Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Islandská radost (© AFP)

Island po černé sedmizápasové sérii vítězí, gól Lichtenštejnska přímo z rohu nestačil

Černá série sedmi proher Islandu v řadě je konečně u konce. Ostrovní země dokázala vyhrát poměrem 4:1 v Lichtenštejnsku, přičemž v pětigólovém zápase se trefilo pět různých střelců.

Islandu se vstup do kvalifikace o světový šampionát těžce nevydařil. Tým, který se zúčastnil Mistrovství světa 2018 v Rusku vstoupil do kvalifikace prohrou 0:3 v Německu a minulou neděli překvapivě prohrál 0:2 v Arménii. Trpaslík z Lichtenštejnska oba své úvodní zápasy také prohrál, a sice 0:1 s Arménií a 0:5 v Severní Makedonii. Střetly se tedy dva týmy, které doposud v současném kvalifikačním cyklu neskórovaly.

To se však změnilo na obou stranách. Tempo hry diktoval již od začátku zápasu favorit z Islandu, který se ve 13. minutě poprvé gólově prosadil, když se trefil hlavou po centru Magnussona z levé strany Saevarsson.

V 15. minutě měl obrovskou šanci po rohovém kopu hostující Bjarnason, domácí brankář Ospelt však vytáhl na jeho střelu solidní zákrok. V první minutě nastavení prvního poločasu sklepl Traustason míč na hranici malého vápna domácích, kde si ho našel Bjarnason, který už neměl problém ho dopravit mezi tři tyče.

Ani po změně stran se na obrazu hry nic nezměnilo a navrch měli jednoznačně domácí. V 56. minutě se ocitl přímo před prázdnou bránou Hermansson, jeho střela placírkou však skončila pouze těsně nad. V 63. minutě se po individuální akci a přehození míče na pravou nohu dostal ke střele Gudmundsson, ale jeho střela skončila pouze těsně vedle.

V 75. minutě se zase o skórování prudkou střelou z voleje z hranice pokutového území pokoušel Sigurjónsson, avšak Ospelt byl na jeho pokus připravený. Až v 78. minutě se Islanďanům poprvé ve druhé půli konečně podařilo prolomit obranný val domácích, když se po centru z volného přímého kopu z levé strany prosadil hlavou Palsson.

Alespoň kapku naděje dal Lichtenštejnsku v 80. minutě Frick, který se skvěle opřel do rohového kopu a míč se zakroutil až za záda Runarssona. Žádné zdramatizování zápasu však Island nepřipustil a v 94. minutě si gólem z penalty, kterou zahrával Sigurjónsson, pojistil tři body.

Ani jeden z týmů nebude se svým vstupem do nového kvalifikačního cyklu spokojený, oba soupeři jsou v tabulce skupiny J na posledních dvou místech. Island se po úspěchu z Francie na letošním Euru nepředstaví a soutěžní zápas ho tedy čeká až v září proti Rumunsku. Lichtenštejnsko by mělo ve stejnou dobu hostit Německo.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele