Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Francie (© AFP)

Griezmann přisoudil Francii vítězství na půdě Bosny a Hercegoviny

Francie sice na úvod tohoto kvalifikačního cyklu trochu nečekaně neskolila Ukrajinu, pak si však dvakrát připsala na své konto tříbodový výsledek a po výhře na půdě Kazachstánu si poradila též v Bosně a Hercegovině. O osudu střetnutí rozhodla jediná branka, o kterou se postaral v 60. minutě svým třicátým pátým reprezentačním zásahem Antoine Griezmann.

Svěřenci trenéra Didiera Deschampse tak mají najednou situaci ve skupině D pevně ve své režii, vždyť od druhého místa je dělí už čtyřbodový odstup. Balkánští Zmajevi se jim snažili jen marně konkurovat. Pozici měli určitě ztíženou o fakt, že na lavičce kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nemohl být přítomný kouč Ivajlo Petev, a tak mužstvo převzali jeho asistenti.

Hosté se poprvé aspoň nějakým způsobem osmělili v 11. minutě, to když Pavard postrčil míč zprava do středu na Comana, který zpoza šestnáctky vypálil, jeho pokus po zemi však skončil vedle brány. V 15. minutě už francouzský křídelník zakončil přece o dost nebezpečněji, po centru Mbappého ovšem nasměroval hlavičku do míst, kde stál připravený brankář Šehić.

Ve 24. minutě se pokoušela změnit dosavadní bezbrankové skóre také Bosna a Hercegovina, a to prostřednictvím Todoroviče, jeho dělovku každopádně na bližší tyčce zlikvidoval gólman Lloris. A pořádně horko bylo Francii o pár okamžiků později, to když po pasu od Pjaniče z rohového čtvrtkruhu Ahmedhodžić cílil hlavou, přímo fantasticky nicméně zakročil Lloris.

Do přestávky ještě dvakrát mohli skórovat Les Bleus, jenomže ve 27. minutě nebyl úspěšný v koncovce Rabiot, jenž hlavičkoval po centru Griezmanna nepřesně, a ve 44. minutě mířil mimo kýžený prostor třech tyčí rovněž Varane. V 54. minutě se objevil v docela solidní možnosti taktéž druhý z francouzských stoperů Kimpembe, ani on ale neseřídil svá mířidla.

Až po hodině hry přišel na řadu klíčový moment tohoto klání. Rabiot zleva poslal ostrý pas do šestnáctky, tam se nacházel nehlídaný Griezmann, který hlavičku nasměroval na bližší tyčku. Marně se pak domácí snažili o nějakou odpověď. Jejich sok bránil velmi kompaktně, žádnou větší příležitost si nevytvořili, a tak se museli smířit s konečnou porážkou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám to pořád. Když se mu přihrává, on góly dává. Ale doba nějakých slalomů napříč celým hřištěm je už dávno pryč. To by si měli v Barce uvědomit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele