Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina B, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Španělé slaví výhru nad Kosovem (© AFP)

Španělsko nemělo s Kosovem potíže, dalo mu tři branky

Španělé si poradili s Kosovem a brankář Ujkani i přes množství skvělých zákroků inkasoval třikrát. Postupně jej překonali Olmo, Ferrán Torres a střídající Moreno.

Bylo poměrně jasné, že Kosovo nebude pro Španěly vyrovnaným soupeřem, ale přesto je v jeho kádru několik zajímavých hráčů schopných pořádně ztížit soupeři roli favorita. Jenže od prvních minut připomínalo tohle klání vlastně jen dobývání jedné branky. A to branky hostí. Už v osmé minutě se do vápna soupeře poprvé vehnal obránce Jordi Alba, který nakonec z úhlu nezvládl lob přes brankáře Ujkaniho.

Španělé jinak v poklidu kombinovali na půlce soupeře, který neměl dostatek nápadů ani kvality na to, aby Simónovu bránu nějak ohrozil. Ani španělské kombinační postupy ale nenadělaly Ujkanimu moc potíží. Hodně aktivní Ferrán Torres se často ocital v dobré vzdálenosti od brankáře sám a jeho akcím lámala vaz nepřesnost.

Po dvaceti minutách musel Samir Ujkani opět do akce. Vlastně v podobné pozici jako na začátku Alba se do šance protlačil jako on to umí Álvaro Morata. Útočník Juventusu udržel míč pod kontrolou stejně jako soupeře na zádech, jenže z úhlu pálil jen do Ujkaniho.

Do té doby obrana Kosova držela domácí celek na uzdě. Španělům ale stačí málo. A tak se ve 34. minutě prosadilo, aby své vedení jen o dvě mnuty později zvýšilo. Nejprve se k míči ve vápně dostal mladík Dani Olmo, který už se v tomto cyklu jednou krásně trefil. A dnes to zopakoval - jeho technický pokus opět zaplaval až k tyči - 1:0.

Uplynulo sotva 100 vteřin, když se Španělsko vrhlo do další ofenzivy. Tentokrát ji táhlo druhé křídlo, Ferrán Torres. Guardiolův oblíbenec z ManCity se nenechal obráncem Alitim obrat o míč a po několika přešlapovačkách zamířil na vzdálenější tyč - 2:0.

Třetí branku mohl sotva po třech minutách přidat také Álvaro Morata, jenže jeho ránu Ujkani se štěstím vyrazil. Podobně jako pět minut po změně stran. To si jeho obrana opět vybrala slabší chvilku a nechala prakticky osamoceného Torrese pálit. Jenže Ujkani se rychle přemístil ke druhé tyči a fantastickým zákrokem míč odrazil!

Kosovo se ale nevzdalo. Vlastně mu k tomu Španělé sami pomohli, protože mladý brankář Simón vyběhl ze své brány velmi daleko a snažil se odkopnout míč od noh Besara Halimiho, jenže to se mu nepovedlo. Halimi naopak vybojoval míč a z otočky ho nádherně poslal pětatřicet metrů do opuštěné brány!

Přesto si Španělé výhru pohlídali bez větších dramat. Pět minut po inkasované brance totiž znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Míč se od rohového kopu snesl do vápna, kde o něj svedli souboj Vojvoda s Gerardem Morenem. A právě střídajícímu hráči se povedlo dostat jej do sítě - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele