Pavel Vrba může na dovolenou aneb Události 11. kola FORTUNA:LIGY

11.10.2022, 23:43
Názory a komentáře
V 11. kole FORTUNA:LIGY si vyšlápla Sigma Olomouc na Slavii Praha, která v hanácké metropoli prohrála 0:2. Na Moravě uspěla i Sparta, její zápas se Zbrojovkou Brno skončil jednoznačně ve prospěch letenských 4:0. Třetí z aspirantů na titul Viktoria Plzeň doma porazila Mladou Boleslav 2:0.

Svou kuriózní statistiku prodloužili Bohemians 1905, kteří jsou venku mnohem úspěšnější než na své půdě, nyní vyhráli v Uherkém Hradišti se Slováckem 4:2. Čtyřka svítila na konečném skóre i v duelu Hradce Králové se Zlínem, domácí hrající v mladoboleslavském azylu zvítězili 4:1.

Po dlouhé době naplno bodovaly Pardubice, ty uspěly v pražském Ďolíčku s Jabloncem 1:0. České Budějovice doma remizovaly se Zlínem, bez branek skončilo utkání Slovanu Liberec s Baníkem Ostrava, což stálo místo trenéra Pavla Vrbu.

Zápas kola


Sigma Olomouc - Slavia Praha

Slávisté si nevěděli rady s domácí obranou, Sigma naopak dokázala dvakrát udeřit a vyhrála 2:0.



Gól kola


1. Roman Květ (Bohemians 1905)

Útočník klokanů parádní trefou z přímého kopu rozjel svůj hattrick.



2. Jiří Sláma (Sigma Olomouc)



3. Petr Reinberk (Slovácko)



Jedenáctka kola





Brankář - Jakub Markovič (Pardubice)

Velkou zásluhu na tom, že Pardubice konečně ve FORTUNA:LIZE vyhrály, nese na svých bedrech jejich gólman, který vykryl osm střel, které na jeho bránu mířily. Pozorný byl při pokusu Diona Coolse, úspěšný i při obrovské šanci Vladimira Jovoviče

Pravý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Slovácko sice doma na Bohemians nestačilo, jeho krajní bek však zase předvedl povedený výkon korunovaný úvodní brankou uherskohradišťského celku. Na polovině hřiště vybojoval balon, narazil si se spoluhráčem a namířil si to přímo k bráně, zpoza vápna vyslal parádní ránu k tyči.

Střední obránce - Luděk Pernica (Viktoria Plzeň)

Plzeňští obránci zařídili vítězství nad Mladou Boleslaví. Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop nakrátko s Janem Kopicem, jehož centr mířil na Václava Jemelku. Toho sice David Pech dokázal ubránit, ale balon se odrazil přímo před Luďka Pernicu, který jej poslal do sítě.

Levý obránce - Václav Jemelka (Viktoria Plzeň)

Další z beků Viktorie, který zažil povedený duel se Středočechy. Druhou branku Plzeň vstřelila z rychlého protiútoku, když Kalvach dlouhým pasem našel Erika Jirku, který parádně našel před brankou Jemelku a ten se nikým nehlídaný prosadil.

Pravý záložník - Adam Gabriel (Hradec Králové)

Bývalý hráč Sparty si proti Teplicím připsal dva góly. V 54. minutě Klímův pas našel jen Křišťana, který hlavou hledal gólmana Muchu. Ten však zaváhal, k balonu se dostal Gabriel a skóroval. Před koncem dokázal využít propadnutého rohového kopu Jakuba Rady.

Střední záložník - Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha)

Defenzivní záložník Sparty po zranění rychle zapadl do základní jedenáctky a v Brně ukázal proč. Nejprve se sebevědomě ujal penalty po faulu na Wiesnera a bez problému ji proměnil. Poté jej z přímého kopu našel Sadílek a on se trefil elegantní hlavičkou. Jako bývalý Brňák neslavil.

Střední záložník - Jakub Rada (Hradec Králové)

Na vysoké výhře Hradce se podílel gólem a asistencí. Po faulu Knapíka na Rybičku na sebe vzal zodpovědnost a postavil si balon na penaltový puntík. Poté zkušeně zakončil doprostřed. Přihrávku na branku si nechal na úplný závěr, když jeho roh propadl ke Gabrielovi.

Levý záložník - Jiří Sláma (Sigma Olomouc)

Olomouc parádně zvládla domácí zápas s favorizovanou Slavií, kterou už ve dvacáté minutě zaskočil povedenou ránou Sláma. Sešívaní odvrátili centr z pravé strany jen na roh pokutového území, kde si míč převzal domácí křídelník a nechytatelně se trefil k tyči.

Útočník - Daniel Hais (České Budějovice)

Když svou branku vstřelil, znamenala pro Dynamo dvoubrankové vedení, Zlín však nakonec vyrovnal. Hellebrand vybojoval merunu uprostřed soupeřova vápna, následně ji přenechal Čoličovi. Ten poté našel Haise, jehož hlavička byl naprosto přesná.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Vypadá to, že našel svou ztracenou formu. Skóroval dvakrát a v obou případech v nastaveném čase. V prvním poločase jej našel z rohového kopu na přední tyči Höjer a jeho hlavička obloukem přeletěla Berkovce. Ve druhé půli dostal balon na hranici vápna a propálil domácího gólmana.

Útočník - Roman Květ (Bohemians 1905)

Premiérový ligový hattrick v kariéře zaznamenal v Uherském Hradišti čtyřiadvacetiletý klokan. První branku vstřelil krásnou ránou z přímého kopu, podruhé se trefil technickou střelou po přihrávce Prekopa. Poslední gól zaznamenal po průnikové asistenci od Berana a následně prostřelil Nguyena.

Nemělo by vám uniknout


Ousou v Olomouci netrefil prázdnou bránu.


Krejčí mohl mít i hattrick, kdyby před tím Daněk nefauloval.


Přihrát na gól soupeři, to zamrzí. Pechovi se to v Plzni povedlo zadnicí.


Laštůvka proti tvrdé hlavičce Van Burena vytáhl fantastický zákrok.


Zachyceno na sociálních sítích


Chad slávista vs. virgin slávista.


Tento inzerát asi viděl Pavel Hapal.


Nomen omen na třetí.


Petr Rada zase "řekl věci tak jak jsou" a "nebál se je pojmenovat".


Ne že by se to nedalo čekat...


Tihle dva by asi měli co dělat, aby našli sobě rovné spoluhráče. Nabízí se do ofenzivy třeba Greenwood, naopak Mendy by si přes Limbu nekopnul.


VAR v akci


Faul Granečného na Wiesnera odhalil až videorozhodčí. Čas 1:14.


Knapík fauloval Rybičku, což sice hlavní sudí jako nedovolený zákrok neposoudil, VAR však poté ano. Čas 0:24.


Rybička nejprve zařídil penaltu, poté se však nechal vyloučit, což opět musel prověřovat sudí u obrazovky. Čas 1:08.


Gebre Sellasie přejel kolíky nohu Plavšiče, nejprve obdržel žluté napomenutí, po shlédnutí záznamu musel do sprch. Čas 1:08.


Změny v tabulce


Ligovou tabulku dál bezpečně vede Viktoria Plzeň, která má na Slavii náskok čtyř bodů a ještě k tomu zápas s Brnem k dobru. Sešívání už tak komfortní pozici nemají, dva body za nimi už je třetí Sparta. Té zase dýchají na záda Bohemians, nejlepší šestku doplňují Hradec Králové a Slovan Liberec.

Sedmou příčku okupuje čtrnáctibodová Sigma Olomouc, stejně na tom je i osmá Zbrojovka Brno, která si ještě může polepšit dohrávkou s Plzní. Na deváté příčce následuje Jablonec, desítku uzavírá Mladá Boleslav.

Skupinu bojující o záchranu otevírá jedenácté Slovácko, které má ale na kontě stejně bodů jako Boleslav i jako dvanácté Teplice. Seznam pokračuje Českými Budějovicemi a Baníkem Ostrava, který ztratil trpělivost s trenérem Vrbou. FORTUNA:LIGU uzavírají Zlín a Pardubice.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň1082020:726
2.Slavia Praha1171334:1122
3.Sparta Praha1155119:920
4.Bohemians Praha 19051153318:1418
5.FC Hradec Králové1152412:1117
6.Slovan Liberec1143415:1415
7.Sigma Olomouc1142515:1214
8.Zbrojovka Brno1042416:2114
9.FK Jablonec1134418:1713
10.FK Mladá Boleslav1134415:1513
11.1. FC Slovácko1134414:1813
12.FK Teplice1134418:2613
13.Dynamo České Budějovice1133512:2112
14.Baník Ostrava1125414:1511
15.FC TRINITY Zlín1116410:179
16.FK Pardubice112096:286

Autor: Petr Procházka, Martin Vejdělek

Komentáře (18)

Přidat komentář
verv

Pěkně si sere do huby. Když trénoval ve Svitavách, tak to bylo stejný, to ty svoje hráče urážel a ponižoval veřejně přímo během zápasu. To tiki taka je přehlídka dementů

Reagovat
Puskas

Tak třeba je tak zvyklý se bavit i doma, tak mu to nepřijde.

Reagovat
ratusek

rudá kundo

Reagovat
Lemond Laws

To ví každej, kdo se pohybuje ve fotbale.. Že to je totální psychopat a blázen.

A i v tom TIKI TAKA na mě působil jak nějakej Dahmer

Reagovat
inferno08

Právě že v Tiki Taka působil docela klidným a celkem i sympatickým dojmem. Rozhodně bych ho na základě toho pořadu za psychopata neoznačil. Jak se chová běžně netuším, ale věřím těm hráčům no...

Reagovat
Skleepy

Hojer

Reagovat
Neon

hojer co?

Reagovat
Skleepy

2 asisty a není v sestavě kola.

Reagovat
Neon

jo tak, já myslel, že nějaké zranění

Reagovat
HorajzmAmmann

Hapal ofiko - Vítej, šanci ti určitě dám. A prosím, teď už žádné změny. Nechce ho kurva aspoň dokončit smlouvu.

Reagovat
bobis21

Nene, za za 3 dny ho budou vyhazovat na EF, za 2 týdny na facebooku, za 3 týdny ve Sportu a po sezoně hledáme trenéra. Protože pokud ze dne na den nehraješ krásný fotbal, nemáš výsledky na evropu a nehraješ jen s mladými odchovanci, tak jsi prostě selhal. Tak to u nás bohužel funguje

Reagovat
HorajzmAmmann

8 trenérů pod Brabcem je prostě brutálně hodně na můj vkus. Fakt hodně. Asi jak jsem fans United tak jsem naivní a chci z každého udělat 2. Fergusona, ale prostě minimálně 2 roky by měl každý trenér dostat...

Reagovat
bobis21

Samozřejmě že je to nesmyslně moc. U Vlasty asi bylo i pro jeho zdraví lepší skončit. Pánik dostal 2 roky a změna podle mě přišla ve správný čas. Všechny ostatní považuji za předčasné. A nejvíc mě na tom sere, že já fakt můžu každý rok (ehm ... půlrok) recyklovat ty samé komenty a vždycky to přesně tak dopadne. Ale někteří zase za chvíli rozjedou kampaň, že musí letět, protože může za všechno. Ani nemusím jmenovat, všichni víme o kterých lidech mluvím ...

Reagovat
HorajzmAmmann

už je článek... ale souhlas.

Reagovat
Greny

V půlce jara končí

Reagovat
ratusek

Reagovat
Salfovic

Straka time V Baníku ještě nebyl a určitě mu už od mládí fandí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele