14. kolo
15.11.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - SK Kladno 2:0

Nepříliš pohledné utkání přineslo zasloužené vítězství domácím. Středočeši kromě aktivního úvodu nepřevedli zhola nic. Naopak pokus o vyrovnávací gól v závěru vedl k druhé brance domácích.

Kladenští šli do zápasu nebojácně a hned v první desetiminutovce mohli jít do vedení. Nejprve musel na poslední chvíli hasit nepovedený výlet ze šestnáctky Zlámal odvrácením nebezpečného autu, při další šanci musel vyrazit pokus Smutného, který se při snadném obelstění Vulina dostal z úhlu a střela už tolik starostí nadělat nemohla. Největším soupeřem obou týmů byla bohužel nepřesnost, a tak se na první vylouženou gólovou šanci čekalo do 24. minuty. Papoušek skvěle využil přihrávky do běhu a po sprintu přes polovinu hřiště našel ve vápně svým centrem Nezmara, ten se střelou neotálel a chybělo málo, aby jeho křižný pokus zapadl přesně k tyčce.

Sedm minut před koncem půle už domácí skóre otevřeli. Vytvořený tlak vedl k odražení míče k Papouškovi, který zasáhl volej naprosto přesně a střela k tyči musela být gólová. A do poločasu mohlo být pro Liberec ještě lépe, kdyby Dočkalovu přihrávku do dobré pozice lépe využil Kerič, který branku přestřelil.

Liberečtí fanoušci snad tušili, že dnes se pohledné utkání konat nebude a na zápas přišlo jen tři tisíce diváků. Ti ve druhém poločase dlouho marně čekali na povedenější šanci o vstřelení gólu. I jinak v zápase dobrý Gebre Selassie nezamířil v 70. minutě ke vzdálenější tyči přesně. Až v naprostém závěru se rozhodli hosté pro nějaký pokus vyrovnat nepříznivé skóre. Což se jim stalo osudným - inkasovali totiž podruhé. Dočkal s Blažkem totiž připravili míč před odkrytou branku Smetanovi, ten neměl problém rozhodnout utkání.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele