Souhrn kvalifikace o postup na MS 2022 - středa 31.3.

31.03.2021, 19:59, aktualizováno 31.03.2021, 22:42
Komentáře a souhrny
Hráči Arménie (© AFP)
Parádní vstup do kvalifikace za sebou má Arménie, která z prvních třech zápasů vytěžila plný počet bodů - doma si tentokráte poradila s Rumunskem. Německo senzačně podlehlo Severní Makedonii, Dánsko si naopak zastřílelo v Rakousku a tři body mají i Itálie, Španělsko, Anglie nebo Francie...
Skupina B

Řecko - Gruzie 1:1

31.03.2021 20:45

Góly: 76. Otar Kakabadze (vl.) - 78. Chviča Kvaracchelija

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Řeckem a Gruzií, což je především pro domácí velká ztráta. Řekové byli po remíze ve Španělsku favoritem, ale tuhle roli nezvládli, přestože čtvrthodinu před koncem se ujali vedení. Vlastní gól Kakabadzeho odčinil z pohledu Gruzínců Kvaracchelia.

Reprezentanti Řecka dobře věděli, že je v Soluni nečeká snadný soupeř. Gruzie trápila jak Švédy, tak i Španěly, a tak nebyl důvod nevěřit si na Řeky. A nakonec to byli jen a pouze hosté, kteří se dokázali střelecky prosadit, byť to jednou bylo do vlastní sítě.

První velkou šanci měli domácí fotbalisté ve 13. minutě, když se k odraženému balónu dostal v pokutovém území Bakasetas, ovšem hradbu těl před sebou nepřekonal. Do zakončení si troufli i Gruzínci, jmenovitě Kvaracchelia, jenž branku přestřelil. Řekové měli v prvním poločase mírně navrch, ale o nějaké drtivé převaze nemůže být vůbec řeč. Trenér Gruzínců Willy Sagnol se na svého soupeře velmi dobře připravil.

Postupem času a především pak ve druhém poločase bylo čím dál zřejmé, že utkání může rozhodnout jediná chyba. V 68. minutě rozehrál volný přímý kop z naprosto ideální pozice Aburžania a Vlachodimos předvedl výborný zákrok. Řecko mělo velkou kliku a to koneckonců platilo i čtvrthodinu před koncem, kdy si hosté vstřelili vlastní gól. Po centru z pravé strany se balón odrazil od Kakabadzeho přesně do branky.

Pro organizovaně hrající Gruzii to byl krutý moment, nicméně hosté dokázali bleskurychle odpovědět. Kvaracchelia předvedl výborné individuální uvolnění, aby pak v šestnáctce neomylně zakončil na přední tyč - 1:1.

Závěr zápasu by ještě z obou stran zajímavý a dvě minuty před koncem sahal po rozhodujícím gólu Limnios, ale radost mu pokazil zdvižený praporek. Řecko porazit Gruzii nedokázalo a domácí remíza je pro něho komplikací.

Více informací k zápasu

Španělsko - Kosovo 3:1

31.03.2021 20:45

Góly: 34. Dani Olmo, 36. Ferrán Torres, 75. Gerard Moreno - 70. Besar Halimi

Španělé si poradili s Kosovem a brankář Ujkani i přes množství skvělých zákroků inkasoval třikrát. Postupně jej překonali Olmo, Ferrán Torres a střídající Moreno.

Bylo poměrně jasné, že Kosovo nebude pro Španěly vyrovnaným soupeřem, ale přesto je v jeho kádru několik zajímavých hráčů schopných pořádně ztížit soupeři roli favorita. Jenže od prvních minut připomínalo tohle klání vlastně jen dobývání jedné branky. A to branky hostí. Už v osmé minutě se do vápna soupeře poprvé vehnal obránce Jordi Alba, který nakonec z úhlu nezvládl lob přes brankáře Ujkaniho.

Španělé jinak v poklidu kombinovali na půlce soupeře, který neměl dostatek nápadů ani kvality na to, aby Simónovu bránu nějak ohrozil. Ani španělské kombinační postupy ale nenadělaly Ujkanimu moc potíží. Hodně aktivní Ferrán Torres se často ocital v dobré vzdálenosti od brankáře sám a jeho akcím lámala vaz nepřesnost.

Po dvaceti minutách musel Samir Ujkani opět do akce. Vlastně v podobné pozici jako na začátku Alba se do šance protlačil jako on to umí Álvaro Morata. Útočník Juventusu udržel míč pod kontrolou stejně jako soupeře na zádech, jenže z úhlu pálil jen do Ujkaniho.

Do té doby obrana Kosova držela domácí celek na uzdě. Španělům ale stačí málo. A tak se ve 34. minutě prosadilo, aby své vedení jen o dvě mnuty později zvýšilo. Nejprve se k míči ve vápně dostal mladík Dani Olmo, který už se v tomto cyklu jednou krásně trefil. A dnes to zopakoval - jeho technický pokus opět zaplaval až k tyči - 1:0.

Uplynulo sotva 100 vteřin, když se Španělsko vrhlo do další ofenzivy. Tentokrát ji táhlo druhé křídlo, Ferrán Torres. Guardiolův oblíbenec z ManCity se nenechal obráncem Alitim obrat o míč a po několika přešlapovačkách zamířil na vzdálenější tyč - 2:0.

Třetí branku mohl sotva po třech minutách přidat také Álvaro Morata, jenže jeho ránu Ujkani se štěstím vyrazil. Podobně jako pět minut po změně stran. To si jeho obrana opět vybrala slabší chvilku a nechala prakticky osamoceného Torrese pálit. Jenže Ujkani se rychle přemístil ke druhé tyči a fantastickým zákrokem míč odrazil!

Kosovo se ale nevzdalo. Vlastně mu k tomu Španělé sami pomohli, protože mladý brankář Simón vyběhl ze své brány velmi daleko a snažil se odkopnout míč od noh Besara Halimiho, jenže to se mu nepovedlo. Halimi naopak vybojoval míč a z otočky ho nádherně poslal pětatřicet metrů do opuštěné brány!

Přesto si Španělé výhru pohlídali bez větších dramat. Pět minut po inkasované brance totiž znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Míč se od rohového kopu snesl do vápna, kde o něj svedli souboj Vojvoda s Gerardem Morenem. A právě střídajícímu hráči se povedlo dostat jej do sítě - 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko32106:37
2.Švédsko22004:06
3.Řecko20202:22
4.Gruzie30122:41
5.Kosovo20021:60
Skupina C

Litva - Itálie 0:2

31.03.2021 20:45

Góly: 47. Stefano Sensi, 90+4. Ciro Immobile (pen.)

Italové si nakonec poradili s Litvou stejným výsledkem, jaký je pro ně v poslední době typický. Neinkasovali a naopak se po změně stran dočkali dvou branek z dílny Sensiho s Immobilem.

Italové chtěli prodloužit svou už tak velmi dlouhou sérii zápasů bez prohry a dnes jim k tomu los docela přál. Domácí Litevci totiž rozhodně nejsou soupeřem, který by měl Italům v jejich formě dělat větší starosti. Přesto se tým trenéra Manciniho poměrně dlouhou dobu hledal. Snad až po dvaceti minutách musel brankář Švedkauskas řešit náročnější ránu, kterou vymyslel Stephan El Shaarawy.

Jinak se hosté do útoku příliš nehrnuli, možná vědomi si své vlastní převahy. Rozhodně to nebylo příliš atraktivní utkání a ostatně ani domácí k tomu moc nepomáhaly svojí hutnou defenzivní prací. S postupujícím časem Italové přeci jen častěji zkoušeli odemknout zámek domácí obrany, ale nedařilo se jim to.

Vlastně až ke konci první půle se Italové zmohli na zajímavější a přímočařejší akci. Jenže na dlouhý míč nedosáhli ani Immobile, ani hned za ním klouzající Bernardeschi. Domácího brankáře posléze ještě zaměstnal zajímavou střelou krajní bek Emerson, jenže s jeho táhlým pokusem si Švedkauskas poradil.

Takhle to dál nejde, řekl si asi trenér Mancini, a poslal do hry ofenzivně laděné duo Chiesu se Sensim. A měl výborný čich, proč právě tyto dva hráče. Sensi je skvělý fotbalista, jenže když nastoupí od základu, často se v průběhu druhého poločasu zraní. Takže ho Mancini poslal na hřiště až nyní, aby tomu předešel. A po pouhé jedné minutě na hřišti se mu Sensi odvděčil. Zůstal na hraně vápna, kde si počkal na nahrávku od Bastoniho a poté, co si připravil míč na střelu, zamířil bezchybně k tyči - 1:0.

Následně se pokoušel napodobit svého kolegu i Ciro Immobile, který ale v 50. minutě tvrdou ranou neuspěl. Tahoun římského Lazia byl hodně hladový a chtěl vstřelit pojišťující branku. Blízko k ní měl po individuální akci z 57. minuty. Nejprve se zbavil soupeře a poté pálil křížně k tyči. Minul ji jen o pár čísel.

Někdejší oblíbenec Zdeňka Zemana z Pescary, kde kdysi řádil ještě s Insignem (a Verrattim), šel na Švedkauskase také po hodině hry, ale zkušený brankář jej vychytal. O pár chvil později dokonce jeho rána lízla tyč! Vyšlo mu to až v nastaveném čase. Střídajícího Barellu totiž ve vápně podťal Kazlauskas a sudí pískal penaltu. Ty Immobile ovládá a dnes to potvrdil - 2:0.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Bulharsko 0:0

31.03.2021 20:45

Góly: -

Oba celky si v tomto kvalifikačním cyklu připsaly na své konto své první body, zářit radostí ale nemůžou, neboť svou situaci v tabulce skupiny C úplně nevylepšily a i nadále jsou aspoň druhé příčce vzdáleny na rozdíl nepříjemných pěti bodů. Za celých devadesát minut branka mezi Severním Irskem a Bulharskem, které na sebe narazily poprvé od roku 2008, nepadla.

Domácí byli směrem dopředu aktivnější, drželi míč více na svých kopačkách, vyprodukovali čtrnáct střel na bránu, z toho tři mezi tři tyče, jenže soupeřovu urputnou defenzívu jednoduše nepřekonali. Svěřenci trenéra Jasena Petrova, který si na lavičce Bulharů po úvodních dvou nezdarech se Švýcarskem a Itálií zajistil první úspěšný výsledek, v ofenzívě vážně dost tápali.

Všudy všeho vypálili pouze třikrát, jen jednou přitom musel zasahovat domácí brankář Peacock-Farrell, a to až v samém závěru utkání, kdy se ho hlavičkou snažil překonat střídající D. Iliev po rohovém kopu zahrávaném Despodovem, na řadu každopádně přišel fantastický zákrok, který uchoval nerozhodné skóre. Jinak byli Norn Iron přece nebezpečnějším týmem.

V 11. minutě poprvé prověřil schopnosti bulharského gólmana Naumova hlavou Magennis poté, co k němu do šestnáctky doputovalo dlouhé autové vhazování od Dallase, tečované ještě Cathcartem, jenže mířil jen do míst, kde byl nachystaný jeho protivník. Ve 22. minutě zvonila branková konstrukce po Dallasově zakončení, o pár chvil později střílel nepřesně Magennis.

Ve 48. minutě musel opětovně do akce Naumov, který zlikvidoval skákavý pokus vyslaný Whytem, v 54. minutě družina kouče Iana Baraclougha zahrozila ještě jednou, McNairův pas z rohového čtvrtkruhu našel v pokutovém území J. Evanse, i s touhle hlavičkou si ale poradil Naumov. V 74. minutě se snažil gólově uvést McGinn, napřímo však Naumova nezaměstnal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie33006:09
2.Švýcarsko22004:16
3.Severní Irsko20110:21
4.Bulharsko30121:51
5.Litva20020:30
Skupina D

Bosna a Hercegovina - Francie 0:1

31.03.2021 20:45

Góly: 60. Antoine Griezmann

Francie sice na úvod tohoto kvalifikačního cyklu trochu nečekaně neskolila Ukrajinu, pak si však dvakrát připsala na své konto tříbodový výsledek a po výhře na půdě Kazachstánu si poradila též v Bosně a Hercegovině. O osudu střetnutí rozhodla jediná branka, o kterou se postaral v 60. minutě svým třicátým pátým reprezentačním zásahem Antoine Griezmann.

Svěřenci trenéra Didiera Deschampse tak mají najednou situaci ve skupině D pevně ve své režii, vždyť od druhého místa je dělí už čtyřbodový odstup. Balkánští Zmajevi se jim snažili jen marně konkurovat. Pozici měli určitě ztíženou o fakt, že na lavičce kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nemohl být přítomný kouč Ivajlo Petev, a tak mužstvo převzali jeho asistenti.

Hosté se poprvé aspoň nějakým způsobem osmělili v 11. minutě, to když Pavard postrčil míč zprava do středu na Comana, který zpoza šestnáctky vypálil, jeho pokus po zemi však skončil vedle brány. V 15. minutě už francouzský křídelník zakončil přece o dost nebezpečněji, po centru Mbappého ovšem nasměroval hlavičku do míst, kde stál připravený brankář Šehić.

Ve 24. minutě se pokoušela změnit dosavadní bezbrankové skóre také Bosna a Hercegovina, a to prostřednictvím Todoroviče, jeho dělovku každopádně na bližší tyčce zlikvidoval gólman Lloris. A pořádně horko bylo Francii o pár okamžiků později, to když po pasu od Pjaniče z rohového čtvrtkruhu Ahmedhodžić cílil hlavou, přímo fantasticky nicméně zakročil Lloris.

Do přestávky ještě dvakrát mohli skórovat Les Bleus, jenomže ve 27. minutě nebyl úspěšný v koncovce Rabiot, jenž hlavičkoval po centru Griezmanna nepřesně, a ve 44. minutě mířil mimo kýžený prostor třech tyčí rovněž Varane. V 54. minutě se objevil v docela solidní možnosti taktéž druhý z francouzských stoperů Kimpembe, ani on ale neseřídil svá mířidla.

Až po hodině hry přišel na řadu klíčový moment tohoto klání. Rabiot zleva poslal ostrý pas do šestnáctky, tam se nacházel nehlídaný Griezmann, který hlavičku nasměroval na bližší tyčku. Marně se pak domácí snažili o nějakou odpověď. Jejich sok bránil velmi kompaktně, žádnou větší příležitost si nevytvořili, a tak se museli smířit s konečnou porážkou.

Více informací k zápasu

Ukrajina - Kazachstán 1:1

31.03.2021 20:45

Góly: 20. Roman Jaremčuk - 59. Serikžan Mužikov

Velkou komplikaci znamená remíza 1:1 s Kazachstánem pro reprezentaci Ukrajiny. Svěřenci Andreje Ševčenka nevyhráli ani ve třetím kvalifikačním zápase a i když zůstávají na druhém místě tabulky, budou mít s jeho udržením velkou honičku. Ukrajina šla do vedení zásluhou Romana Jaremčuka, ale za Kazachstán odpověděl ve druhém poločase Serikžan Mužikov.

Ukrajina přivítala v Kyjevě nebezpečný Kazachstán a byla velkým favoritem. Po nadějné remíze s Francií trochu překvapivě remizovala i s Finskem a proti Kazachstánu se očekávalo, že zvítězí - poprvé v kvalifikaci o MS 2022.

Ukrajina se vrhla do zápasu velmi aktivně a Kazaši se okamžitě ocitli pod velkým tlakem, který až do 20. minuty zvládali ustát. Domácí tým ale rozjel rychlou akci, na jejímž konci byl technický obstřel Romana Jaremčuka, proti kterému byl Pokatilov bez šance. To byl dobrý začátek pro domácí, kteří v prvním poločase povětšinou kontrolovali hru a rozhodně se nikam nehnali. Kazachstán si za první poločas nevytvořil žádnou velkou příležitost, přesto zůstával ve hře o body.

Herní projev se ale kazašskému trenérovi Baysufinovi nezamlouval a na druhou půli přichystal hned trojí střídání. Obraz hry se alespoň zpočátku neměnil, hru dál ovládali Ukrajinci, než přišla 59. minuta a úder jako blesk z čistého nebe v podání Kazachstánu. Serikžan Mužikov vyrovnal prakticky z totožné akce, po které se prosadili Ukrajinci a z hranice šestnáctky technickým obstřelem překonal Trubina.

Ukrajině nerozhodný stav nevyhovoval a Ševčenko musel osvěžit hru příchodem Zubkova a Marlose. Byl to prvně jmenovaný, který se mohl stát v 71. minutě hrdinou, jenomže sám proti Pokatilovi neuspěl. Brankář hostí předvedl výtečný zákrok nohou a ustrážil stav 1:1. Vyrovnání dodalo Kazachům velké sebevědomí a ti byli Ukrajině hodně nepříjemným soupeřem. Čas se domácím krátil a rozhodnutí nepřinesl ani nastavený čas, během kterého se dožadovali pokutového kopu po střetu Malyjema s Dovbykem - marně. Čtyři minuty uplynuly jako voda a Ukrajina vstřelit rozhodující branku nedokázala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie32104:17
2.Ukrajina30303:33
3.Finsko20203:32
4.Bosna a Hercegovina20112:31
5.Kazachstán20111:31
Skupina F

Rakousko - Dánsko 0:4

31.03.2021 20:45

Góly: 58. Andreas Skov Olsen, 63. Joakim Mæhle, 67. Pierre-Emile Højbjerg, 74. Andreas Skov Olsen

Málokdo by po nezáživné první půli řekl, že ve Vídni nakonec padnou čtyři branky. Dánsko se ale v druhém poločase nebývale rozstřílelo a domácí Rakušany nakonec rozneslo na kopytech.

Kouč hostů Kasper Hjulmand si mohl po závěrečném hvizdu mnout šťastnou ruku, kterou v 55. minutě poslal na trávník Andrease Skova Olsena. Právě střídající fotbalista se totiž stal hrdinou, neboť dvěma zásahy se výrazně podílel na skvělém výkonu Dánů po přestávce. Blýskl se také středopolař Thomas Delaney, jenž pro své spoluhráče vymyslel dva góly.

Hjulmandova družina tak bezpečně zůstává na čele tabulky skupiny F s famózním skóre 14:0. Rakousko naopak již podruhé ztratilo body a a přepustilo druhé místo Skotsku.

Úvod zápasu se nesl ve velmi opatrném duchu a diváky u televizních obrazovek musel nudit. Až po dvaceti minutách hry se ke střeleckému pokusu odhodlal hostující Braithwaite, jenž ovšem z dálky netrefil svatyni, kterou hájil rakouský brankář Alexander Schlager. Od Braithwaita šlo víceméně o výstřel do tmy, který klidné vody rozčeřil jen malinko.

Ve 27. minutě konečně přišla vyložená šance. Braithwaite přihrál na levou stranu, kde zcela osamocený Mæhle překonal Schlagera, Rakušany však zachránil dobře postavený Lainer, jenž již téměř gólový projektil zablokoval. Na druhé straně přišel s odpovědí o několik chvil později Sabitzer, jehož rána proletěla jen těsně vedle tyče. Podobně nebezpečně, avšak rovněž nepřesně, střílel ve 42. minutě Sabitzerův spoluhráč Baumgartner.

Po změně stran vyšli hráči obou týmů na trávník opět poněkud ospalí. Hru Dánů tak zakrátko přišel povzbudit střídající Olsen, jenž v 58. minutě konečně otevřel skóre. Záložník italské Bologny si naběhl na zadní tyč na přihrávku Delaneyho a s překonáním Schlagera již neměl problém. Za další dvě minuty se Olsen mohl prosadit znova, tentokrát ale ze vzájemného duelu vyšel lépe Schlager.

V 63. minutě se ovšem opět zaskvěl Delaney, který do obrovské šance tentokrát vyslal Mæhleho, jenž překonal Schlagera střelou k tyči, čímž navýšil náskok svého mužstva. A za další čtyři minuty již Dánové vedli o tři góly. Gólovou smršť završil Højbjerg zakončením do odkryté brány poté, co Schlager chybně vyběhl proti Braithwaitovi, jenž okamžitě vybídl ke skórování svého spoluhráče.

Hosté měli po změně stran převahu a rychlou kanonádou ji také beze zbytku zužitkovali. I poté ale zůstávalo Dánsko hladové. Po pokusu Wasse ze 72. minuty nechybělo mnoho k tomu, aby další meruna spočinula v síti. Co však nedokázal Wass, zvládl záhy Olsen, jenž se uvolnil k zakončení levou nohou, kterou opět překonal Schlagera - 0:4. Domácím mohlo být ještě hůř v 80. minutě, kdy Dragović tečoval pokus Eriksena do břevna. I tak ale Rakušané odcházeli ze hřiště jako zpráskaní psi.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Izrael 1:4

31.03.2021 20:45

Góly: 29. Cătălin Carp - 45+2. Eran Zahavi, 57. Manor Solomon, 64. Munas Dabbur, 66. Bebars Natcho

Izrael byl jasným favoritem zápasu v Moldavsku, kde však po půlhodině hry prohrával 0:1 kvůli gólu Carpa. Ještě před koncem druhé půle Izraelci vyrovnali, druhý poločas opanovali a nakonec si z Kišiněva vezou výhru 4:1.

Navzdory výhře nad Moldavskem se Izraeli úvodní část kvalifikace příliš nepodařila a v prvních třech zápasech získali svěřenci trenéra Ruttensteinera čtyři body za domácí prohru s Dánskem, remízu se Skotskem a právě výhru v Moldavsku. Moldavci dokázali v prvním zápase remizovat s Faerskými ostrovy, v následujících dvou zápasech pak prohráli před Izraelem ještě 0:8 v Dánsku.

Do první velké šance zápasu se dostali v 18. minutě hosté, avšak Tibi prudkou střelou po zemi z první pouze těsně minul levou tyč Koselevovy brány. Byli to naopak hosté, kdo ve 29. minutě poprvé skóroval a míč se do brány hostů dostal konkrétně po rohovém kopu Moldavců, když se k odraženému míči v bezprostřední blízkosti hostující svatyně dostal Carp, který zakončil k zadní tyči.

Ve 36. minutě měli Izraelci první šanci na vyrovnání, Zahavi však z nebezpečné dorážky pouze přestřelil. Během nastavení první půle už však největší hvězda Izraele Zahavi udeřil a vyrovnal gólem z bezprostřední blízkosti po líbivé individuální akci.

Ve 48. minutě došlo ke strkanici mezi Nicolaescem a Tahou, po které švédský rozhodčí Pandžić ukázal červenou kartu prvnímu jmenovanému hráči a domácí tak šli do oslabení, po kterém přišla totální dominance Izraele.

V 57. minutě vstřelil z dorážky po střele Zahaviho vítězný gól mladý Solomon, v 64. minutě přidal třetí gól Izraele střelou do prázdné brány útočník Hoffenheimu Dabbur. Poslední hřebík do rakve Moldavska zatloukl v 64. minutě Natcho, který se dostal k míči po obrovské chybě domácí defenzívy a vystřelil do pravé části brány.

V 83. minutě mohl Natcho přidat svůj druhý gól v zápase, ale z přímého volného kopu střílel pouze těsně vedle. V 88. minutě se zase do dobré šance dostal Dabbur, ale z pravé strany bránu pouze přestřelil. Všechny tři body si tak Izrael z Kišiněva odváží.

V další zápase kvalifikace čeká Moldavsko v září zápas s Rakouskem a Izrael daleký výjezd na Faerské ostrovy. Ani jednoho ze soupeřů neuvidíme na letošním Euru.

Více informací k zápasu

Skotsko - Faerské ostrovy 4:0

31.03.2021 20:45

Góly: 7. John McGinn, 53. John McGinn, 60. Che Adams, 70. Ryan Fraser

Dle očekávání skončil zápas domácích Skotů s Faerskými ostrovy. Svěřenci Steva Clarka nakonec nastříleli fotbalovému trpaslíkovi čtyři góly a hladce vyhráli. Vidět byli zejména Kieran Tierney z Arsenalu, který dvěma asistencemi zásoboval dvougólového Johna McGinna. Do střeleckých statistik se zapsali také Che Adams a Ryan Fraser.

Skupina F se na začátku kvalifikace hodně zamotala a získat tři body s Faerskými ostrovy se jeví jako nutná povinnost. Skoti jí zvládli a poskočili na druhé místo před konkurenční Izrael a Rakousko.

Cílem Skotů bylo určitě co nejrychleji vstřelit uklidňující branku a to se také podařilo. Již v 7. minutě našel Tierney přesnou přihrávkou Johna McGinna a ten z první přízemní ranou překonal brankáře Nielsena. Autor vedoucí branky byl vidět i při další akci, ale tentokrát dostal balón na paty a zakončit nedokázal. Také Faeřani měli dobrou šanci a tvrdou ránu Hendrikssena skvěle vytěsnil na rohový kop Gordon. Byla to největší příležitost Faeřanů v průběhu prvního poločasu. Skoti měli přeci jenom navrch a po půlhodině hry hlavičkoval vedle McTominay.

S brankami se roztrhl pytel teprve až po změně stran. Skoti nedovolili soupeři zápas zdramatizovat a v 53. minutě už vedli o dva góly. Tierney odcentroval z levé strany přesně na hlavu Johna McGinna a Nielsen byl i v tomto případě bez šance. Uklidnění Skotové pak velice brzy navýšili skóre na tři branky, když se utaženou přízemní střelou zapsal do statistik Che Adams. Dvacet minut před koncem zápasu pak bylo vymalováno. Robertsonův načechraný centr tentokrát našel Ryana Frasera, který zblízka hlavou uklidil balón do sítě.

Faeřani se jen málokdy dostali do koncovky. V 79. minutě zkusil opět střelecké štěstí Hendriksson, ovšem tentokrát mu scházela větší přesnost a branku netrefil. O chvíli později pak v ještě větší příležitosti selhal Johannes, když si pohotový zákrok připsal Gordon. Zápas v Hampden Parku už byl ale dávno rozhodnutý a na konečném skóre 4:0 pro domácí se nic nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko330014:09
2.Skotsko31207:35
3.Izrael31115:44
4.Rakousko31115:74
5.Faerské ostrovy30122:81
6.Moldavsko30122:131
Skupina I

Andorra - Maďarsko 1:4

31.03.2021 20:45

Góly: 90+3. Marc Pujol (pen.) - 45+2. Attila Fiola, 51. Dániel Gazdag, 58. László Kleinheisler, 90. Loïc Nego

Maďarsko potvrdilo úlohu obrovského favorita na půdě Andorry, a i když v prvním poločase nepředvedlo úplně optimální výkon, tak nakonec zdolalo svého soupeře po celkem jasném výsledku 4:1. Do vedení se dostalo v samém závěru prvního dějství a o svém úspěchu rozhodlo dvěma rychlými góly během úvodní čtvrthodiny druhé půle. Ve třech utkáních tak ještě ani jednou neprohrálo a v tabulce skupiny I je druhé se sedmi body.

Domácí proto stále zůstávají bez jediného bodu, na druhou stranu alespoň zaznamenali čestný úspěch, jelikož v nastaveném čase vsítili svou první branku tohoto kvalifikačního cyklu. V tabulce jsou pátí se skóre 1:8, hůře na tom je už pouze San Marino se skóre 0:10. Hostující výběr se rozehrával pozvolněji a v 7. minutě mohl dokonce inkasovat po pomalé rozehrávce brankáře Dibusze, který však na poslední chvíli dokázal odkopnout míč do bezpečí před dotírajícím Cucuem.

Svěřenci italského trenéra Marca Rossiho pak dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzivu protivníka a naopak zhruba deset minut před přestávkou si opět koledovali, když Dibusz ukryl technický pokus aktivního Cucua ve svém náručí. Maďarsko se však záhy přeci jen dostalo do vedení. Ve druhé nastavené minutě po přetaženém rohovém kopu vracel balón okamžitě před branku Nikolics a hlavičkující Attila Fiola zblízka překonal bezmocného gólmana Gómese.

Hosté se díky vedoucímu gólu hodně uklidnili a po změně stran to na jejich výkonu bylo znát. V 51. minutě přidal jejich druhou trefu Dániel Gazdag, jenž se po přesném pasu Nikolicse pověsil do vzduchu a ze tří metrů hlavičkoval přímo k bližší tyči. Neuběhlo ani dalších sedm minut a přesnou mušku měl také László Kleinheisler, který si po prodloužené hlavičce od Ádáma Szalaie seběhl mezi dva protihráče a z mírného úhlu usměrnil míč do levého spodního rohu - 0:3.

Trochu překvapivý účastník nadcházejícího evropského šampionátu pokračoval v aktivitě i nadále. Přesně v polovině závěrečné části zahrával standardní situaci Roland Varga a vynikající zákrok musel předvést Gómes, vzápětí napřáhl z hranice šestnáctky Kleinheisler a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Necelých deset minut před koncem byl nejprve zablokován Gazdag a pak pálil příliš vysoko rozběhnutý Sigér.

Maďaři přidali svůj čtvrtý gól v poslední minutě základní hrací doby. K přímému volnému kopu se postavil Varga a orazítkoval pravou konstrukci, dorážející Loïc Nego již měl snadnou úlohu a ze tří metrů nemohl minut zcela odkrytý prostor tří tyčí. Andorra přeci jen skórovala v 90+3. minutě, neboť Hangya zahrál zřetelně rukou ve vlastním pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Marc Pujol chytrou střelou doprostřed branky.

Více informací k zápasu

Anglie - Polsko 2:1

31.03.2021 20:45

Góly: 19. Harry Kane (pen.), 85. Harry Maguire - 58. Jakub Moder

Snad absence Roberta Lewandowskiho učinila se střetnutí Anglie s Polskem lenivý ploužák, který diváky ze sedaček příliš nevytrhával. To však domácím mohlo být vcelku jedno, neboť do tabulky si připsali důležitou výhru 2:1.

"Three Lions" vykročili za vítězstvím již krátce po úvodním hvizdu a po aktivitě se dočkali také gólové odměny. Jenže po změně stran dovolili hostům snadné vyrovnání a na tříbodový zisk se tak nakonec nadřeli. Harry Maguire se nicméně v závěrečných minutách stal hrdinou družiny kouče Garetha Southgatea.

Poté, co výběr "Albionu" již dříve opustili zranění Rashford se Sakou, se před středečním mačem spekulovalo také o nasazení záložníka Mounta. Hráč londýnské Chelsea ale rychle vyléčil drobné šrámy a proti Polsku nechyběl v základní jedenáctce.

Hostům hrozilo, že kromě střelce Lewandowskiho, jenž si kvůli poraněnému kolenu na měsíc odpočine od fotbalu, se ve Wembley nepředstaví také středopolař Krychowiak. Ten však po prvním pozitivním testu na koronavirus absolvoval druhé měření, které tentokrát dopadlo negativně. Krychowiak se tak na Britských ostrovech ukázal na trávníku od první minuty. Lewandowskiho zase na hrotu hodlal zastoupit Piątek.

V osmé minutě za domácí poprvé zahrozil Foden, avšak po centru Chilwella hlavičkoval v záklonu a balón tak nakonec přeletěl neškodně břevno. O deset minut později již Angličané dostali větší příležitost. Helik ve vlastním pokutovém území pomohl k zemi unikajícímu Sterlingovi. Sudí posoudil počínání polského obránce jako nedovolené a nařídil pro Three Lions penaltu. Její exekuce se ujal Kane, který gólmana hostů Szczęsnyho překonal střelou doprostřed - 1:0.

Druhou branku mohla Anglie přidat ve 27. minutě, jenže Sterling poté, co se objevil osamocen na levém křídle, nepropasíroval při situaci dva na jednoho finální přihrávku na zcela volného Fodena. I tak domácí bez potíží kontrolovali tempo zápasu a nedovolovali Polákům útočné snažení. Po půlhodině hry pálil Kane, Szczęsny ale tentokrát předvedl úspěšný zákrok. Albion byl aktivnější i ve zbylých minutách první půle, jednogólový náskok ovšem nenavýšil.

Vlažnou ofenzivu "Bialo-czerwony" měl po změně stran probudit střídající Milik, ten však na hřišti strávil sotva minutu, než uviděl žlutou kartu. Dlouho nic nenasvědčovalo zápletce, avšak v 58. minutě si Angličané sami zbytečně zavařili. Stonesovi při rozehrávce odskočil míč, který získal Moder, ten si pak narazil s Milikem a propálil brankáře domácích Popea střelou nad levé rameno - 1:1.

Poláci se tak zcela zadarmo dostali zpět do utkání a začali pošilhávat po bodovém zisku. V 67. minutě mohl Milik dokonce otočit skóre, jeho hlavička z nadějné pozice však postrádala přesnost. Dvě minuty poté odpověděl po rychlém protiútoku Foden, jeho křižnou střelu po zemi ale lapil Szczęsny. Tlak Three Lions z první pětačtyřicetiminutovky byl každopádně tentam.

V 85. minutě si ale domácí přece jen vzali vedení zpět. Rohový kop Fodena sklepl Stones hlavou pro Maguira, jenž nekompromisním volejem propálil vše, co mu stálo v cestě, Szczęsnyho nevyjímaje. Anglie tak ve finiši vyválčila tři body, Polsko naopak z ostrovů nakonec odjíždělo s prázdnou.

Více informací k zápasu

San Marino - Albánie 0:2

31.03.2021 20:45

Góly: 63. Rey Manaj, 85. Myrto Uzuni

Albánie nepředvedla proti San Marinu úplně optimální výkon, nicméně ve druhém poločase zvýšila tlak a nakonec zvítězila po výsledku 2:0. Ve skupině I se tak nachází na třetím místě se šesti body, ale pokud chce myslet na mistrovství světa, tak se v nadcházejícím průběhu proti úhlavním konkurentům musí výrazně zlepšit. Domácí se za svůj výkon nemusejí stydět, ovšem v tabulce jsou poslední šestí s hrozivým skóre 0:10.

Svěřenci trenéra Edoarda Rejy drželi balón z pětasedmdesáti procent a svého soupeře výrazně přestříleli, na druhou stranu se za celý zápas trefili mezi tři tyče pouze šestkrát a na defenzivu jednoho z největších trpaslíků evropské části jen těžko nacházeli recept. První poločas nepřinesl žádnou výraznou gólovou možnost, domácí brankář Elia Benedettini zasahoval jen dvakrát po ranách ze střední distance a neměl s nimi příliš velké problémy.

Po přestávce se obrázek hry přeci jen změnil a Albánie mohla jít do vedení ve 48. minutě. Po krásném pasu na levou stranu zakončoval z mírného úhlu střídající Myrto Uzuni, avšak Benedettini vykopl jeho přízemní pokus svou levou nohou. Obrovský favorit se nakonec dočkal rozdílové trefy krátce po odehrané hodině. Z pravého křídla odcentroval hodně aktivní Uzuni a hlavičkující Rey Manaj z pěti metrů snadno usměrnil balón doprostřed branky.

Hosté v následujícím průběhu s přehledem drželi balón na svých kopačkách a protivníka téměř k ničemu nepouštěli. Zhruba v polovině druhé půle mohl Uzuni navýšit jejich náskok, jenomže jeho dělovku pravačkou brilantně zlikvidoval Benedettini. Stejný hráč se přeci jen dočkal zasloužené trefy v 85. minutě, jelikož se po hlavičce do břevna dostal k dorážce a ze čtyř metrů bez potíží zavěsil do protějšího spodního růžku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie33009:19
2.Maďarsko321010:47
3.Albánie32013:26
4.Polsko31117:54
5.Andorra30031:80
6.San Marino30030:100
Skupina J

Německo - Severní Makedonie 1:2

31.03.2021 20:45

Góly: 63. Ilkay Gündogan (pen.) - 45+2. Goran Pandev, 85. Eljif Elmas

Tenhle výsledek je asi vůbec tím nejpřekvapivějším v rámci dosavadního průběhu kvalifikace na mistrovství světa v roce 2022 v Kataru. Severní Makedonie jednoduše ukázala, že její postup na odložené EURO 2020 se neudál vlivem náhodných okolností, a hrdému Německu, stále ještě vedenému slavným trenérem Joachimem Löwem, uštědřila na jeho půdě porážku.

V předchozích dvou kvalifikačních střetnutích Německu vyšly především jejich úvodní okamžiky. Proti Islandu skórovalo dvakrát během sedmi minut, s Rumunskem si poradilo díky vstřelené brance po sedmnácti minutách hry. Jenže proti Severní Makedonii narazilo na poměrně tvrdý odpor. A šance na řadu nepřicházely tak často, jak by si domácí představovali.

V podstatě v té největší v rámci prvního poločasu se zjevil v 9. minutě Goretzka, ke své smůle však z vápna napálil pouze břevno. Ve 27. minutě se osměloval Gnabry, dostal se ovšem na levé straně do poměrně složitého úhlu, a tak gólman Dimitrievski zakročil pohotově svýma nohama. Ve 31. minutě hrozil Gnabry ještě jednou, trestuhodně však bránu pouze přestřelil.

Hosté v Duisburgu směrem dopředu nijak nezářili, soustředili se hlavně na kompaktní výkon v zadních liniích a všudy všeho se jim opravdu náramně dařilo rozbíjet ataky soupeře už v samých počátcích. Možná že ve 40. minutě jaksi mohl načít dosud bezgólové skóre Alioski, jeho přímý volný kop každopádně brankář Ter Stegen vyřešil tak, že balón vyrazil do zámezí.

V závěru dějství prvního ale vypukla radost na straně Severní Makedonie na plné obrátky. V nastavení možná všichni očekávali, že Bardhi bude střílet, jenže ten chytře předložil míč na hranici brankového území na nikým nechráněného Panděva, který z blízkosti snadno zacílil za Ter Stegena. Legenda balkánského celku zaznamenala celkově třicátý sedmý gól v nároďáku.

Ve druhém poločase svěřenci trenéra Igora Angelovského ještě více mobilizovali své síly v defenzivních činnostech. A ačkoli až do 63. minuty nevyprodukovali Němci jedinou střelu na bránu, ukázali, že umějí být velmi produktivní. Vyrovnáno totiž bylo poté, co Alioski ve vápně fauloval Saného, a nařízenou penaltu využil Gündogan do protipohybu Dimitrievského.

Nationalelf tenhle okamžik trochu povzbudil ve snažení, třeba v 80. minutě mohl přisoudit tři body na stranu Německa střídající Werner, jenže merunu namířil nepochopitelně pouze vedle brány. A tak si poslední slovo vzala Severní Makedonie. Ademi se v šestnáctce zbavil kličkou bránícího Rüdigera, přihrál před bránu na sbíhajícího si Elmase, který už jen lehce skóroval.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Island 1:4

31.03.2021 20:45

Góly: 79. Yanik Frick - 12. Birkir Sævarsson, 45+1. Birkir Bjarnason, 77. Victor Pálsson, 90+4. Rúnar Már Sigurjónsson (pen.)

Černá série sedmi proher Islandu v řadě je konečně u konce. Ostrovní země dokázala vyhrát poměrem 4:1 v Lichtenštejnsku, přičemž v pětigólovém zápase se trefilo pět různých střelců.

Islandu se vstup do kvalifikace o světový šampionát těžce nevydařil. Tým, který se zúčastnil Mistrovství světa 2018 v Rusku vstoupil do kvalifikace prohrou 0:3 v Německu a minulou neděli překvapivě prohrál 0:2 v Arménii. Trpaslík z Lichtenštejnska oba své úvodní zápasy také prohrál, a sice 0:1 s Arménií a 0:5 v Severní Makedonii. Střetly se tedy dva týmy, které doposud v současném kvalifikačním cyklu neskórovaly.

To se však změnilo na obou stranách. Tempo hry diktoval již od začátku zápasu favorit z Islandu, který se ve 13. minutě poprvé gólově prosadil, když se trefil hlavou po centru Magnussona z levé strany Saevarsson.

V 15. minutě měl obrovskou šanci po rohovém kopu hostující Bjarnason, domácí brankář Ospelt však vytáhl na jeho střelu solidní zákrok. V první minutě nastavení prvního poločasu sklepl Traustason míč na hranici malého vápna domácích, kde si ho našel Bjarnason, který už neměl problém ho dopravit mezi tři tyče.

Ani po změně stran se na obrazu hry nic nezměnilo a navrch měli jednoznačně domácí. V 56. minutě se ocitl přímo před prázdnou bránou Hermansson, jeho střela placírkou však skončila pouze těsně nad. V 63. minutě se po individuální akci a přehození míče na pravou nohu dostal ke střele Gudmundsson, ale jeho střela skončila pouze těsně vedle.

V 75. minutě se zase o skórování prudkou střelou z voleje z hranice pokutového území pokoušel Sigurjónsson, avšak Ospelt byl na jeho pokus připravený. Až v 78. minutě se Islanďanům poprvé ve druhé půli konečně podařilo prolomit obranný val domácích, když se po centru z volného přímého kopu z levé strany prosadil hlavou Palsson.

Alespoň kapku naděje dal Lichtenštejnsku v 80. minutě Frick, který se skvěle opřel do rohového kopu a míč se zakroutil až za záda Runarssona. Žádné zdramatizování zápasu však Island nepřipustil a v 94. minutě si gólem z penalty, kterou zahrával Sigurjónsson, pojistil tři body.

Ani jeden z týmů nebude se svým vstupem do nového kvalifikačního cyklu spokojený, oba soupeři jsou v tabulce skupiny J na posledních dvou místech. Island se po úspěchu z Francie na letošním Euru nepředstaví a soutěžní zápas ho tedy čeká až v září proti Rumunsku. Lichtenštejnsko by mělo ve stejnou dobu hostit Německo.

Více informací k zápasu

Arménie - Rumunsko 3:2

31.03.2021 18:00

Góly: 56. Eduard Spercjan, 86. Varazdat Harojan, 89. Tigran Barseghjan (pen.) - 62. Alexandru Cicâldău, 72. Alexandru Cicâldău

Mezi největší překvapení úvodní části kvalifikace o mistrovství světa určitě patří výkony Arménie, která zatím neztratila ani bod a momentálně se nachází na vedoucí pozici skupiny J s devíti body o tři body před druhou Severní Makedonií. Domácí nyní sehráli velmi divoké utkání s Rumunskem, ve kterém nejprve vedli 1:0 a pak prohrávali 1:2, ale v závěrečných deseti minutách vsítili dva rychlé góly a nakonec se radují z výhry 3:2.

Hosté naopak utrpěli druhou porážku v řadě za sebou a patří jim čtvrtá pozice se třemi body. Svěřenci španělského trenéra Joaquína Caparróse tak pořádně zamíchali kartami této skupiny, v předchozím průběhu si totiž poradili s Lichtenštejnskem (1:0) i Islandem (2:0). I když všechny góly tohoto utkání padly až po přestávce, tak ani úvodní poločas rozhodně nebyl nezajímavý. Do první šance se po necelých deseti minutách hry dostal Nicolae Stanciu.

Jedna z opor pražské Slavie napřáhla ze střední vzdálenosti a mířila do levé šibenice, ovšem s vynikajícím zákrokem přispěchal brankář Jurčenko a balón odvrátil na rohový kop. Ani ne o pět minut později se na opačné straně vytáhl také sparťanský gólman Niţă, když nejprve vytáhl tečovaný pokus Karapetjana nad svou branku a poté zneškodnil střelu Tigrana Barseghjana z hranice šestnáctky. Zhruba pět minut před výměně stran opět zahrozil Stanciu.

Tentokráte pálil ze středu pokutového území, avšak mířil jen doprostřed branky a nechal vyniknout pozorného Jurčenka. Do druhého poločasu lépe vstoupili domácí a v 56. minutě se dostali do vedení. Krásné sólo středem hřiště předvedl Eduard Spercjan a následně vystřelil z osmnácti metrů, jeho tečovaná střela se odrazila od bližší tyče do sítě. Neuběhlo však ani dalších šest minut a mírný favorit tohoto středečního utkání srovnal stav.

Na levém křídle odvedl skvělou práci Maxim, po jeho zpětné přihrávce vystřelil z první Bancu a zcela zapomenutý Alexandru Cicâldău pak zblízka dokázal překonat Jurčenka. Rumunsko otočilo vývoj zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Z levé strany odcentroval Maxim a u protější konstrukce našel Cicâldăua, který vsítil svůj druhý gól zápasu přesnou hlavičkou k levé konstrukci.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 78. minutě. George Puşcaş totiž hodně nevybíravým způsobem nakopl do hrudi Calisira a lotyšský rozhodčí Treimanis mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. Domácí od tohoto okamžiku výrazně přitlačili a kýženého vyrovnání se dočkali v 86. minutě. Barseghjan vymyslel prudký pas do předbrankového prostoru a osamocený Varazdat Harojan akrobaticky zavěsil přímo pod břevno - 2:2.

Arménie rozhodla o svém úspěchu za další tři minuty. Nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se totiž dopustil Cretu a nabídnutou možností v podobě pokutového kopu nepohrdl agilní Barseghjan, jenž poslal bezmocného Niţu na opačnou stranu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arménie33006:29
2.Severní Makedonie32019:46
3.Německo32015:26
4.Rumunsko31025:63
5.Island31024:63
6.Lichtenštejnsko30031:100

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Tohle snad není normální takové podivné výsledky v kvalifikaci, ne?

Reagovat
Selänne

Hraje se bez diváků. Stačí se podívat, jak fanoušci hnali Gruzínce proti Španělsku nebo Arménii proti Rumunsku. Snad se diváci brzo vrátí, protože fakt nehodlám prohrávat svoje pracně vydělaný peníze.

Reagovat
Stannis Baratheon

Arménii hnal hlavně rozhodčí

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Freedo

Vždyť ta redka byla jasná.

Reagovat
Luc-Luc

taky jsem si rikal, ze si trosku Nemcema zlepsim kurz dnes, serou me

Reagovat
Pharrell

Hele stejně bych to moc neřešil. Jelikož protože podle mě nastane (snad) bojkot MS v Kataru. To odloží podobně jako Euro (předtím to bylo kvůli Covidu)

Reagovat
Pharrell

A stejně tahle kvalifikace se možná nestihne dohrát. Protože teď máme březen/duben a MS má být už v listopadu/prosinci příštího roku. Ještě větší problémy s kvalifikací MS mají v Jižní Americe,Asii,Africe a nebo i Střední Amerika (tam sotva kvaldy začaly)

Reagovat
Pharrell

** a nebo tam jsou kvalifikace MS na samém začátku

Reagovat
Šukézní Dušan

V Jižní Americe sou v pohodě, Afrika se s tim taky moc srát nebude.. problém bude v Asii

Reagovat
Modroočko

Afrika je práveže na tom fajn, každý tím odohrá len 6 zápasov plus niektoré play-off...Južná Amerika to bude mať trochu nahustenejšie, no mali by to stihnúť, jedine CONCACAF a AFC sú dosť ambiciózni...tí budú dohrávať ešte pár mesiacov pred MS.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Němce zrovna chybějící diváci moc neovlivńují(tam snad trpí Biatlon, kde davy fanoušků Němců objíždějí všechny SP v roce), divácká kulisa chybí spíše zemím kde je fotbal náboženství, třeba Itálie.... Němcům jsem včera vyhnul potěch protestech, a raději hrál Skoty, Madáry či Belgičany

Reagovat
REPLIKATOR

Bojkot MS v Kataru

Reagovat
Pharrell

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Šlo to,6 přesných 70:69

Reagovat
smazaný uživatel

Němce jsem rozhodně nedával, protože se připojili k protestům proti podmínkám("otrocká práce") výstavbě stadiónů pro MS v Kataru.... to je jako kdyby ani nechtěli postoupit, stejně tak si vedou i Norové

Reagovat
Modroočko

Macedónci neskutoční frajeri. Škoda straty bodu v Rumunsku, boli by na tom ešte lepšie. A Dáni klobúk dole, neuveriteľne valcujú.

Reagovat
Modroočko

Len pre zaujímavosť, Macedónci pripravili Nemcom v kvalifikácii MS prvú prehru od 1. septembra 2001, kedy Nemci pamätne podľahli Angličanom 1:5.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
San Iker

doma nebo včetně venkovních zápasů?

Reagovat
Modroočko

Vrátane.

Reagovat
smazaný uživatel

V kvalifikacích na MS Německo prohrálo snad teprve po třetí a všechno doma 1985 s Portugalskem 0:1 pak ta Anglie a teď tohle.

Reagovat
San Iker

Reagovat
Hokaido

Wtf, oni měli až dodnes stejně proher v kvalifikace na MS jako ve světových válkách.

Reagovat
San Iker

Reagovat
paver

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pablos

Reagovat
Müllered

Reagovat
OTASi

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
El Cid z City

Reagovat
Pharrell

Reagovat
db18

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Reagovat
ronaldik

Reagovat
ratusek

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Rudnevs

To je haluz a potom prehrajú s niekym ako je Macedónsko...

Reagovat
Antijazvec

on ten ich Bundeswerh je na tom tiež velmi slabo, porazilo by ich aj Egypt.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
uff

Reagovat
havrys99

Reagovat
braveheart

Reagovat
Vsadim gule

3. Světová se blíží

Reagovat
martin1

Reagovat
svaca

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Freedo

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

ndpc, to aby som siel kopat bunker

Reagovat
Neutron

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
OTASi

Reagovat
Seydou Doumbia

Skupina B a C je už ted jasná, které dva týmy půjdou na postup a do baráže. Ale ostatní skupiny se nám díky nevyrovnaným výkonům Poláku, Ukrajiny a dalších celkem zamotávají. Alespon na začátku.

Reagovat
San Iker

Ti Němci mají takhle slabou soupisku normálně, nebo nějak chybí víc hráčů? Nebo se mi to jen zdá podle těch jmen? Nesleduji, tak se ptám

Reagovat
Hokaido

Podle mě jsou silní dost, jen jim chybí pořádný hrot. Mně stejně slabej kolikrát přijde Bayern, ale je to prostě tím, že hráče jako Goretzka, Coman, Davies a tak nemám tolik na očích.

Reagovat
San Iker

Asi mi to tak přijde, protože mi jména jako Gosens, Wirtz, Younes, Max, Neuhaus moc neříkají, zřejmě ztrácím přehled Dřív mi to přišlo jako hvězda vedle hvězdy...

Reagovat
Hokaido

Přitom zrovna Wirtz hrát v Anglii, tak je už teď nonstop v médiích.

Reagovat
PH8

To se říkalo i o Havertzovi. A vlastně to je pravda nakonec.

Reagovat
Eichel

Reagovat
REPLIKATOR

Chybí jim dlouhodobě pořádný střelec. Poslední roky byl nejlepší Werner, který se teď trápí v Chelsea. A na stoperu dnes nepochopitelně Emre Can, to je hrozně slabý hráč, který by měl hrát když už tak jedině DM. Ten první gól něco neuvěřitelnýho. Akci rozjel nepovedenou hlavičkou na půlce hřiště a korunoval to zrušením ofsajdu 5 metrů za zbytkem obrany na konci akce

Reagovat
Müllered

Gnabry dává dost branek, má bilanci 20/15

Can hrál LB dobře v předchozích dvou zápasech. Hra na tři obránce nesedí Němcům dlouhodobě.

Reagovat
vladino10

No, keby tréner chce, tak.to môže postaviť Neuer- Kimmich, Boateng, Sule, Gosens- goretzka, gundogan- sane, Muller, gnabry- niekto

Máš tam 8 hráčov zo základu bayernu, 8 hráčov víťaza lm. To už až tak slabo nevyzerá. A to je zostava urobená totálne bez citu, že som tam natrepal hráčov ako mi napadli a postavil to celé z bayernu- taký repretrener čo má väčší prehľad ako ja by možno vedel nejaké mena poprehadzovat, ak hrajú na niektorých postoch nejakí hráči s dobrou formou čo nie sú v bayerne (iné kluby nejak pravidelne nesledujem aktuálne).

Keby som ale trénerský analfabet tak to postavím tak ako som napísal vyššie, keďže o trénovaní nemám ani.sajnu, povedal by som im "hrajte to čo v bayerne" a tým zvyšným trom, čo v bayerne nehrajú by som povedal v prípade gosensa "bráň", v prípade toho niekoho na hrote "útoč" a v prípade gundogana "kukni si videá kimmicha z bayernu a skús hrať to čo on".

Myslím, že vďaka tým 8 hráčom z bayernu a návykom čo z Mníchova majú by to euro aj s trénerom bez schopnosti nedopadlo úplným fiaskom.

No Low na to ide inak- kľúčový Muller z bayernu má trénerom ukončenú repre karieru, Boatengovi ju low ukončil tiež a popravde som si nie celkom istý, že by Can a Rudiger mali byť lepší ako on. A to nie je tým, že boateng by bol skvelý

Máš klub čo dokázal vyhrať LM, čo má zohratych hráčov, automatizmy a 8 z nich môžeš dať do repre. Low sa rozhodol ísť vlastnou cestou, nestavia to pokynmi hráčom a ani hráčmi na tých základoch čo by mohol mať z bayernu. Výsledok sme videli dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

je otázka zda nechtějí bojkotovat účast MS v Kataru, když protestují proti výstavbě stadiónů v Kataru !!!!

Reagovat
vladino10

no ono to ale fakt tak vyzera, ved nemcov nema nikto za favoritov.

pritom maju 8 hracov co hra zaklad v bayerne, francuzi sice aspon podla mna maju silnejsi kader ako nemci, ale nemci by mohli brutalne tazit z tej klubovej zohratosti. Mohli by byt topfavoriti, takto sa im tam akurat vsetci smejeme

a tvrdohlavec si ide svoje aj cez mizernu hru a vysledky

Reagovat
Müllered

Soupiska je v pohodě, brankář, záloha a útok jsou na úrovni nejlepších, obrana je akorát slabší.

Reagovat
Rudnevs

Najmä dosluhujúceho trénera a celkovo slabšie obdobie. Záloha je stále špička a nebál by som sa povedať, že možno lepšej momentálne niet. Ostatné posty tiež nadpriemer, akurát hrot a krajní beci sú dlhodobo problém.

Ale uvidíme, čo bude v budúcnosti. Predpovedá sa, že ďalšie generácie budú oveľa slabšie a treba s tým niečo robiť...

Reagovat
Milan.B

Goran je delo

Reagovat
Antijazvec

Skriniar je kladivo.Srandujem.

Reagovat
REPLIKATOR

Německo WTF

Reagovat
Kixi Syhimour

https://streamye.com/v5gxw

V lepší kvalitě

Reagovat
Selänne

já prostě nemůžu

Reagovat
Kixi Syhimour

Taky ne

Reagovat
Seydou Doumbia

Něco podobného udělal proto Lyonu v LM doma jak jsem byl na tribuně. Prázdná brána a on to nějak chujově trefil a mimo

Reagovat
Kixi Syhimour

Nebyl to Sterling

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hokaido

Tenhle jeho posed po neproměněný šanci vždycky. Takhle si ho budu pamatovat do konce života.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

To mě sere. Já doufal, že jsme alespoň nejlepší v zahazování šancí.

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Müllered

Reagovat
OTASi

Reagovat
Acrocephalus

kakáme

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Minister

Ty vole... to je drevo fakt

Reagovat
John Obi Mikel

Tak to je vrchol toto

Reagovat
Rudnevs

Werner je super hráč, ale občas neskutočný palič šancí... to už od čias Stuttgartu.

Reagovat
Minister

Nemci ale inak keď pozerám tú Macedónsku zostavu, tak tam majú fakt niekoľko zaujímavých hráčov.

Reagovat
Pablos

Němci

Reagovat
Hokaido

Škoda San Marina, zrovna proti Albánii bych jim ten bod moc přál.

Reagovat
Elmas

van 't Schip nasadil proti Gruzii úplně stejnou sestavu, která proti Španělsku ani jednou nevystřelila (kromě penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

Němci

Reagovat
Müllered

Jogiho poslední kvalifikační zápas. Kokot, udělal si to sám, v předchozích dvou zápasech funguje rozestavení 4-2-3-1, na to jsou němečtí hráči nejvíce zvyklí a on to zase změní na dlouhodobě nefungující 3-4-3 (3-5-2)...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Zajímalo by mne, jak je Low oblíbený u fanoušků v Německu. Tam ho prostě musí nenávidět

Reagovat
Rudnevs

Všetci sú mu samozrejme vďační za úspechy, ale úprimne zároveň aj za to, že už odchádza.

Reagovat
Bayern +

Pozerám, že Yogi už valcuje a to nám EURO ešte ani nezačalo

Reagovat
Kepy_FCB

Skopčáky to akorát hecne a půjdou do finále MS

Reagovat
Acrocephalus

Němci neblbněte, to je jako co? Přímej postup se jim jaksi vzdaluje. No horší je, že jestli jdou do baráže, tak je můžeme chytnout. To by byl trochu brutál.

A vůbec se středoevropským týmům nějak nedaří nebo to nemají rozjetý na jasný postup. Podívejte se, kde se krčí Polsko. Slovensko ty dvě remízy, výhra s Ruskem to trochu zahladila. Maďaři zatím dobrý. My jsme to mohli mít rozjetý hodně nadějně, i ta remíza by nemusela tak ublížit, ale ta prohra ve Walesu v kontextu skvělého výsledku s Belgií hodně bolí. A to má Wales ještě zápas k dobru, takže se dá předpokládat, že s 3 zápasy by teď byli před námi. Bolí to, bolí, v odvetě je musíme dát, prostě musíme.

Reagovat
Shevchenko

Ti Němci to dají v pohodě, však ta jejich skupina je až směšně lehká

Reagovat
Acrocephalus

Neříkal bych hop, dokud.... papírový předpoklady mají na své straně, ale začínají být ve svých výsledcích nekonzistentní, nevyzpytatelní. Abychom po kvalifikaci nečetli:

"Blamáž! Německo si po XX letech nevybojovalo přímou účast Mistrovství světa!" Titulek jako ze seznamzpravy.:D

Reagovat
ratusek

Ta Canova ruka, která se nepískala

Reagovat
REPLIKATOR

nejvíc mě ale dostalo, že nemohl hrát Lewandowski, protože ho zbytečně postavili do zápasu s Andorrou

Reagovat
dantetomas

A kde presne Boniek alebo niekto iny z polskeho tabora povedal: "„Je to to posledné, čo nás zaujíma“?

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Hovädá

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud UEFA tvrdí, že politiku do fotbalu tahat nechce, měla by proto něco udělat. Hnutí BLM má jednoznačně politický přesah a proto by měla UEFA podobná gesta trestat. Zvláště když UEFA vede boj proti rasismu sama a svým způsobem a relativně apoliticky. Neměla by proto těmto gestům vyjadřovat podporu, tím že je povoluje.

Reagovat
oli9

Jo senzace to asi je ale Němci si to první místo v pohodě pohlidaji tak zas neblbnete

Reagovat
Harley111

no tvl včera jediná chyba němčouři 6500 v prdeli, kdyby prohráli s nějakým top týmem neřeknu půl slova ale s Makedonii, včera v sázkovkách bouchali díky nim šampáňa , mně z toho bouchnul maximálně tak pytel

Reagovat
Luc-Luc

ja jsem prisel o tri kila vkladu a vyhra byla cca sedm kil, ale i tak me to sere, to jsem ty zebraky ani puvodne nechtel davat do toho tiketu za ten kurz, ale nakonec jsem si rikal, ze si to trosku navysim, ze to bude jistota

Reagovat
Harley111

No já to dával live za litr v prvním poločase za stavu 0-0 ve 45 minutě a asi za třicet vteřin dostali na 0-1, když to pak vyrovnali nabízeli mi 3500 bohužel jsem si byl moc jistej že to v pohodě vyhrajou

Reagovat
mayday

Já jsem vsadil někdy v 55.-60. minutě za stavu 0-1, že padnou aspoň tři branky za kurz 1.5, natvrdo otočku jsem si netroufl, říkal jsem si co kdyby Makedonci ještě utekli... Nakonec vyšlo, ale po tutovce Wernera už jsem se loučil s patnácti stovkama.

Reagovat
widlak

Nutno říct, že u obou branek Severní Makedonie si to tam přihrávající hráči ve vápně pěkně povodili

Reagovat
Kaspar

Anglicka 21 se taky predvedla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele