Preview kvalifikace o postup na MS 2022 - středa 31.3.

31.03.2021, 09:33
Previews
Našlapaný je středeční program evropské části kvalifikace MS 2022. Pozornost poutá bezesporu poslední kvalifikační zápas německého trenéra Joachima Löwa na lavičce. Po duelu se Severní Makedonií už povede tým jen na letním Euru. Angličané hrají doma s Poláky, kteří do Wembley dorazí bez zraněného snajpra Lewandowskiho. Španělé jsou doma jasným favoritem proti Kosovu. Mistři světa Francouzi se představí na půdě Bosny a Hercegoviny. O postupových nadějích obou mužstev může napovědět hodně zápas mezi Rakouskem a Dánskem...
Skupina B
Řecko - Gruzie  (středa 20:45)
Reprezentace Řecka přivítá v Soluni Gruzii a půjde o velmi důležitý zápas. Řekové po úvodní remíze ve Španělsku chtějí naplno bodovat a vyvinout tlak na favorizované duo Španělsko-Švédsko. Cílem svěřenců Johna van 't Schipa je postup na světový šampionát.

Po letech zklamání si Řekové v kvalifikaci věří a pod vedením Johna van 't Schipa se chtějí o světový šampionát v Kataru poprat. A nutno říci, že nezačali vůbec špatně. Remíza 1:1 na půdě nejsilnějšího soupeře Španělska je pro další boje velkým povzbuzením. Řecko o víkendu sehrálo přátelské utkání s Hondurasem a po brankách Vangelise Pavlidise zvítězilo 2:1, čímž jen potvrdilo lepšící se výsledky pod nizozemsko-kanadským trenérem.

Řekové naposledy ztratili reprezentační zápas v říjnu loňského roku, kdy prohráli přátelák s Rakouskem, ale jinak prakticky neprohrávají. Ve své skupině Ligy národů nenašli přemožitele a za vítěznými Slovinci zaostali jen o jednu remízu.

Balkánská země naposledy startovala na mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii, o čtyři roky později v Rusku ale chyběla, stejně jako na evropském šampionátu v roce 2016 ve Francii. Kvalifikovat se nedokázala ani na následující Euro, které bylo kvůli pandemii koronaviru odloženo na letošní rok.

Gruzie je sice po dvou kvalifikačních zápasech bez bodů, zanechala ale po sobě velmi dobrý dojem. Potrápila jak Švédsko (0:1), tak především Španělsko (1:2). V Tbilisi držela ještě v nastavení remízu, než rozhodl Dani Olmo. Poklonu Gruzíncům vysekl i trenér Luis Enrique, který dle jeho slov byl na pokraji infarktu. Gruzie překvapila a ve svých výkonech chce pokračovat i v Soluni.

Obě reprezentace se spolu utkaly před dlouhými deseti lety v kvalifikaci o Euro 2012 a úspěšnější byli Řekové. Nebylo to však nic snadného. Po remíze 1:1 v Pireu zvítězili Řekové ve venkovním zápase těsně 2:1 až Charisteasovým gólem pět minut před koncem.

Očekává se, že trenér Willy Sagnol udělá nějaké změny. Přeci jenom má jeho výběr v nohách těžké zápasy se Švédskem i Španělskem. Řekové asi experimentovat nebudou a vsadí na stejnou jedenáctku, která jim vynesla cenný bod ze zápasu v Granadě.
Řecko - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos - Bakakis, Tzavellas, Papadopoulos, Tsimikas - Zeca, Bouchalakis, Mantalos - Limnios, Bakasetas, Masouras
Gruzie - pravděpodobná sestava:
Loria - Chabradze, Kashia, Dvali, Giorbelidze - Kankava, Kvekveskiri, Kiteishvilli - Lobjanidze, Kvilitaia, Kvaratskhelia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.28 - 5.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Španělsko - Kosovo  (středa 20:45)
Španělsko má zatím "jen" čtyři body, takže další zaváhání si nechce dovolit. Vytvořit tlak na první Švédy se pokusí v domácím prostředí, kam se podívá jasný outsider. Do Sevilly přijede Kosovo.

Kosovo jakožto jediný tým tabulky, který ještě nedal ani jednu branku a logicky nezískal ani jeden bod, se ve středu večer pokusí vzepřít předzápasovým prognózám a zaskočit jasného favorita. Hosté mají zatím odehrán jen jeden jediný zápas a moc dobře pro ně nedopadl. Prohráli s lídrem tabulky, Švédy, a to poměrně jasně. Dostali od nich tři branky.

Prozatím jsou tedy až na posledním místě tabulky a zatím se naplňuje černý scénář, který v nich vidí jednoznačně nejslabšího soupeře celé skupiny. Kosovo jako relativně nová a maličká reprezentace nesbírá moc ocenění. V kvalifikaci na předchozí mistrovství světa v roce 2018 získalo jen jeden bod za deset zápasů a po nich mělo skóre 3:24.

Aktuálně se Kosovo stalo druhým týmem, který pocítil hněv Zlatana Ibrahimoviće od jeho návratu do reprezentace, protože vytáhlý kanonýr si připsal asistenci při první brance utkání. Ani bezprostřední budoucnost se pro Kosovo nejeví jako úplně ideální, byť v jeho kádru najdeme některé zajímavé hráče. Rashica, Muriqi nebo Celina jsou určitě příslibem do budoucnosti, ale pokud se Kosovo chce kvalifikovat na mistrovství, bude potřebovat minimálně zázrak.

Kosovo se proti Španělům ještě nikdy nepostavilo a ono ani nebylo moc příležitostí vzhledem k tomu, že své první oficiální soutěžní utkání odehrálo teprve v roce 2014. Tým trenéra Bernarda Challandese se musí popasovat s absencemi jako Bernard Berisha, Valon Berisha nebo Bersant Celina.

Španělé zatím mají na kontě jen čtyři body, protože hned v prvním utkání rozhodně nepodali dobrý výkon. Byť trenér Luis Enrique po jeho skončení hlásal, že s hrou svých svěřenců byl maximálně spokojen. Teď se navíc může těšit z kompletního kádru, do něhož se po překonání zranění vrací také útočník Gerard Moreno.

Španělsko by mělo trochu zapracovat na své obraně, která je zatím poměrně propustná. Čisté konto totiž Španělé udrželi jen ve čtyřech z posledních deseti duelů. Zklamání z utkání proti Rusku zacelili částečně v minulém zápase, v němž se postavili proti Gruzii. S houževnatě hrajícím týmem to neměli jednoduché a museli dokonce otáčet skóre. V závěru se jim to ale povedlo, takže další blamáž byla odvrácena.
Španělsko - pravděpodobná sestava:
Simón - Porro, Ramos, Martinez, Alba - Rodri - Torres, Koke, Pedri, Olmo - Moreno
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Hadergjonaj, Vojvoda, Aliti, Kololli - Voca, Kryeziu - Rashica, Halimi, Zeneli - Muriqi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 12.00 - 28.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Švédsko22004:06
2.Španělsko21103:24
3.Řecko10101:11
4.Gruzie20021:30
5.Kosovo10010:30
Skupina C
Litva - Itálie  (středa 20:45)
Italové by moc rádi získali devět bodů z prvních tří duelů a dokončit tuhle misi mohou ve Vilniusu. Do Litvy se podívá tým, který neprohrál už 24 zápasů v řadě a také tentokrát budou svěřenci trenéra Manciniho jasným favoritem.

Už 24 zápasů Italové neprohráli a vesele dál pokračují ve velmi dobrých výkonech pod trenérem Robertem Mancinim. Historické maximum Italů v délce série bez prohry je stanoveno na 30 utkání, což budou chtít hráči squadry azzury brzy překonat. A momentálně hrají ve velké pohodě. Italům se první dva duely podařily skvěle, protože i přes mírné potíže v obraně bodují naplno.

Možná hrají poměrně úsporně, ale vyhrávají pravidelně. V jejich výsledcích lze navíc najít určitý vzorec. Italům za poslední čtyři soutěžní duely nedal nikdo ani jednu branku a Italové naopak vždy skórovali dvakrát. Po Severním Irsku si v minulém kole díky trefám Belottiho s Locatellim poradili i s Bulharskem a opanovali skupinu C.

A proti Litvě chce trenér Mancini vidět podobný zápal. "Zápas s Bulharskem už byl o poznání lepší než naše kvalifikační premiéra. Hráli jsme mnohem lépe na posledních dvaceti metrech, naše hra měla větší důraz a nápaditost. Zároveň jsme ale soupeře do utkání po změně stran nepustili, jak se nám to stalo v prvním utkání. Teď chceme zakončit tento kvalifikační cyklus další výhrou."

Italové se budou muset obejít bez Vincenza Grifa, který musel zůstat v Německu kvůli zavedeným bezpečnostním opatřením proti covidu. Od týmu se navíc odpojila esa jako Chiellini, Verratti, Florenzi nebo Caputo s Berardim, přičemž dříve tým opustili také Kean, Cristante a Jorginho.

Litva naopak bude doma kompletní. Do dění na LFF stadionas mohou zasáhnout všichni nominovaní hráči, takže trenér Valdas Urbonas má poměrně příjemné starosti ohledně složení základní sestavy. Jeho tým zatím odehrál jen jedno utkání a vedl si v něm aspoň po herní stránce velmi dobře.

Oproti šokující porážce 4:0 v přátelském utkání s Kosovem se Litva vytáhla a favorizovanému Švýcarsku dala pořádně zabrat. Domácí se sice díky brzké trefě Shaqiriho dostali do vedení a udrželi jej, ale měli s Litevci co dělat. Z hlediska historického by to Italové měli zvládnout přeci jen lépe. S Litvou se utkali už šestkrát, neprohráli s ní ani jednou a čtyřikrát si s ní hravě poradili. Celkové skóre z těchto duelů mají 12:1.
Litva - pravděpodobná sestava:
Svedkauskas - Mikoliunas, Beneta, Gaspuitis, Vaitkunas - Simkus - Slivka, Dapkus, Lasickas, Novikovas - Cernych
Itálie - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Emerson, Bastoni, Tolói, Di Lorenzo - Sensi, Locatelli, Pellegrini - El Shaarawy, Immobile, Chiesa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.80 - 7.94 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Irsko - Bulharsko  (středa 20:45)
Severní Irsko ani Bulharsko nevstoupily do tohoto kvalifikačního cyklu tou správnou nohou. Domácí odehráli zatím jen jedno utkání, v Itálii prohráli o dvě branky, hosté už padli dvakrát, v obou případech přitom doma, a to se Švýcarskem a Itálií. Nutno však podotknout, že teď na sebe můžou narazit přece vyrovnanější mužstva, která budou prahnout po prvním zisku bodů.

Jestli se chtějí ještě poprat o světový šampionát v roce 2022, představuje pro ně tenhle souboj opravdu hodně důležitý artikl. Především pro Bulhary, kteří by po případných třech porážkách mohli už jen těžko usilovat o nějaký úspěch. Už takhle čelí oba mančafty tvrdé konkurenci Itálie a Švýcarska, které jsou stoprocentní a jako jediné výběry dosud ve skupině bodovaly.

Domácí si po klání s Italy střihli přátelské měření sil se Spojenými státy americkými a ani to pro ně nedopadlo výsledkově dobře. Trenér Ian Baraclough každopádně předem avizoval, že proti Bulharsku nebude nic měnit na herním systému se třemi obránci. "Tohle rozestavení může mít velký přínos pro naše hráče, kteří jsou k dispozici," vysvětloval svoje rozhodnutí.

Ten by měl mít možnost využít všechny aktuálně nominované, ze soupisky mu vypadl kvůli zranění akorát Conor Washington už před duelem s Italy. "Nevidím důvod, proč bych se měl zaobírat otázkou složení naší defenzívy. Prostě chvilku trvá, než si mí svěřenci zvyknou, ve svých klubech hrají jinak. Každý ovšem ukázal, že se umí přizpůsobit," dodal Baraclough.

Hostující lodivod Jasen Petrov zatím se svou družinou neprožívá nějaký zázračný restart. Pod novým velením čeká Bulhary opravdová zkouška vlastně až nyní. Přece jenom oba předchozí soupeři představovali možná až příliš tvrdý kalibr. Ani dvaapadesátiletý kouč, jenž je u týmu čerstvě jako náhrada za Georgiho Dermendžieva, by taktéž neměl mít problémy s absencemi.

Mírnou roli favorita přijímají v tomto střetnutí Severní Irové. "My i Bulhaři nastoupíme na hřiště s takovým pocitem, že musíme urvat dobrý výsledek. Očekávám tedy zajímavou bitvu," myslel si Baraclough. "Předpokládám, že Bulharsko se bude snažit zůstat hlavně kompaktní. V předchozích dvou kláních hluboko bránilo a hrozilo z brejků, musíme se určitě dát pozor."
Severní Irsko - pravděpodobná sestava:
Peacock-Farrell - McNair, J. Evans, Cathcart - Dallas, Davis, McCann, C. Evans, Kennedy - Magennis, Lafferty
Bulharsko - pravděpodobná sestava:
P. Iliev - Dimov, Antov, Zanev - Cicinho, Malinov, Kostadinov, Čočev, Cvetanov - Despodov, Galabinov
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.14 - 4.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Itálie22004:06
2.Švýcarsko22004:16
3.Litva10010:10
4.Severní Irsko10010:20
5.Bulharsko20021:50
Skupina D
Bosna a Hercegovina - Francie  (středa 20:45)
Francie by si chtěla upevnit svoje vedoucí postavení v tabulce skupiny D. A k tomu, aby ji případně nepředskočila Ukrajina, potřebuje bezpodmínečně uspět naplno v souboji s Bosnou a Hercegovinou. Ta zatím sehrála jedno utkání, ve Finsku si na své konto připsala alespoň bod a za ten by se proti mistrům světa z roku 2018 bezpochyby nezlobila ani v nynějším případě.

Už poměrně dlouho čekají domácí na jakékoli vítězství, a to na všech frontách, tedy včetně Ligy národů, přátelských utkání či těch kvalifikačních. Konkrétně hovoříme o deseti zápasech v řadě, naposledy se ze skalpu soupeře radovali v listopadu roku 2019 v Lichtenštejnsku. Teď navíc budou mít situaci ještě o něco těžší, protože se budou muset znovu obejít bez svého kouče.

Sotva trenér Ivajlo Petev nastoupil do funkce hlavního trenéra po Dušanovi Bajevičovi, který na podzim Bosnu a Hercegovinu nedokázal dovést přes baráž na odložené EURO 2020 a v Lize národů neodvrátil sestup do nižšího výkonnostního stupně, už se musí smiřovat s tím faktem, že premiéra ve Finsku byla zatím jeho poslední přímou účastí na lavičce Zmajevi. Jak bitvu s evropským gigantem, tak následný přátelák s Kostarikou ze střídačky povede jeho asistent Elvir Rahimič, protože pětačtyřicetiletý Bulhar byl po návratu z Finska pozitivně testovaný na koronavirus.

Chybět bude domácím nově zraněný Obren Cvijanovič a Ermedin Demirovič, který byl z nominace vyřazený, oba však nepatří k základním pilířům sestavy.

V podstatě ta samá skutečnost platí i pro Josipa Čorluku, jenž nebyl přítomný už během duelu s Kostarikou, ne však pro Edina Višču, který reprezentační sraz opustil již před samotným startem kvalifikačního cyklu. "Víme, že staneme proti nejlepšímu týmu světa. Máme nějaké nápady, nevím, jestli budeme hrát defenzivně či ofenzivně. Záleží na soupeři," mínil Rahimič.

Francie na úvod bojů o MS 2022 v Kataru, trochu nečekaně, plichtila doma s Ukrajinou, pak si v pohodovém tempu dokráčela pro tři body na půdě dalekého Kazachstánu. Trenér Didier Deschamps ztratil už N'Gola Kantého, je pak otázkou, zda se do hry podívá Anthony Martial. "Má určité lehké potíže s kolenem. Nic ohledně něho nemáme rozhodnuto," prozrazoval.

Není ale úplně pravděpodobné, že by přece riskoval jeho zdravotní stav, do úvodní jedenáctky by se každopádně měl vrátit Kylian Mbappé, jemuž se zatím moc nedařilo. A třeba v klání s Kazachstánem neproměnil penaltu. "Znám ho. Rozhodně ho ten moment nepoložil. Prostě se stane," ujistil. "Nemůže být spokojený s tím, jak doposud hrál. Je totiž méně efektivní."
Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Šehič - Todorovič, Hadžikadunič, Saničanin, Čivič - Pjanič, Cimirot - Stevanovič - Gojak, Krunič - Džeko
Francie - pravděpodobná sestava:
Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández - Ndombélé, Rabiot - Coman, Griezmann, Mbappé - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.04 - 4.85 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Ukrajina - Kazachstán  (středa 20:45)
O postup na mistrovství světa do Kataru usiluje Ukrajina a pokud si chce zachovat dobrou výchozí pozici, musí doma nutně porazit Kazachstán. V historii vzájemných zápasů se jí to vždycky podařilo, navíc hosté zrovna neoplývají dobrou formou.

Zatím dva body získala v kvalifikační skupině D Ukrajina, ale zatímco ve Francii má získaný bod cenu zlata, domácí plichta s Finskem už tak dobře nevypadá. Svěřenci Andreje Ševčenka přišli o vedení až minutu před koncem, kdy srovnal na 1:1 z pokutového kopu Teemu Pukki. Po dvou zápasech jí tak patří třetí místo a je jisté, že o druhou postupovou příčku se strhne velká mela právě mezi Ukrajinou, Finskem a Bosnou.

Ukrajina letos sestoupila z elitní skupiny Ligy národů, ale v kvalifikační skupině o MS je společně s Francií největším favoritem. Domácí naposledy startovali na památném světovém šampionátu v roce 2006 a postoupili až do čtvrtfinále, kde jim vystavila stopku Itálie - pozdější mistr světa.

Kazachstán stačil odehrát jen jedno utkání s Francií, které prohrál 0:2 a nyní ho čeká zápas na Ukrajině, kde se naposledy představil v roce 2009 v kvalifikaci na mistrovství světa do Jihoafrické republiky. Ukrajina tehdy vyhrála 2:1 a potvrdila, že se jí proti Kazachstánu daří - vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.

Kazaši tak budou v Kyjevě outsiderem. V kvalifikační skupině D se jim šance na postup nedávají, na druhou stranu je není radno podceňovat. Kazašský fotbal šel před několika lety nahoru, i když nyní spíše stagnuje. Liga národů to koneckonců potvrdila - Kazachstán vyhrál jen jedno utkání a skončil ve skupině poslední.

Ukrajina počítá ztráty a ve středu nebudou moci nastoupit Charatin, Kornijenko, Stěpaněnko, Bjesjedin, Cyhankov i Jarmolenko. Kvůli vyloučení proti Finsku si nezahraje ani Mykolenko a tak má trenér Ševčenko spoustu starostí jak poskládat sestavu. Kazachstán je v lepší situaci a do duelu v Kyjevě postrádá pouze útočníka Shushenacheva.
Ukrajina - pravděpodobná sestava:
Bushchan - Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko - Karavaev, Kovalenko, Zinchenko, Sobol - Malinovskiy - Moraes, Yaremchuk
Kazachstán - pravděpodobná sestava:
Mokin - Bystrov, Erlanov, Malyi, Alip, Valiullin - Muzhikov, Tagybergen - Nurgaliyev - Karimov, Fedin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.39 - 15.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Francie21103:14
2.Finsko20203:32
3.Ukrajina20202:22
4.Bosna a Hercegovina10102:21
5.Kazachstán10010:20
Skupina F
Rakousko - Dánsko  (středa 20:45)
Ve skvělé formě hrající Saša Kalajdžić táhne rakouskou bárku kvalifikačním prologem. Mladý forvard se prosadil v obou dosavadních zápasech a další trefu by rád zaznamenal i ve středu. Proti silnému Dánsku, které ještě ani jednou neinkasovalo, to však rozhodně nebude mít snadné.

Dánové momentálně září na všech frontách. Zatímco seniorská reprezentace zatím prochází úvodem kvalifikace na světový šampionát bez ztráty kytičky, jejich mladší kolegové do 21 let si podobně úspěšně vedou na souběžně probíhajícím Mistrovství Evropy. Kouč "seniorů" Kasper Hjulmand si tak může mnout ruce, neboť následovníci Kaspera Schmeichela, Simona Kjaera, Thomase Delaneyho nebo Christiana Eriksena se pomalu derou na výsluní.

Uvedená čtveřice má každopádně pořád co dát klubovému i reprezentačnímu fotbalu. Všichni působí ve špičkových týmech po celé Evropě, a když se společně sejdou v jednom dresu, rozdávají v poslední době jenom radost. Po úspěšné kvalifikaci na Euro se Dánsko na podzim loňského roku statečně pralo se silnou Belgií o prvenství v elitní skupině A2. A ve výborných výkonech pokračuje Hjulmandova družina i v roce 2021.

S dosavadními výsledky hráčů z Jutského poloostrova a přilehlých ostrovů je jistě třeba nakládat opatrně, neboť bitvy s největšími konkurenty v souboji o postupová místa na Hjulmanda a spol. teprve čekají. Nicméně zatímco mnoho jiných silných mančaftů má problémy s tím, aby outsiderům nasázelo více než dva góly, Dánové se proti Moldavsku prosadili hned osmkrát. Ještě předtím červeno-bílí uspěli také na půdě nevyzpytatelného Izraele, kde zvítězili 2:0.

Rakousko v prvním zápase v rámci skupiny F rovněž nastřílelo dvě branky, jenže ve Skotsku ani jednou neudrželo těsné vedení a z Glasgow se do středu Evropy vrátilo pouze s bodem. Doma si už ale svěřenci trenéra Franca Fody poradili s výběrem z Faerských ostrovů, proti němuž si připsali první důležitou výhru do tabulky, ve které ztrácejí dva body na vedoucí Dány.

Tahounem Rakušanů se zdá býti Saša Kalajdžić. Vytáhlý útočník Stuttgartu se prosadil v Glasgow hned dvakrát a jednu trefu si připsal také při nedělním vítězství. "I přes svou výšku je dost pohyblivý a poměrně rychlý. Je také technicky zdatný. Dokáže skórovat oběma nohama i hlavou," vyzdvihl Kalajdžićovy přednosti Hjulmand, jenž tak musí své obránce připravit na nebezpečného forvarda soupeře.

Domácí se nicméně jako favorité necítí. "Určitě to nebude snadný zápas. Kvalifikaci zahájili velmi dobře. Je to obtížný soupeř a další zkouška pro nás," prohlásil na adresu Dánů rakouský kapitán David Alaba.

Oba celky na sebe naposledy narazili během přípravného utkání před necelými třemi lety, kdy se z vítězství radovalo Dánsko. Poslední soutěžní duely mezi dvěma mančafty vyznávajícími červeno-bílou kombinaci se nicméně datují do roku 1991, kdy si Dánové připsali dvě výhry v kvalifikaci na pro ně nakonec zlaté Mistrovství Evropy.
Rakousko - pravděpodobná sestava:
A. Schlager - Lainer, Dragović, Lienhart, Alaba - Baumgartner, Grillitsch, Ilsanker, X. Schlager - Kalajdzic, Sabitzer
Dánsko - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Mæhle - Højbjerg, Delaney - Poulsen, Eriksen, Braithwaite - Dolberg
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.23 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Moldavsko - Izrael  (středa 20:45)
Moldavsko se v poslední březnový den utká s Izraelem. Ani jeden z týmů nevyhrál ani jeden z prvních dvou zápasů kvalifikace na světový šampionát a zejména u Moldavců byl herní projev v obou zápasech velmi špatný.

Moldavsko se v prvním zápase nového kvalifikačního cyklu utkalo v Kišiněvě s Faerskými ostrovy a v hlavním městě Moldavska nakonec zůstal pouze bod, když na konečných 1:1 vyrovnal v 83. minutě hostující Olsen. Trpaslík z Faerských ostrovů v Moldavsku vícekrát vystřelil a opanoval i statistiku držení míče. Kromě Moldavska a Izraele jsou v šestičlenné skupině ještě Dánsko, Rakousko, Skotsko a Faerské ostrovy.

V neděli se pak Moldavsko představilo v Dánsku, které v zápase jednoznačně dominovalo a deklasovalo svého soupeře poměrem 8:0. Zatím jediný gól Moldavska v současné kvalifikace dal proti Faerským ostrovům mladý útočník Nicolaescu, který na klubové úrovni nastupuje za Dunajskou Stredu.

O špatném stavu moldavského národního týmu vypovídá i fakt, že tato postsovětská republika čeká na soutěžní výhru od června 2019, kdy porazila poměrem 1:0 Andorru, která ji rovněž přestřílela poměrem 10:5.

Izraeli se vstup do kvalifikace rovněž příliš nepodařil, avšak žádnou ostudu si zatím nezpůsobil. První dva zápasy kvalifikace odehrál Izrael doma, když nejdřív podlehl 0:2 Dánsku a následně v důležitém zápase remizoval 1:1 se Skotskem, ačkoliv po první půli vedl po gólu Peretze.

Ani jeden z těchto týmů se nepředstaví na červnovém mistrovství Evropy a další soutěžní zápas je tak čeká až v září, kdy se Moldavsko utká s Rakouskem a Izrael čeká daleký výjezd na Faerské ostrovy. Hlavním rozhodčím zápasu mezi Moldavskem a Izraelem bude Bojan Pandžić ze Švédska.
Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Namasco - Reabciuk, Armas, Epureanu, Arhirii - Platica, Ionita, Rata, Carp, Antoniuc - Nicolaescu
Izrael - pravděpodobná sestava:
Marciano - Tibi, Abd Elhamed, Arad - Menachem, Peretz, Solomon, Natcho, Dasa - Zahavi, Weissman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.22 - 4.20 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Faerské ostrovy  (středa 20:45)
Měly by to být tři body. Pokud svěřenci trenéra Steva Clarka chtějí pomýšlet na světový šampionát, nic jiného, než výhra proti Faerským ostrovům nepřipadá v úvahu. Skotsko doma nad fotbalovým trpaslíkem pokaždé vyhrálo, nicméně ne vždy se vzájemné zápasy vyvíjely podle jeho představ.

Skotsko má za sebou poněkud rozpačitý vstup do kvalifikace na světový šampionát v roce 2022. Ve dvou zápasech sice neprohrálo, ale plichty s Rakouskem a Izraelem není nic, co by si Steve Clarke dal za rámeček. V těžké skupině F to není dobrý začátek, nicméně vše zůstává otevřené.

Skotsko se ve třetím zápase představí proti Faerským ostrovům, s nimiž mají kladnou vzájemnou bilanci. Naposledy se obě mužstva potkala v přátelském utkání v roce 2010 a Skotsko tehdy zvítězilo hladce 3:0, když se prosadili Danny Wilson, Kris Commons a Jamie Mackie. Ne vždy měly zápasy tak hladký průběh. Například v roce 1999 a 2002 skončily vzájemné duely remízou. "Nevidím do budoucnosti. Nevím jestli ty dva body jsou dobré body nebo jestli jsme čtyři body neztratili. To je velmi těžké říci," prohlásil po dvou remízách trenér Clarke. "Musíme hrát dobře a respektovat soupeře. Nejsou to žádní "nazdárkové". Každý zápas na mezinárodní úrovni je dnes obtížný," dodal kouč Skotů.

Faerské ostrovy patří mezi fotbalové trpaslíky, ale podcenit je, by se nemuselo vyplatit. Koneckonců Moldavsko by mohlo v prvním zápase vyprávět (1:1). O víkendu hráli Faeřané v Rakousku a také to nebylo z jejich strany špatné. Rakousko zvítězilo 3:1, ale hosté v zápase vedli.

Svěřenci švédského trenéra Håkana Ericsona samozřejmě nemají postupové ambice, ovšem rádi by své soupeře potrápili a získali nějaký bod do tabulky. Liga národů ukázala, že jde o houževnatý tým, který je schopen vyhrávat. První místo ve společnosti Malty, Andory a Lotyšska je určitě velkým úspěchem.
Skotsko - pravděpodobná sestava:
Marshall - Hendry, Hanley, Tierney - O'Donnell, McTominay, McGinn, Robertson - Christie - Adams, Dykes
Faerské ostrovy - pravděpodobná sestava:
Nielsen - Rolantsson, Vatnsdal, Nattestad, Davidsen - S.Vatnhamar, Hansson, G.Vatnhamar, B. Olsen - K. Olsen - Edmundsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 6.74 - 17.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dánsko220010:06
2.Rakousko21105:34
3.Skotsko20203:32
4.Faerské ostrovy20112:41
5.Izrael20111:31
6.Moldavsko20111:91
Skupina I
Andorra - Maďarsko  (středa 20:45)
Maďarsko se naposledy zúčastnilo světového šampionátu před necelými pětatřiceti lety, v roce 1986 v Mexiku skončilo v základní skupině. Nyní chce své hodně dlouhé čekání konečně ukončit a prozatím nezačalo úplně špatně. Teď bude plnit úlohu jasného favorita proti trpaslíkovi z Andorry, který ve dvou dosavadních utkáních nebodoval a nevstřelil ani jeden gól, na druhou stranu už několikrát ukázal, že umí překvapit.

Hosté se nejprve utkali s Albánií a po zodpovědném výkonu v obraně s ní prohráli nejtěsnějším poměrem 0:1. Následně zavítali do Polska a byli prakticky bez šance na bodový zisk, ovšem porážka 0:3 rozhodně není ostudou. Domácí výběr se na úvod této kvalifikace střetl s Polskem a po nečekaně ofenzivním průběhu s ním remizoval 3:3. Nicméně vzhledem k průběhu byl pro něj bod málo, jelikož vedl 2:0 a pak i 3:2.

V neděli se utkal se San Marinem a bez větších potíží si dokráčel pro výhru 3:0. Domácí momentálně prohráli na mezinárodní scéně šestkrát za sebou, k tomu nezvítězili již ve třinácti soutěžních duelech v řadě. Nicméně na Maďarsko mají úžasné vzpomínky. Ve svých 54 utkáních v evropské části vyhráli jen dvakrát ze čtyřiapadesáti případů, avšak v roce 2017 se postarali o jednu z největších senzací posledních let.

V boji o MS v roce 2018 si dokázali poradit právě s Maďarskem po výsledku 1:0. "Pokud si chceme splnit náš sen, tak se něco podobného v žádném případě nesmí opakovat. Andorru určitě nepodceníme, v prvních dvou střetnutích totiž jasně dokázala, že nehodlá být jen do počtu. Klíčem k úspěchu bude trpělivá hra a je také důležité, abychom proměňovali naše šance. Pevně doufám, že po první části budeme mít na kontě sedm bodů," prohlásil Marco Rossi.

Šestapadesátiletý italský stratég sedí na lavičce národního výběru od roku 2018 a dokázal s ním proniknout na nadcházející EURO. "Je před námi hodně důležitý rok a věříme, že to zvládneme. Na mistrovství Evropy chceme postoupit ze skupiny a pak se uvidí, co bude dál. Případná účast v Kataru by pro nás byla obrovským úspěchem."
Andorra - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Rubio, Llovera, Vales, San Nicolas, Cervos - Rebes, Vieira, Pujol - A. Martinez, Alaez
Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Lang, Orban, At. Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Kalmar, K Varga - Sallai, Ad. Szalai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 23.70 - 6.71 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Anglie - Polsko  (středa 20:45)
Angličané v dosavadních dvou kvalifikačních střetnutích ani jednou nezaváhali a povedený vstup budou chtít potvrdit třetí výhrou. Doma ve Wembley přivítají Polsko, které do Londýna dorazí výrazně oslabeno.

Zprvu se zdálo, že větší potíže se sestavou budou řešit domácí. Anglický výběr totiž nuceně opustili útočník Manchesteru United Marcus Rashford a křídelník Arsenalu Bukayo Saka. Zatímco Rashford léčí bolavý kotník, Saka řeší trable s poraněným stehenním svalem. Se zraněním se potýkal také Kyle Walker, zadák Manchesteru City už je nicméně fit. Naopak záložník Mason Mount vynechal úterní trénink a jeho start je nejistý.

Pár dní před výkopem se však Poláci rozhodli se svým středečním protivníkem soucítit. Již zkraje reprezentačního srazu sice "Bialo-Czerwony" musel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus opustit záložník Mateusz Klich, jehož nedlouho poté ze stejného důvodu následoval náhradní brankář Łukasz Skorupski, na pořádnou ránu ale mužstvo trenéra Paula Sousy pořád čekalo...

A nakonec se bohužel dočkalo. Robert Lewandowski zapomněl na nepovedenou podzimní Ligu národů a do kvalifikačních šarvátek vstoupil ve velkém stylu. Kanonýr mnichovského Bayernu si vynikající formu přenesl z klubu i do reprezentace a střelecky se prosadil v Maďarsku i proti Andoře. Zároveň si ovšem při druhém utkání poranil koleno a do Anglie již polské "Orly" nedoprovodí.

Poláci moc dobře vědí, že Lewandowski jim bude citelně scházet, zároveň ale nehodlali pokoušet nevyzpytatelnou štěstěnu. "Případný start proti Anglii by mohl jeho zranění ještě zhoršit a šlo by o zbytečné riziko. Je to správné rozhodnutí, které bere v úvahu i nadcházející účast na mistrovství Evropy," uvedl polský fotbalový svaz v oficiálním prohlášení.

A aby toho nebylo málo, tak se zdá, že Polsko se stává novou morovou jámou střední Evropy. Alespoň pohled na důvody přibývajících absencí v řadách bílo-červených může k takovému úsudku vést. Po Klichovi se Soruupskim totiž koronavirus zasáhl také organismy Grzegorze Krychowiaka a Kamila Piatkowskiho. Ani oni se tedy na Britské ostrovy nepodívají.

Kouč Sousa, jenž polskou reprezentaci převzal teprve před dvěma měsíci, tak musí nějakým způsobem nahradit citelné ztráty. Lewandowski totiž zachraňoval remízu v Maďarsku a proti Andoře se zase v podstatě sám postaral o skolení dlouho houževnatého trpaslíka. Krychowiak zase v obou duelech nevynechal ani minutu.

Zatímco Poláci již stihli jednou zaváhat, Anglie si zatím počíná suverénně. Jakákoliv případná dosavadní ztráta by ostatně byla velkým zklamáním, neboť "Three Lions" doposud narazili na mužstva, jež by měla pravidelně porážet. V prvním zápase neměli svěřenci trenéra Garetha Southgatea potíže se slaboučkým San Marinem, následně díky příspěvku Harryho Kanea zvládli také výlet do Albánie.

Southgate byl rád, jak se jeho družina vypořádala s obtížnými podmínkami na Balkáně. "Potěšilo mě, jak dobře jsme se adaptovali na trávník, na němž bylo těžké kombinovat s míčem. Zápas jsme kontrolovali a asi po 25 minutách jsme trochu změnili rozestavení záložní řady, díky čemuž jsme byli nebezpečnější," uvedl někdejší obránce po vítězství, díky němuž se "Albion" dostal do čela skupiny I.

O první místo by Angličané ve středu přišli pouze v případě porážky. Poláci se ve Wembley představili naposledy před osmi lety, kdy porážkou 0:2 ukončili nepovedenou kvalifikaci na brazilský mundial. Three Lions si tehdy naopak díky výhře o dvě branky zajistili místenku na světový šampionát, který však pro ně dopadl dosti neslavně.
Anglie - pravděpodobná sestava:
Pope - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips, Mount (Ward-Prowse) - Sterling, Kane, Foden
Polsko - pravděpodobná sestava:
Szczęsny - Bereszyński, Bednarek, Glik, Rybus - Szymański, Moder, Jóźwiak - Zieliński - Piątek, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.21 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Albánie  (středa 20:45)
San Marino - pravděpodobná sestava:
Benedettini - Battistini, Fabbri, Brolli, Rossi, Palazzi - Lunadei, Golinucci, Mularoni - Nanni, Berardi
Albánie - pravděpodobná sestava:
Beriša - Ismajli, Kumbulla, Djimsiti - Hysaj, Laci, Bare, Gjasula, Lenjani - Manaj, Cikalleshi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 14.60 - 1.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie22007:06
2.Polsko21106:34
 Maďarsko21106:34
4.Albánie21011:23
5.Andorra20020:40
6.San Marino20020:80
Skupina J
Arménie - Rumunsko  (středa 18:00)
Oba dva středeční soupeři vstoupili do tohoto kvalifikačního cyklu celkem úspěšně a rozhodně mají šanci na vytouženou účast na světovém šampionátu, i když je ještě čeká hodně dlouhá cesta. Domácí Arménie je zatím stoprocentní, neboť si nejprve poradila s Lichtenštejnskem (1:0) a následně naprosto šokovala Island, když ho díky výtečnému druhému poločasu zdolala po výsledku 2:0.

Nyní je považována za mírného outsidera, ovšem spíše se dá očekávat velmi vyrovnaný průběh. Svěřenci trenéra Joaquína Caparróse jsou na druhé pozici se šesti body a za vedoucím Německem zaostávají jen vinou horšího skóre. Rumunsko se nejprve utkalo se Severní Makedonií, a i když ztratilo dvoubrankové vedení, tak se nakonec radovalo z důležité výhry 3:2. Před pár dny přivítalo favorizované Německo a k bodovému zisku taktéž nemělo daleko.

Jedinou branku zápasu inkasovalo krátce po odehrané čtvrthodině a pak i přes několik nadějných možností vyrovnat nedokázalo (0:1). "Všem hráčům musím poděkovat za nasazení i obrovské odhodlání, náš soupeř to rozhodně neměl snadné a musel hrát na sto procent až do závěrečného hvizdu. Je velká škoda, že se nám nepodařilo vstřelit vyrovnávací gól, ale rozhodně jsme se neměli za co stydět," řekl se vztyčenou hlavou trenér Rumunů Mirel Rădoi.

Naposledy v kvalifikaci o předchozí MS v roce 2018 na něj nestačila po výsledcích 0:5 a 0:1. "Arménie spoléhá na týmový výkon, zodpovědně brání a na její rychlé protiútoky si musíme dát velký pozor. Navíc její forma je skvělá, proto musíme předvést velmi kvalitní výkon," dodal Rădoi s respektem.
Arménie - pravděpodobná sestava:
Jurčenko - Hambardzumyan, Haroyan, Calisir, Hovhannisyan - Barseghyan, Udo, Grigoryan, Bajramjan - Adamjan, Briasco
Rumunsko - pravděpodobná sestava:
Nita - Popescu, Chiriches, Tosca, Camora - Stanciu, Marin - Hagi, Tanase, Mihaila - Keseru
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.96 - 3.45 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Německo - Severní Makedonie  (středa 20:45)
Éra lodivoda Joachima Löwa u německého nároďáku v rámci kvalifikačních bojů napíše ve středu svou poslední kapitolu. Jednašedesátiletý stratég vede Nationalelf jako hlavní trenér od roku 2006 a s ní ho čeká už jen letní odložený evropský šampionát, než definitivně družinu opustí. O MS 2020 v Kataru se nyní domácí poperou se stále se zlepšující Severní Makedonií.

Pod Löwovým velením si zatím vedou reprezentanti DFB-Elf velmi dobře, skolili jak Island, tak venku Rumunsko, a s dosud stoprocentním bodovým ziskem ovládají očekávaně tabulku skupiny J. Na druhé příčce je jenom díky horšímu skóre Arménie, a pakliže se Němci nechtějí ohlížet na její výsledek z klání proti Rumunům, potřebují naplno uspět i potřetí za sebou.

Mezi třemi tyčemi by proti Severní Makedonii mohl dostat příležitost Marc-André ter Stegen místo neotřesitelné brankářské jedničky Manuela Neuera, chybět by neměli klíčoví záložníci Joshua Kimmich ani Leon Goretzka, který je fit po lehčích zdravotních potížích. Zdravý by měl být i Leroy Sané, který se v útoku zřejmě potká se Sergem Gnabrym i Kaiem Havertzem.

Právě výkony této pětice zmíněných byly stěžejní při dvou předchozích zdarech proti Islandu i Rumunsku. Löw by ani jednoho z nich šetřit neměl, dokud zkrátka jeho svěřenci neurvou tři body. Už v průběhu tohoto srazu mu jinak vypadli kvůli zranění Niklas Süle i Toni Kroos. A právě kolem druhého jmenovaného se strhla v médiích v posledních dnech pořádná mela.

Vyvstávají totiž otázky, jestli náhodou jednatřicetiletý zkušený záložník, působící aktuálně v Realu Madrid, má být ještě v budoucnu vůbec nominovaný. Doposud nasbíral už 101 startů za Německo. "Tenhle problém je jenom váš, novinářů. Toni je hráčem světové úrovně s mnoha zkušenostmi. Nebudeme o jeho kvalitách pochybovat," smetl Löw spekulace rázně ze stolu.

Domácí jsou pasováni v Duisburgu do role jasného favorita. Cokoli jiného než jejich vítězství by se bralo za senzační rezultát. "Myslím si, že si náš soupeř v posledních letech dost vyhrnul rukávy," varoval před podceněním. "Severní Makedonie nemá horší mužstvo než Rumunsko. Je chytrým protivníkem, nic neberu jako samozřejmost. Vyhrát bude choulostivým úkolem."

Hosté by měli vyrukovat také v nejsilnějším možném složení. Tedy bez již dříve vyřazených hráčů ve složení Tihomir Kostadinov, Ivan Tričkovski a Ďoko Zajkov a za předpokladu, že své lehčí potíže se zraněními překonají Arijan Ademi i Darko Velkovski. "Působíme proti silným soupeřům dobře. A doufám, že tak tomu bude i nyní," mínil kouč Igor Angelovski.
Německo - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Klostermann, Ginter, Rüdiger, Can - Kimmich - Goretzka, Gündogan - Havertz, Gnabry, Sané
Severní Makedonie - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Bejtulai, Musliu, Velkovski - Ademi - Ristovski, Bardhi, Elmas, Alioski - Trajkovski, Pandev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 10.50 - 25.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lichtenštejnsko - Island  (středa 20:45)
Islandu se v poslední době vůbec nedaří. Oba úvodní zápasy nového kvalifikačního cyklu prohrál a dokonce v nich nevstřelil ani jeden gól. Na třetí pokus už by to vyjít mohlo. Ve středečním zápase ho čeká venku zápas s Lichtenštejnskem, kde bude jasným favoritem.

Posledních sedm zápasů Island prohrál. Na podzim se ještě špatná forma dala pochopit zařazením do nejsilnější skupiny Ligy národů, v neděli však ostrovní země padla 0:2 na půdě Arménie a předtím v prvním zápase kvalifikace prohrála 0:3 v Německu.

Fanoušky Islandu přitom namíchl hlavně zápas s Arménií. Porážkou si Island velmi zkomplikoval šanci na postup na závěrečný turnaj. Na poslední mistrovství v Rusku se Seveřané dostali poprvé ve své historii a skončili tam s bilancí jedné remízy a dvou proher v základní skupině. I tak se jednalo pro zemičku s tři sta tisíci obyvatel o historický úspěch.

To Lichtenštejnsko se na závěrečný turnaj pochopitelně nepodívalo nikdy a ani tentokrát nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo měnit. Trpaslík prohrál v prvním zápase s Arménií 0:1, přičemž až do 83. minuty držel bezbrankový stav.

Spíše než díky vyrovnanému hernímu výkonu však Lichtenštejnsko prohrálo pouze o gól kvůli špatné produktivitě Arménie, poměr střel hovořil po zápase 26:0 ve prospěch Arménie. V nedělním zápase se Severní Makedonií Lichtenštejnsko prohrálo 0:5.

Navzdory špatné formě bude Island v Lichtenštejnsku jasným favoritem a cokoliv jiného, než jeho vítězství, by bylo velkým překvapením. Zajímavostí je, že se utkají dva týmy, které v prvních dvou zápasech kvalifikace ani jednou neskórovaly. Hlavním rozhodčím zápasu bude Al Hakim ze Švédska.
Lichtenštejnsko - pravděpodobná sestava:
Büchel - Hofer, Malin, Wolfinger - Goppel, Meier, Frommelt, Wolfinger, Brandle - Frick, Hasler
Island - pravděpodobná sestava:
Halldorsson, Skulason, Arnason, Ingason, Saevarsson - Bjarnason, Gunnarsson, Sigurdsson - Gudmundsson A., Bodvarsson, Gudmundsson J.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 26.40 - 7.63 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo22004:06
2.Arménie22003:06
3.Severní Makedonie21017:33
4.Rumunsko21013:33
5.Island20020:50
6.Lichtenštejnsko20020:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
OTASi

Arménie

Reagovat
Stannis Baratheon

Solidní zářez Rumunska.

Reagovat
Modroočko

Zdá sa mi, že pencle bola, rumunský obranca vystrčil pred nabiehajúceho Arména nohu.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ani náhodou. Tohle prostě nemůže být penatla. Vždyť jediné co chtěl udělat bylo předskočit ho, aby pak mohl spadnout. Ale s dnešním trendem pískání penalt se vlastně ani nedivím že to pískl. Ale mělo by se s tím vážně něco dělat, protože aby každý malý kontakt ve vápně byl potenciální pentle....

A vyrovnávací gól byl z ofsajdu.

Reagovat
OTASi

jo? já to neviděl

Reagovat
Minister

Prečo je vo Wembley tá hlavná kamera tak strašne nízko? Je to o ničom.

Reagovat
Kepy_FCB

ani poláci nepoklekli

Reagovat
REPLIKATOR

Němci zatím

Reagovat
mayday

Jestli to dneska nedoserou, tak to mají umetený hned že startu.

Reagovat
stas87

Dansko. Oni uz mozu po dnesku kupovat letenky, su tam. Pochybujem, ze Rakusko vsetko vyhra az do konca a Skotsko je este slabsi mancat. Delaney skvely zapas, dve acka, ta prva exkluzivna pre Skov Olsena.

Reagovat
Radek Voltr

Dánové, ty si to dávaj... maj přesně to co my nikdy mít nebudem - rychlost

Reagovat
Kixi Syhimour

Německo

Reagovat
OTASi

lol ty němci a já čuěml na ten kurz na makedonii, fakt že jo, mají tam zajímavý jména.. holt jsem posera, škoda že jsem to nedal

Reagovat
OTASi

čuměl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele