Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Itálie znovu vítězná, zachránily ji dvě trefy z druhé půle

Italové si nakonec poradili s Litvou stejným výsledkem, jaký je pro ně v poslední době typický. Neinkasovali a naopak se po změně stran dočkali dvou branek z dílny Sensiho s Immobilem.

Italové chtěli prodloužit svou už tak velmi dlouhou sérii zápasů bez prohry a dnes jim k tomu los docela přál. Domácí Litevci totiž rozhodně nejsou soupeřem, který by měl Italům v jejich formě dělat větší starosti. Přesto se tým trenéra Manciniho poměrně dlouhou dobu hledal. Snad až po dvaceti minutách musel brankář Švedkauskas řešit náročnější ránu, kterou vymyslel Stephan El Shaarawy.

Jinak se hosté do útoku příliš nehrnuli, možná vědomi si své vlastní převahy. Rozhodně to nebylo příliš atraktivní utkání a ostatně ani domácí k tomu moc nepomáhaly svojí hutnou defenzivní prací. S postupujícím časem Italové přeci jen častěji zkoušeli odemknout zámek domácí obrany, ale nedařilo se jim to.

Vlastně až ke konci první půle se Italové zmohli na zajímavější a přímočařejší akci. Jenže na dlouhý míč nedosáhli ani Immobile, ani hned za ním klouzající Bernardeschi. Domácího brankáře posléze ještě zaměstnal zajímavou střelou krajní bek Emerson, jenže s jeho táhlým pokusem si Švedkauskas poradil.

Takhle to dál nejde, řekl si asi trenér Mancini, a poslal do hry ofenzivně laděné duo Chiesu se Sensim. A měl výborný čich, proč právě tyto dva hráče. Sensi je skvělý fotbalista, jenže když nastoupí od základu, často se v průběhu druhého poločasu zraní. Takže ho Mancini poslal na hřiště až nyní, aby tomu předešel. A po pouhé jedné minutě na hřišti se mu Sensi odvděčil. Zůstal na hraně vápna, kde si počkal na nahrávku od Bastoniho a poté, co si připravil míč na střelu, zamířil bezchybně k tyči - 1:0.

Následně se pokoušel napodobit svého kolegu i Ciro Immobile, který ale v 50. minutě tvrdou ranou neuspěl. Tahoun římského Lazia byl hodně hladový a chtěl vstřelit pojišťující branku. Blízko k ní měl po individuální akci z 57. minuty. Nejprve se zbavil soupeře a poté pálil křížně k tyči. Minul ji jen o pár čísel.

Někdejší oblíbenec Zdeňka Zemana z Pescary, kde kdysi řádil ještě s Insignem (a Verrattim), šel na Švedkauskase také po hodině hry, ale zkušený brankář jej vychytal. O pár chvil později dokonce jeho rána lízla tyč! Vyšlo mu to až v nastaveném čase. Střídajícího Barellu totiž ve vápně podťal Kazlauskas a sudí pískal penaltu. Ty Immobile ovládá a dnes to potvrdil - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
berliner

Tip 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele