, odkud následně centroval na zadní tyč Trubila, kam si naběhl Stanislav Vlček a podruhé se už v malém vápně prosadit dokázal.

Hra se otevřela a šance si začali tvořit i Severočeši. Krbeček spálil stoprocentní šanci ještě před jejím vznikem, když si po centru Stožického nedokázal zpracovat míč na malém vápně. Na druhé straně tak nebylo daleko k pojistce, kterou si svým důrazem chtěl vydobýt Černý. Ten sebral obráncům balón v jejich vápně a pohotovou střelou po zemi rozezvučel bližší tyč.

Fanoušci posledního celku první ligy tak v další moment užuž slavili vyrovnání, když rychlý protiútok zakončoval přesnou přihrávkou Krbeček na Martykána, který z deseti metrů odkrytou branku nepochopitelně přestřelil.

Závěr první půle patřil už opět pražským favoritům, ale ve velkých příležitostech z hranice vápna nezamířili mezi tři tyče Jarolím s Jandou. Do šaten se tak odcházelo za útlého náskoku domácích.

Tři minuty po změně stran tak musel jeden ze svých kouzelných zákroků ukázat Vaniak, když po chybě Čelůstky střílel z vápna povedeně k tyči Stožický. Slávisté nechtěli ponechat nic náhodě a po nepřesném centru Trubily tak z dálky pálil Janda, jehož tečovaný pokus skončil na tyči.

Byla to ovšem předzvěst brzké domácí radosti. Černý měl čas na přípravu povedeného centru k Pospěchovi, kterému nechtěl překážet Dreksa a značně mu tak dopomohl k přesnému zásahu hlavou.

V 67. minutě diváci slyšeli potřetí v zápasu tyč. Tentokrát chyboval Jarolím, Krbeček nabil Stožickému a ten trefil brankovou konstrukci Vaniaka. Pět minut poté připravil Černý s Pospěchem vyloženou šanci Horovi, ten ale z jedenácti metrů ani nevystřelil.

Ovšem uběhly pouhé dvě minuty a Kovář potřetí tahal míč ze své sítě. Jarolím našel Černého, který dokázal poslat na brankáře Pospěcha, jenž si druhou trefu připsal díky povedenému lobu. Čest mohl pro svůj tým udržet Volek, kdyby po čtyřech minutách po bytu na hřiště mířil jen o trochu lépe. Střelou do protipohybu nedával Vaniakovi mnoho nadějí, branku ale minul.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zázrak chudých pokračuje:-)) 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 0-Vlcek

Reagovat
Losinho

3:0 (Pospěch, Vlčák, Trubila)

Reagovat
Logan

Reagovat
Losinho

Těsně

Reagovat
vanGomm

Doufám,že si Slavia nepokazí herní projev jarní části a Ústí porazí.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

5 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

3:1

Reagovat
deiw

3:1 (Pospěch,Vlček,Černý-Stožický)

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasie kluci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele