8. kolo
21.09.2009 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1

Slavia dokázala otočit utkání s Baníkem a po dvou gólech Hlouška a také střídajícího Grajcara ustrážila domácí neporazitelnost.

Zkušený gurmán tuzemského fotbalu bystřil své chuťové buňky. V dnešní televizní dohrávce se totiž střetly dva týmy, které se v posledních týdnech prezentovaly vždy velice kvalitním a útočným pojetím hry. Avšak kdo čekal, že se bude podávat prvotřídní menu, musel především v prvním poločase být z průměrné ligové "šlichty" zklamán

A to přesto, že Baník nastoupil hned od úvodních minut v rozestavení se třemi útočníky a Nevesem v obraně místo zraněného Bolfa. Nicméně pozdější praxe ukázala, že jediným skutečným hrotovým hráčem byl slovenský Zeher.

Co se tedy dělo? Šancí jen poskrovnu, neboť hra byla poseta snad všudypřítomnou nepřesností, zkaženými přihrávkami nebo nechápajícími spoluhráči. Leckterý natěšený fanoušek musel být z předváděné hry v úvodu utkání tuze zklamán.

Mimochodem, první vážnější ohrožení jednoho z brankářů přišlo až ve čtyřiadvacáté minutě, kdy se octl Ragued v nadějné pozici, ovšem jeho střela postrádala lepší umístění i razanci.

Blesky se tak snesly až na druhé straně. Ostravský Neuwirth totiž v exkluzivní pozici skvěle a do protipohybu brankáře hlavičkoval, nicméně čaroděj Vaniak svým následným zákrokem strčil do kapsy kdejakého kouzelnického učně.

Čím dál viditelnější snaha Baníku o útočení nebyla slávisty nikterak bržděna a když Lukeš vyzrál na offsidovou past domácích a přihrál do obrovské příležitosti Zeherovi, musel brankář Pražanů vytáhnout z rukávu další hvězdný zákrok a vytěsnit míč na roh.

Jenže sešívaní si ani tuto výstrahu nevzali k srdci a hned v 35.minutě rozehrál Lukeš standartní situaci natolik přesně, že se k ní nedostal vyskočivší Neves ani žádný z jeho protihráčů a míč tak proletěl k překvapení všech až do sítě - 0:1.

Vše nasvědčovalo tomu, že se hráči rozejdou do kabin, když se Naumov vešel do ofsajdové hranice, vylákal na sebe vyběhnuvšího gólmana Bučka a před prázdnou svatyni nahrál Hlouškovi, pro kterého nebyl problém srovnat - 1:1.

Druhá půle nabídla přeci jen kvalitnější fotbal. Byli to především slávisté, kteří se hned několikrát postarali o vzruch v ochozech. Nutno však podotknout, že hra byla i s postupujícím časem protkána spoustou nepřesností a zbytečných přihrávek navíc.

Srdce diváků pak muselo zaplesat při standardní situaci domácích, ze které parádně vystřelil Hloušek a jeho zhruba třicetimetrová rána propálila roztrhanou zeď i rukavice levitujícího brankáře Bučka - 1:2.

Jestliže byl důležitou postavou utkání právě Hloušek, nesmíme zapomenout i na brankáře Vaniaka. Způsob, kterým likvidoval jednoznačně gólové situace v prvním poločase, totiž zopakoval i v pasáži následující, když si v 78. minutě poradil se skluzujícím Strnadem, který sám před brankářem ani nadvakrát nedokázal zužitkovat "hrubici" sešívané obrany.

Když vše nasvědčovalo závěrečnému tlaku hostí, Hable trestuhodně ztratil míč, svěřenci trenéra Jarolíma se vydali na rychlý výlet před bezmocného Bučka a po sérii rychlých přihrávek vystřídavší Peter Grajcar pumelicí napříč pokutovým územím rozhodl o osudu utkání.

Autor: Filip Horký

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaj souboj dwou titanu...Plichta

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme doma všude. Baník vyhraje .

Reagovat
smazaný uživatel

čista 1 a nebudu to komentovat ale slavista nejsem

Reagovat
smazaný uživatel

Body zustanou doma i kdyz je Slavia jen slaby odvar lonskyho mancaftu tak na chachary to stacit bude

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak doufám, že na ten zápas někdo přijde, když se to podle tohohle preview hraje na Strahově

Reagovat
vanGomm

Ve vzájemných zápasech Slavia s Ostravou už 11 zápasů neprohrála.Každá serie jednou končí.Přesto si ještě tipnu 1.

Reagovat
smazaný uživatel

vedel jsem to slavia jede a nejsem slavista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele