Události La Ligy: Následujte lídra, následujte Real Madrid. Gigant dál stoupá vzhůru

30.08.2022, 16:55
Názory a komentáře
Karim Benzema (© AFP)
Tři kola nové sezony La Ligy uplynuly a dalo by se říct, že život zůstává stejný. Tři odehrané zápasy a Real Madrid, úřadující mistr i šampion Ligy mistrů, jde dál po stejné cestě směrem vzhůru. Pouze Real Betis, který v minulé sezoně předvedl svou sílu, je schopen se svěřenci Carla Ancelottiho (63) držet krok.

Bylo to a stále je trochu křečovité léto. Ve Španělsku neexistuje tým, který by netrápily typické potíže chudých klubů. Velký rozdíl oproti Premier League, kde miliony padají jako podzimní listí... Své o tom ví i FC Barcelona, která zastavila velkou část budoucích příjmů, aby obnovila svůj lesk.

Uvidíme, zda se to podaří. Je to hodně riskantní sázka. Mnozí jiní nedokázali nebo nechtěli využít podobných mechanismů a zvolili konzervativnější přístup. Proto se směrem do La Ligy mnoho nových přestupů neurodilo.

Griezmann vystřelil Atlétiku tři body ve Valencii a Madrid zapsal druhou výhru sezony

Dokonce i Real Madrid, který nemá žádné ekonomické problémy, přišel o jednu ze svých velkých hvězd. Ne, není řeč o Baleovi, Iscovi či Marcelovi, jejichž konec se předpokládal. Ale přestup Casemira do Manchesteru United je pro bílé ranou do srdce. Přesto v týmu stále zůstali lídři.

Real možná nehraje brilantní fotbal, nevytváří si příliš gólových šancí, inkasuje góly, kterým se dá vyhnout... Ale dokázal vyhrát tři zápasy na hřištích soupeřů, s Almeríi, Celtou Vigo i na Espaňolu. Poslední rival byl blízko úspěchu, celý druhý poločas držel Real na uzdě. Produktivita madridského týmu je však na světové úrovni. K vítězství nepotřebují Madridští hrát na své nejlepší úrovni.

Proti Espaňolu se zdálo, že to Benzemu zrovna dvakrát nebaví... ale nakonec vstřelil dva góly. Dá někdo víc? Před ním to byl Vinicius, kdo otevřel skóre díky mistrovské přihrávce Tchouameniho. Komu vlastně chybí Casemiro?

Barcelona doma smetla Valladolid. Benzema v závěru rozhodl o výhře Realu

Stejně, jako se to stalo v mnoha zápasech minulé sezony, byli soupeři blízko remízy, ale Real tyto situace zvládá. A ještě jeden důležitý fakt. Stejně jako ve finále Ligy mistrů se tým může spolehnout na dalšího špičkového fotbalistu, skvělého brankáře. Hrát s Courtoisem, znamená jít do zápasu s obrovskou výhodou. Belgičan je The Wall. Zeď.

Španělská soutěž teprve začíná, ale s těmito ingrediencemi ve sklenici nikdo nepochybuje, že koktejl Realu Madrid bude patřit díky své zvláštní chuti opět mezi velké favority.

Hráč kola

Umar Sadiq je velkým jménem na přestupovém trhu. Nigerijský útočník z Almeríe ví, že za pár dní podepíše smlouvu s novým týmem. Hovořilo se o zájmu Bayernu, Dortmundu i dalších špičkových týmů. Dokonce i generální ředitel Almeríe ujistil, že na hráče má nabídku ze zahraničí ve výši téměř 30 milionů eur.

To bylo před měsícem a mezitím si Umar Sadiq jde dál za svým. Střílí góly a pomáhá spoluhráčům ničit soupeře. Útočník vysoký 192 centimetrů ukazuje, jak obrovský je jeho potenciál. Proti FC Sevilla, jednomu z týmů, který o jeho služby projevil největší zájem, byl jeho výkon klíčový k dosažení prvního vítězství Almeríe v sezoně. Vstřelil gól a vedl své spoluhráče k tomu, aby dokonali skvělý obrat na 2:1.

Gól kola

Mnoho hlasů kritizovalo v létě přesun Roberta Lewandowského do Barcelony. "Je velmi drahý, je už starší, dal tolik gólů díky brutální dominanci Bayernu v Německu..." Stačily ale sotva tři oficiální zápasy, aby šutér všem ukázal, že je více než hráčem světové třídy. Je skutečným kanonýrem, který se chystá ohrozit trůn Karima Benzemy.



Jeho druhý gól proti Realu Valladolid byl mimochodem opravdu úchvatný. Ano, jeho zpětná přihrávka jako kdyby šla mimo a jen díky dotyku soupeřova obránce mohl skórovat. Najdou se tací, kteří možná kvůli odečítání zásluh neschvalují, že mu La Liga přisoudila autorství gólu. Ale nejde jen o to góly střílet, ale také je vymýšlet.

Lewandowski přijel do Španělska, aby fotbalovému světu ukázal, že jeho nesporný gólový talent může navzdory věku fungovat na jakémkoli hřišti a v jakékoli soutěži. Stejně jako se Erling Haaland zdá být dokonalou třešničkou ve stroji na výrobu fotbalu, kterým je obvykle Manchester City, polský útočník dokonale zapadá do hry Barcelony.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid33009:39
2.Real Betis33006:19
3.FC Barcelona32108:17
4.Villarreal CF32105:07
 Athletic Bilbao32105:07
6.CA Osasuna32014:26
 Atlético Madrid32014:26
8.Real Sociedad32013:46
9.RCD Mallorca31113:24
10.UD Almería31114:44
11.Rayo Vallecano31112:24
12.Celta Vigo31114:64
13.Girona FC31023:33
14.Valencia CF31021:23
15.Sevilla FC30123:51
16.Espanyol Barcelona30123:71
17.Elche CF30121:51
18.Getafe CF30121:61
19.Real Valladolid30121:81
20.Cádiz CF30030:70

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (15)

Přidat komentář
drussbarb

Díky za článek

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mönchengladbach

Jak je to se stadiónem Realu, kdy se slavnostně otevírá po rekonstrukcí? Má tam hrát už v sobotu, teď měl první tři zápasy venku, ale na Wiki píšou 2023...

https://twitter.com/LudekMadl/status/1564605187167338496?s=20&t=cZgQASO2XQZ-QJFnNsI1oQ

Reagovat
king23

Teď v sobotu bude uveden do stavu, aby se tam dalo hrát. Mimo jiné bude zase část hlediště pod plachtou. Nicméně úplné ukončení rekonstrukce má být právě až 2023.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
zasranej malíř

Prý údajně až na začátku sezony 2023/24

Reagovat
Gazdo

Tieto suhrny sa mi pacia, pokracujte v tom prosim

Reagovat
Ed_Hazard

Mnoho hlasů kritizovalo v létě přesun Roberta Lewandowského do Barcelony. "Je velmi drahý, je už starší, dal tolik gólů díky brutální dominanci Bayernu v Německu..."

To kto a kde povedal preboha? Vsak nam bolo vsetktm jasne, ze mu to bude sypat aj keby hralo s nim 10 hracov juniorky

Reagovat
meril

Hele nevybavuje se mi žádný konkrétní zdroj, spíš jen komentáře fanoušků (zejm. Španělských), ale taky jsem přes léto viděl dost kritiky na ten transfer právě skrz to že je to "tapindowski", všechno sázel ve "farmers league" a že je to důchodce. (Dodám že já teda taky čekal že to tam bude sypat jeden za druhým

Reagovat
Lamskej#RMCF

To , že má roky je pravda ..ale každý čekal , že mu to bude střílet...

Reagovat
Gazdo

Ja a aj ostatni fans Bayernu. Stale si myslim ze statistikam z Bayernu sa nepriblizi aj ked goly davat bude to je jasne, to ze je stary a dali sme za neho 50 mega je sialenost. Ale v tomto pripade ma maloco potesi tak ako to ze by som sa mylil a musel priznat omyl

Reagovat
Raul=Real

Ak sa porazi aj Betis, tak to bude parádny uvod do sezony

Reagovat
smazaný uživatel

"Mnozí jiní nedokázali nebo nechtěli využít podobných mechanismů a zvolili konzervativnější přístup." v čom je deal s CVC konzervatívnejší, ktorý podpísala takmer celá La Liga?

Reagovat
Xavi

Že nejsou pro Superligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele