Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

Izrael otáčel skóre v Moldavsku a nakonec vyhrál o tři góly, pomohla červená karta

Izrael byl jasným favoritem zápasu v Moldavsku, kde však po půlhodině hry prohrával 0:1 kvůli gólu Carpa. Ještě před koncem druhé půle Izraelci vyrovnali, druhý poločas opanovali a nakonec si z Kišiněva vezou výhru 4:1.

Navzdory výhře nad Moldavskem se Izraeli úvodní část kvalifikace příliš nepodařila a v prvních třech zápasech získali svěřenci trenéra Ruttensteinera čtyři body za domácí prohru s Dánskem, remízu se Skotskem a právě výhru v Moldavsku. Moldavci dokázali v prvním zápase remizovat s Faerskými ostrovy, v následujících dvou zápasech pak prohráli před Izraelem ještě 0:8 v Dánsku.

Do první velké šance zápasu se dostali v 18. minutě hosté, avšak Tibi prudkou střelou po zemi z první pouze těsně minul levou tyč Koselevovy brány. Byli to naopak hosté, kdo ve 29. minutě poprvé skóroval a míč se do brány hostů dostal konkrétně po rohovém kopu Moldavců, když se k odraženému míči v bezprostřední blízkosti hostující svatyně dostal Carp, který zakončil k zadní tyči.

Ve 36. minutě měli Izraelci první šanci na vyrovnání, Zahavi však z nebezpečné dorážky pouze přestřelil. Během nastavení první půle už však největší hvězda Izraele Zahavi udeřil a vyrovnal gólem z bezprostřední blízkosti po líbivé individuální akci.

Ve 48. minutě došlo ke strkanici mezi Nicolaescem a Tahou, po které švédský rozhodčí Pandžić ukázal červenou kartu prvnímu jmenovanému hráči a domácí tak šli do oslabení, po kterém přišla totální dominance Izraele.

V 57. minutě vstřelil z dorážky po střele Zahaviho vítězný gól mladý Solomon, v 64. minutě přidal třetí gól Izraele střelou do prázdné brány útočník Hoffenheimu Dabbur. Poslední hřebík do rakve Moldavska zatloukl v 64. minutě Natcho, který se dostal k míči po obrovské chybě domácí defenzívy a vystřelil do pravé části brány.

V 83. minutě mohl Natcho přidat svůj druhý gól v zápase, ale z přímého volného kopu střílel pouze těsně vedle. V 88. minutě se zase do dobré šance dostal Dabbur, ale z pravé strany bránu pouze přestřelil. Všechny tři body si tak Izrael z Kišiněva odváží.

V další zápase kvalifikace čeká Moldavsko v září zápas s Rakouskem a Izrael daleký výjezd na Faerské ostrovy. Ani jednoho ze soupeřů neuvidíme na letošním Euru.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele