Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Windsor Park (© AFP)

Bez branek. Severní Irsko se rozešlo s Bulharskem smírně

Oba celky si v tomto kvalifikačním cyklu připsaly na své konto své první body, zářit radostí ale nemůžou, neboť svou situaci v tabulce skupiny C úplně nevylepšily a i nadále jsou aspoň druhé příčce vzdáleny na rozdíl nepříjemných pěti bodů. Za celých devadesát minut branka mezi Severním Irskem a Bulharskem, které na sebe narazily poprvé od roku 2008, nepadla.

Domácí byli směrem dopředu aktivnější, drželi míč více na svých kopačkách, vyprodukovali čtrnáct střel na bránu, z toho tři mezi tři tyče, jenže soupeřovu urputnou defenzívu jednoduše nepřekonali. Svěřenci trenéra Jasena Petrova, který si na lavičce Bulharů po úvodních dvou nezdarech se Švýcarskem a Itálií zajistil první úspěšný výsledek, v ofenzívě vážně dost tápali.

Všudy všeho vypálili pouze třikrát, jen jednou přitom musel zasahovat domácí brankář Peacock-Farrell, a to až v samém závěru utkání, kdy se ho hlavičkou snažil překonat střídající D. Iliev po rohovém kopu zahrávaném Despodovem, na řadu každopádně přišel fantastický zákrok, který uchoval nerozhodné skóre. Jinak byli Norn Iron přece nebezpečnějším týmem.

V 11. minutě poprvé prověřil schopnosti bulharského gólmana Naumova hlavou Magennis poté, co k němu do šestnáctky doputovalo dlouhé autové vhazování od Dallase, tečované ještě Cathcartem, jenže mířil jen do míst, kde byl nachystaný jeho protivník. Ve 22. minutě zvonila branková konstrukce po Dallasově zakončení, o pár chvil později střílel nepřesně Magennis.

Ve 48. minutě musel opětovně do akce Naumov, který zlikvidoval skákavý pokus vyslaný Whytem, v 54. minutě družina kouče Iana Baraclougha zahrozila ještě jednou, McNairův pas z rohového čtvrtkruhu našel v pokutovém území J. Evanse, i s touhle hlavičkou si ale poradil Naumov. V 74. minutě se snažil gólově uvést McGinn, napřímo však Naumova nezaměstnal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele