25. kolo
13.04.2008 20:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:1

Boleslav navázala na výhru v Liberci a dobrým výkonem tak odsoudila Baník k pádu na pátou příčku. V zápase, ve kterém byly k vidění dvě proměněné penalty, měli domácí navrch, hosté naopak s projevem spokojeni být nemohou.

Ostravský boj o navrácení třetí příčky znepříjemnila hned první vážná šance. Procházka vyslal Řezníčka, který udělal brankáři kličku, a Vašek musel zasáhnout mimo fotbalové normy. K penaltě se postavil Rajnoch a střelou doprostřed nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Blízko ke gólu byli hosté, když Otepka zahrával přímý kop z pětadvaceti metrů. Skvělou střelu do šibenice vytáhl ještě lepším zákrokem Miller, Bolfova slabá dorážka k brance neprošla. A tak vyrovnání přišlo až ve 33. minutě. Zakladatel první gólové šance, Václav Procházka, se vzájemně držel ve vápně s Magerou, nakonec ho strhl na zem a pískala se penalta. Tu střelou po zemi k tyči proměnil Svěrkoš, jenž nemusel použít ani razance, Miller šel na druhou stranu.

To hosty uspokojilo a Boleslav mohla v klidu útočit. Kalinův centr sklepl Řezníček pro Poláčka, který v gólové šanci nechal vyniknout Vaška. Nakonec však ostravské gólové uspání znamenalo vrácení tří bodů Středočechům ještě před přestávkou. Hodúr nacentroval do vápna, Mendyho Řezníčkem tečovaná střela se dostala na zadní tyč, kde naprosto volný Rolko mohl napřáhnout a zamířit přesně k tyči. Vašek se mohl natahovat jak chtěl, proti jeho střele byl bezmocný.

Pojistit vedení mohl ve druhé minutě druhé půle Rajnoch, když mu Kalina naservíroval míč metr před branku. Jenže v tísni dokázal trefit jen ležícího Vaška a následně o balon přijít. Ale když na druhé straně po dobré kombinační akci Čoupek nepropasíroval střelu k Millerovi, uklidňující gól pro Boleslav přišel. Rajnoch si střelou o tyč odzbrojil ostravského brankáře, a když se po míči žádný hostující obránce nedrásal, dorazil svou vlastní střelu bez větších problémů.

Domácí poté zvládali zápas po taktické stránce skvěle. Ostravané se snažili, ale pozorná obrana jim příležitosti nedávala. Snad jen v 80. minutě zahrozil Otepka, když křižnou střelou z vápna minul o pár decimetrů. A naopak mohli hosté odjíždět s debaklem. Sedláček se kličkou zbavil Bolfa a předložil Táborskému, který v běhu nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baník je ve formě amohl by vyhrat a bojovat o 3místo a třeba i otitul.Bude to těžké ale snad se sverkš trefí Držím pěsti

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, myslel jsem, že to Baník zvládne líp.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele