Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 3. kolo
31.03.2021 18:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Hráči Arménie (© AFP)

Arménie vyhrála i potřetí a ve skupině J senzačně vede

Mezi největší překvapení úvodní části kvalifikace o mistrovství světa určitě patří výkony Arménie, která zatím neztratila ani bod a momentálně se nachází na vedoucí pozici skupiny J s devíti body o tři body před druhou Severní Makedonií. Domácí nyní sehráli velmi divoké utkání s Rumunskem, ve kterém nejprve vedli 1:0 a pak prohrávali 1:2, ale v závěrečných deseti minutách vsítili dva rychlé góly a nakonec se radují z výhry 3:2.

Hosté naopak utrpěli druhou porážku v řadě za sebou a patří jim čtvrtá pozice se třemi body. Svěřenci španělského trenéra Joaquína Caparróse tak pořádně zamíchali kartami této skupiny, v předchozím průběhu si totiž poradili s Lichtenštejnskem (1:0) i Islandem (2:0). I když všechny góly tohoto utkání padly až po přestávce, tak ani úvodní poločas rozhodně nebyl nezajímavý. Do první šance se po necelých deseti minutách hry dostal Nicolae Stanciu.

Jedna z opor pražské Slavie napřáhla ze střední vzdálenosti a mířila do levé šibenice, ovšem s vynikajícím zákrokem přispěchal brankář Jurčenko a balón odvrátil na rohový kop. Ani ne o pět minut později se na opačné straně vytáhl také sparťanský gólman Niţă, když nejprve vytáhl tečovaný pokus Karapetjana nad svou branku a poté zneškodnil střelu Tigrana Barseghjana z hranice šestnáctky. Zhruba pět minut před výměně stran opět zahrozil Stanciu.

Tentokráte pálil ze středu pokutového území, avšak mířil jen doprostřed branky a nechal vyniknout pozorného Jurčenka. Do druhého poločasu lépe vstoupili domácí a v 56. minutě se dostali do vedení. Krásné sólo středem hřiště předvedl Eduard Spercjan a následně vystřelil z osmnácti metrů, jeho tečovaná střela se odrazila od bližší tyče do sítě. Neuběhlo však ani dalších šest minut a mírný favorit tohoto středečního utkání srovnal stav.

Na levém křídle odvedl skvělou práci Maxim, po jeho zpětné přihrávce vystřelil z první Bancu a zcela zapomenutý Alexandru Cicâldău pak zblízka dokázal překonat Jurčenka. Rumunsko otočilo vývoj zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Z levé strany odcentroval Maxim a u protější konstrukce našel Cicâldăua, který vsítil svůj druhý gól zápasu přesnou hlavičkou k levé konstrukci.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 78. minutě. George Puşcaş totiž hodně nevybíravým způsobem nakopl do hrudi Calisira a lotyšský rozhodčí Treimanis mu bez váhání udělil přímou červenou kartu. Domácí od tohoto okamžiku výrazně přitlačili a kýženého vyrovnání se dočkali v 86. minutě. Barseghjan vymyslel prudký pas do předbrankového prostoru a osamocený Varazdat Harojan akrobaticky zavěsil přímo pod břevno - 2:2.

Arménie rozhodla o svém úspěchu za další tři minuty. Nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce se totiž dopustil Cretu a nabídnutou možností v podobě pokutového kopu nepohrdl agilní Barseghjan, jenž poslal bezmocného Niţu na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele