24. kolo
18.04.2009 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - 1. FK Příbram 2:0

4. listopad 2008 - to byl datum poslední ligové výhry Zlína. A stejně jako před půlrokem je to vítězství 2:0. Na debakl z Plzně je tak zapomenuto a vzhůru do bojů o udržení. Příbram zápas očividně podcenila a zaslouženě jede domů s prázdnou.

Na Letné se především díky domácím hrál pohledný fotbal. Zlín snad konečně začal brát boj o udržení vážně a Příbram si k míči sotva čuchla. Jenže promarněné šance Dostálka (nedokonečný únik), Zbožínka (hlavička nad branku) a Bači (hlavička do rukavic hostujícího brankáře) málem stály domácí velký trest. Borek totiž svou chytrostí získal míč pro hosty, když vystihl přihrávku Zbožínka a na vápně skvěle našel na druhé straně nabíhajícího Fantiše. Ale talentovaný mladík špatně odhadl dráhu míče a střelou v pádu neohrozil Kořínkovu bránu tak, jak si to celá akce žádala.

I díky tomu se tak zlínští radovali ze zaslouženého vedení. Šmahaj z pravé lajny poslal prudký centr do vápna, kde ho do sítě bezmocného Hrušky usměrnil Kroupa. Aktivní Zlín, který přinášel divákům opravdovou radost z fotbalu, hrozil i nadále častěji než jeho soupeř. Minutu před koncem se dokonce z přímého kopu prosadil expert na standardky Filip Rýdel. Bohužel pro něj byl těsně předtím pískán útočný faul ve zdi.

Druhý poločas se bohužel dostal do podprůměru kvůli zbytečným chybám. Nepřesnosti v rozehrávce a minimum osobních kontaktů - to je většinou doménou úvodu zápasu. I nadále drželi alespoň nějakou kvalitu domácí. Šmahaj se vtipně uvolnil z rohu, vběhl do vápna a přesně nahrál na Baču, který z první mířil nepřesně. O jeden z nejkurióznějších gólů sezóny se mohl postarat Trubila, který dokonale zakroutil do branky, z níž na poslední chvíli odvracel míč Borek. Zahrozili také hosté. Sedmnáct minut před koncem střílel z dvaadvaceti metrů po rohu Müller jen několik decimetrů vedle.

Nakonec však přišel zasloužený pojišťovací gól domácích, navíc po krásné rychlé akci. Na jejím konci byl Richard Dostálek, který zpoza vápna vystřelil po zemi k tyči a dostatečně prudce, aby se Hruška za míčem pouze otočil. Na druhé straně se snažil o jiskřičku naděje střídající Nechvátal, branku ovšem těsně minul. Matně hrající Příbram si už nic jiného nevytvořila a dovolila tak Zlínu přiblížení se naději na udržení.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 (Huňa,oliveira)

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 ..žůrek 2 hatrick

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele