Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Maďaři slaví jednu z branek (© AFP)

Maďarsko se s Andorrou nemazlilo a zdolalo ji hladce o tři branky

Maďarsko potvrdilo úlohu obrovského favorita na půdě Andorry, a i když v prvním poločase nepředvedlo úplně optimální výkon, tak nakonec zdolalo svého soupeře po celkem jasném výsledku 4:1. Do vedení se dostalo v samém závěru prvního dějství a o svém úspěchu rozhodlo dvěma rychlými góly během úvodní čtvrthodiny druhé půle. Ve třech utkáních tak ještě ani jednou neprohrálo a v tabulce skupiny I je druhé se sedmi body.

Domácí proto stále zůstávají bez jediného bodu, na druhou stranu alespoň zaznamenali čestný úspěch, jelikož v nastaveném čase vsítili svou první branku tohoto kvalifikačního cyklu. V tabulce jsou pátí se skóre 1:8, hůře na tom je už pouze San Marino se skóre 0:10. Hostující výběr se rozehrával pozvolněji a v 7. minutě mohl dokonce inkasovat po pomalé rozehrávce brankáře Dibusze, který však na poslední chvíli dokázal odkopnout míč do bezpečí před dotírajícím Cucuem.

Svěřenci italského trenéra Marca Rossiho pak dlouho nemohli najít recept na pozornou defenzivu protivníka a naopak zhruba deset minut před přestávkou si opět koledovali, když Dibusz ukryl technický pokus aktivního Cucua ve svém náručí. Maďarsko se však záhy přeci jen dostalo do vedení. Ve druhé nastavené minutě po přetaženém rohovém kopu vracel balón okamžitě před branku Nikolics a hlavičkující Attila Fiola zblízka překonal bezmocného gólmana Gómese.

Hosté se díky vedoucímu gólu hodně uklidnili a po změně stran to na jejich výkonu bylo znát. V 51. minutě přidal jejich druhou trefu Dániel Gazdag, jenž se po přesném pasu Nikolicse pověsil do vzduchu a ze tří metrů hlavičkoval přímo k bližší tyči. Neuběhlo ani dalších sedm minut a přesnou mušku měl také László Kleinheisler, který si po prodloužené hlavičce od Ádáma Szalaie seběhl mezi dva protihráče a z mírného úhlu usměrnil míč do levého spodního rohu - 0:3.

Trochu překvapivý účastník nadcházejícího evropského šampionátu pokračoval v aktivitě i nadále. Přesně v polovině závěrečné části zahrával standardní situaci Roland Varga a vynikající zákrok musel předvést Gómes, vzápětí napřáhl z hranice šestnáctky Kleinheisler a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Necelých deset minut před koncem byl nejprve zablokován Gazdag a pak pálil příliš vysoko rozběhnutý Sigér.

Maďaři přidali svůj čtvrtý gól v poslední minutě základní hrací doby. K přímému volnému kopu se postavil Varga a orazítkoval pravou konstrukci, dorážející Loïc Nego již měl snadnou úlohu a ze tří metrů nemohl minut zcela odkrytý prostor tří tyčí. Andorra přeci jen skórovala v 90+3. minutě, neboť Hangya zahrál zřetelně rukou ve vlastním pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Marc Pujol chytrou střelou doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
berliner

Tip 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele