29. kolo
23.05.2009 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 3:0

Žižkov se loučí z první ligou po otřesném zápase v Příbrami, která potěšila diváky hned třemi góly a výrazně nakročila k udržení v lize.

Po úvodní vyrovnané hře zachyboval hostující Corea, k míči se dostal Huňa, který chytře přihrál Borkovi, a ten v osmé minutě poslal domácí do důležitého vedení. Další velmi dobrou příležitost předložil opět Huňa mladičkému Fantišovi, který měl moře času na přípravu střely z vápna. Ta ale mířila přesně do rukavic brankáře.

A ve skvělém výkonu Huňa pokračoval, když ještě do čtvrthodinky unikl do brejku. Zakončit sice nedokázal, ale obránci se k míči moc neměli a příbramský kanonýr stál notnou dobu na vápně, aby mohl přímo do rány nahrát Klesovi, jenž z obdobné pozice jako Borek opět rozvlnil síť. To slibovalo velmi zajímavou podívanou, avšak stal se pravý opak. Žižkovské střely se ani za pokusy vstřelit branku považovat nemohly a Příbram se k jediné další dobré šance dostala až čtyři minuty před koncem, kdy branku netrefil Klesa.

Ve druhém poločase šla znát ofenzivní snaha potápějících se hostů, přesto se po třinácti minutách dostal k první nebezpečné hlavičce Borek, kterého vychytal pohotový Bartalský. Ten si oddechl i o pár minut později, kdy se k tahu na branku nadechl Klesa, načež nahrál před malé vápno nehlídanému Huňovi, který ale lehký míč nedokázal zpracovat. Zvýšit mohl i mladičký Fantiš, ale hlavičku z malého vápna umístil pouze do rukavic Bartalského.

Neuvěřitelnou koncentrovanost pak převedl domácí brankář Hruška, který po celý zápas nemusel řešit žádnou výraznější šanci soupeře. Deset minut před koncem s velkým štěstím vyrazil chytrou teč mladíka Ujce, který se dostal před obránce k míči metr od brankové čáry. Z následného rohu měli hosté ke gólu snad ještě blíže. Míč totiž chytil výborný Hruška na brankové čáře a vyhrál i v souboji proti dorážky chtivým Pilařem.

Už v poklidu hrající Příbram pak mohla přidat další branku. Šmejkal se ocitl na dobrých pět vteřin sám s brankářem ve vápně, ale ke střele se nedostal a Huňa následnou obranou hráz nepropálil. Přesto se domácí diváci dočkali. Debutující Vágner se totiž dostal po rohu k hlavičce, kterou opřel o zem a rozvlnil síť. Tím tak definitivně poslal Žižkov do druhé ligy.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

správne !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele