Sparta skřípe pořád stejně aneb Události 8. kola FORTUNA:LIGY

14.09.2022, 10:07
Názory a komentáře
Další ztrátu zaznamenala v 8. kole FORTUNA:LIGY Sparta Praha, která i přes dvoubrankové vedení remizovala v Teplicích 2:2. V úplně jiné pohodě hráli slávisté, kteří doma porazili České Budějovice ve velkém stylu 6:1. Plzeň zvládla duel v Olomouci, kde zvítězila 3:2.

Baníku se konečně podařilo zabrat a porazil doma Pardubice 3:0. Východočechům začíná pomalu, ale jistě pořádně téct do bot. Zbrojovka Brno si připsala další tři cenné body z venku díky výhře 3:2 na půdě Zlína. Mladá Boleslav doma remizovala se Slováckem 1:1.

V "Ďolíčku" se soupeřilo mimo skóre i v červených kartách, výsledkově spokojenější ale nakonec byl Slovan Liberec, který Bohemians udolal 2:0. Na jabloneckém stadionu se Hradci Králové vůbec nedařilo, domácí celek bral skalp 3:0.

Zápas kola


Teplice - Sparta Praha

Letenští potřebovali naplno bodovat po sérií mizerných výsledků, jenže domácí Gning zařídil dvěma góly remízu 2:2.



Gól kola


1. Lukáš Masopust (Slavia Praha)

Hosté bídnou rozehrávkou našli Masopusta na hranici vápna, ten neváhal a vyslal krásnou technickou ránu do horního rohu.



2. Roman Potočný (České Budějovice)



3. Jakub Jankto (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Olivier Vliegen (Slovan Liberec)

Ani jedna z osmi střel na bránu nestačila Bohemians na jeho překonání. V prvním poločase skvěle vychytal samostatný únik Daniela Köstla, poradil si i se dvěma dalekonosnými střelami Adama Jánoše. Dařilo se mu přesně rozehrávat, mezi třemi tyčemi si v Liberci vydobyl pozici jasné jedničky.

Pravý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

Proti Sigmě Olomouc byl klíčovým hráčem Západočechů. Nejprve v prvním poločase mířil sám na Trefila, který mu zmenšil střelecký úhel, jenže Havel našel před prázdnou brankou Chorého. Po přestávce vstřelil vítěznou branku, když se nejlépe zorientoval v závaru ve vápně.

Střední obránce - Filip Prebsl (Slovan Liberec)

V těžkém utkání na Bohemians tento devatenáctiletý mladík řídil hostující obranu Slovanu, nakonec se jí podařilo udržet čisté konto. Rozhodně patří mezi nadějné talenty mezi českými stopery. Učit se může od svého kolegy z obrany Theodora Gebre Selassieho.

Levý obránce - David Jurásek (Slavia Praha)

Slávistický krajní bek roztrhl pytel s asistencemi a proti Českým Budějovicím si připsal hned tři. Nejprve jeho centr na malé vápno využil Stanislav Tecl, poté vyslal do podobného prostoru další zdařilý pas a nakonec našel před vápnem Ewertona, který si vylepšil pozici a skóroval.

Pravý záložník - Lukáš Masopust (Slavia Praha)

Na kanonádě s Českými Budějovicemi se podílel jednou brankou, která však stála rozhodně za to. Hodně mu pomohla hostující defenziva, která zoufale zkazila rozehrávku a on se tak dostal k míči v rohu pokutového území a namířil do vzdálenějšího horního růžku.

Střední záložník - Jakub Martinec (Jablonec)

Jablonec doma možná až překvapivě hladce porazil Hradec Králové 3:0 a Martinec vstřelil druhou branku. Po rohovém kopu se míče za hranicí šestnáctky ujal host z Viktorie Plzeň Pavel Šulc, jehož prudký centr na malém vápně zpracoval domácí středopolař a druhým dotekem skóroval.

Střední záložník - Nemanja Kuzmanovič (Baník Ostrava)

I díky jeho gólu a asistenci Baník pod Pavlem Vrbou zabral a na domácí půdě porazil tápající Pardubice 3:0. Nejprve za pomoci teče vysunul Tijaniho, který se štěstím překonal Markoviče. Poté jej z pravé strany na zadní tyči našel Jaroň a Kuzmanovič pohodlně uklidil míč do sítě.

Levý záložník - Ivan Schranz (Slavia Praha)

Slovenský křídelník se proti Dynamu podílel na druhém a třetím gólu. Nejprve jej v rychlosti našel Stanislav Tecl, jehož nabídku stylem zabijáka využil. Poté si role vyměnili, když Schranz zpracoval dlouhý nákop Tiehiho a našel Tecla, který mířil strojově přesně.

Útočník - Mojmír Chytil (Sigma Olomouc)

Plzni vstřelil obě branky Olomouce, přesto to na bodový zisk nestačilo. Hosté tečovali střelu Zmrzlého, ta se poté odrazila k Chytilovi, který k tyči skóroval. Ve druhém případě se výtečně na levé straně uvolnil Matoušek, jehož pas přistál přesně na hlavě domácího útočníka.

Útočník - Abdallah Gning (Teplice)

Sparta vedla poměrně brzy v Teplicích 2:0 a vypadalo to, že v klidu dokráčí za výhrou. Pak se ale dvakrát prosadil senegalský mladík a prodloužil mizérii Pražanů. Nejprve obratně reagoval na hlavičku Fily, kterou prodloužil za Kováře. Poté využil zaváhání Höjera a zamířil přesně k tyči.

Útočník - Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Leckdo ho odepisoval, ale on nyní řádí jako utržený ze řetězu a s osmi góly vévodí tabulce střelců. S Jihočechy si připsal dvě branky a asistenci, neměl ani daleko k dalšímu hattricku. První gól dal hlavou po centru Juráska, následující po pasu od Schranze, na jehož gól poté nahrával.

Nemělo by vám uniknout


Hrubý zákrok na Douděru, kterému se klidně něco mohlo stát.


Trestuhodné nedorozumění Kováře s Höjerem stálo Spartu dva body.


S ošklivými zákroky se roztrhl pytel, takhle Černý trefil kopačkou Frydrycha do hlavy.


Milan Havel měl rozhodně úspěšný večer, takže jej tato netrefená prázdná brána mrzet nemusí. Čas 3:09.


Buchta v obrovské šanci před prázdnou bránou trefil jen tyčku.


Zachyceno na sociálních sítích


Brit Taras Kačaraba a Traoré s Tiéhim z Psortorika.


Hned dvakrát během krátké chvíle se může člověk stát nechvalně slavným.


Moments that precede unfortunate events.


Kluci jako kluci.


Pavel Vrba již veřejně nabízí svou trenérskou pozici?


A suverénním vítězem soutěže Graf roku se stává...


VAR v akci


Penaltu pro Plzeň odsouhlasil sudí u videa. Čas 1:25.


Pokutový kop pro Sigmu se nekonal, VAR ruku Erika Jirky jako nedovolenou neposoudil. Čas 1:44.


Zbytečná penalta po zákroku Didiby na Součka. Čas 2:28.


Změny v tabulce


Na čele ligové tabulky se usídlily Slavia Praha s Viktorií Plzeň s devatenácti body, Západočeši však ještě mají duel s Brnem k dobru. Následuje třetí Slovan Liberec a až čtvrtá Sparta Praha, která ztrácí šest bodů. Pátá Zbrojovka by v případě výhry v dohrávce mohla být třetí, šestý je Hradec Králové.

Sedmou příčku opanují Bohemians, jen o bod hůře je na tom Slovácko, které v Mladé Boleslavi přišlo o vítězství v poslední minutě. Výhrou si pomohl devátý Baník Ostrava, stejně jsou na tom i desátí mladoboleslavští.

Devět bodů mají na kontě i jedenácté Teplice, o jeden méně si zatím připsaly České Budějovice. Od třináctého do patnáctého místa se seřadily tři sedmibodové celky, a to Jablonec, Sigma Olomouc a Zlín. Na poslední příčce se nacházejí tříbodové Pardubice.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha861131:619
2.Viktoria Plzeň761014:619
3.Slovan Liberec842214:814
4.Sparta Praha834112:713
5.Zbrojovka Brno741213:1213
6.FC Hradec Králové84137:813
7.Bohemians Praha 1905832312:1111
8.1. FC Slovácko824210:1210
9.Baník Ostrava823312:129
10.FK Mladá Boleslav823311:119
11.FK Teplice823310:199
12.Dynamo České Budějovice82248:158
13.FK Jablonec814313:157
14.Sigma Olomouc82159:117
15.FC TRINITY Zlín81438:137
16.FK Pardubice81074:223

Autor: Petr Procházka, Martin Vejdělek

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ZA kolik let, počtu trenérů přijdou na to, že Pouze trenérem to není, ale i Rosickým, tedy hráčskou typologii...uz dle jmen je Sparta pouze průměrná.

Reagovat
Bakary3

A já se můžu zeptat stejně - je to jen Rosickým, když je taky x-ty sportovní ředitel nebo jak se ta pozice jmenuje..., Je to jim?

Nebo tam jsou úplně špatně nastavený procesy a kompetence a jde to za kretou?

Rosa prostě s nadšením strcil hlavu do oprátky, přestože na to zřejmě neměl v tý době schopnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Může za to Rosický. Nepodrží žádnýho trenéra, při první krizi je odvolá. Pravidelně se teda stává, že do Sparty přijde hráč vyhlídnutej pro jednoho trenéra za období dalšího trenéra a pak tím trpí. Rosický taky může za to, že místo toho aby využil svý zahraniční konexe a sehnal zajímavý skauty například, tak nechává skauting vést svýho bratra, Nechápu, že se nad tím nikdo nepozastavuje.

Reagovat
NataženýTříslo

Jako 13 trenérů za 7 let je docela masakr no. Není to nějaký rekord třeba? Měnit sedm let v kuse trenéra průměrně skoro co půl roku asi není úplně koncepční přístup.

Reagovat
bartes

hlavní problém je v té jejich filozofii. My jsme železná Sparta. My musíme dělat pořád tituly. A cpou to všude. Každoroční vyhlášení na titul, aby někdy v 10. kole přišlo vystřízlivění, že letos teda zase ne. A odnese to trenér. Sparta má docela zajímavý kádr, složený z nadějných mladíků, ale potřebuje 2-3 lídry zkušené lídry, od kterých se ti mladí můžou učit.

Reagovat
bartes

taky se ukazuje, že Priske není žádný spasitel a mohl je dále trénovat nějaký český trenér

Reagovat
Melda

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Abbe Faria

s tou svatozari nad hlavou vypada na fotce jak hotovej spasitel sparty...

Reagovat
jáá

Reagovat
Imos

Slovan!!!

Reagovat
Imos

Nemělo by vám uniknout

Jak v týhle kolonce můžete zapomenout na zákrok proti Fryďasovi

Reagovat
verv

Není to (bývalej) slávista.

Reagovat
Imos

Reagovat
mistr129

To autorovi jako Sparťanovi určitě hodně vadí

Reagovat
kilobyte

Já myslel, že tyhle shrnutí dělá nějaký slávista.

Reagovat
bobis21

Ten graf je fakt něco šíleného. To se na to fakt nikdo nedívá před tím, než něco vydají?

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/067/864/722.gif

Reagovat
Lemond Laws

Monty kritizuje ženskou

Ano, mávla hovadinu, ale z té dálky nemusela mít přehled, kdo to vracel.. Pro mě absolutně větší chyba hlavní !!!!

Reagovat
monty25

Tu já kritizuju běžně...

https://twitter.com/monty025/status/1565016951008755713

Když si otevřeš reakce na ten tweet, tak tam zmiňuju, že i hlavní Kovářová je problémová... Jinak jsem nečekal, že se z toho stane takovej virál. Byl bych radši, kdyby se v souvislosti s ženským fotbalem mluvilo o něčem pozitivním, ale tohle byl takovej zářez, že jsem na to musel upozornit. Bohužel si ale nedělám iluze, že by Machová a Kovářová dostaly distanc...

Reagovat
John Obi Mikel

Ženský fotbal má vlastní komisi nebo to má pod palcem Příhoda?

Reagovat
monty25

Má vlastní komisi.

https://zeny.fotbal.cz/subjekty/subjekt/390

BTW: Machová a Kovářová nedostanou distanc, protože nejsou lidi (ligu žen u nás pískají jenom ženy). Kovářová loni na Spartě zařízla Slovácko a už za týden vesele pískala v Plzni. Na konci sezony jí pak svěřili i finále poháru...

https://twitter.com/monty025/status/1454857646595584002

Reagovat
John Obi Mikel

Já teď přemýšlel proč je urážíš, že je nepovažuješ za lidi A oni akorát nemaj koho tam dát. To si umím představit, když podobný problém trápí i mužský fotbal (hlavně v nižších soutěžích)

Reagovat
monty25

Já ty z komise vůbec neznám, ale lidi to asi jsou.

Reagovat
meno

Jsem to původně četl tak, že ženy nejsou lidi

Reagovat
Lemond Laws

Deník Sport

Reagovat
GrimeBaller98

PRICKske masterclass

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá přezdívka pro Briana

Reagovat
GrimeBaller98

Odpornej zakrok na Frydka tu neni, ale kdyz je to slavista, tak je to hned vsude klasickej dvoji metr

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
ratusek

Reagovat
Firkraag

To bylo čistý. Skoro.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Mass

To není dvojí metr, jen Liberec (skoro) nikoho nezajímá

Reagovat
Greny

Tak pak z toho nedělejte souhrn kola, ale jen souhrn top 3 týmu

Reagovat
Imos

počkej, slovan je v top 3

Reagovat
Mass

Reagovat
GrimeBaller98

Nikoho nezajima? Nepřijde mi,když ho skoro kazdej rok vykupujete

Reagovat
Mass

Chtěl sem si jen do tebe rýpnout. Zákrok na Frýdka jsem viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Greny

To mohli dát aspoň teda do var v akci... Ten zákrok Hory totiž proti Petrákovi byl ještě celkem mirnej... I ten Valenta tam mohl být jak přepálíl Halu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Si to rovnou pojmenujte Slávistické okénko. To s tím Bílkem je tak trapné, až je člověku stydno.

Reagovat
bobis21

bohužel. Je to super koncept souhrnu kola, ale k nějakému skrývání klubové příslušnosti se autor ani nesnaží příblížit, čímž vlastní tvorbu znehodnocuje.

Reagovat
mistr129

U soc sítí jsem se o to opravdu nikdy nesnažil, resp. nemám žádné analytické nástroje a logicky mi teda vyskakuje víc slávistických věcí.

Zbytek cca poslední rok píšeme +/- na střídačku slávista se sparťanem, takže zaujaté to možná je, ale ne jednostranně

Reagovat
bobis21

Vyskakuje ti víc slávistických věcí, přesto se tu ten váš pláč objevuje minimálně, přitom je to snad nejviditelnější "fotbalová" věc na twitteru

Reagovat
John Obi Mikel

Počkej. Tak chcete tam ten pláč nebo ne? Nějak se v tom ztrácim. Já to pochopil, že se vám ten příspěvek s Bílkem nelíbil a nechcete.

Reagovat
bobis21

Je to jednoduché. Když udělá pičovinu jiný klub nebo fanoušek jiného klubu, objeví se to tu. Když udělá pičovinu slavia/slávista, neobjeví.

Reagovat
Losinho

Reagovat
kilobyte

Reagovat
bobis21

A abych byl konkrétnější, třeba tahle plačka by to mohla plnit pravidelně:

https://twitter.com/KamarytPavel

Naštěstí už mě blokoval, takže mám klid. Asi jsem se mu vysmíval moc často

Reagovat
mistr129

Jo ten mi občas vyskakuje, nicméně dávat tady tyhle poplakávání a žabomyší války na úrovni Rolfa s Ozzym se mi moc nechce, asi to tu bylo v případě nějakého extrému, ale jinak by ta rubrika nebyla o ničem jiným

Reagovat
kilobyte

"Co se Slavii povedlo a ostatním nepovedlo"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
verv

Reagovat
eder

Ten pán na fotce má pěknou gloriolu...

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta pomezní

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bartes

myslím, že priskemu už odpočítavají čas

Reagovat
John Obi Mikel

Pardubice venku z Mol cupu

Sigma a Teplice výhra až v prodloužení, z druhologistů vypadla třeba Chrudim, Líšeň nebo Opava

Reagovat
PavlíčeQ

Vážně byl gól Jankta hezčí než gól Chramosty?

Reagovat
Greny

Ono za mě třeba Potočný jednoznačně gol kola, ale Budejky skoro nikoho nezajímají ...

Reagovat
Cotton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele