Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost skotských reprezentantů (© AFP)

Skoti nastříleli Faeřanům čtyři góly

Dle očekávání skončil zápas domácích Skotů s Faerskými ostrovy. Svěřenci Steva Clarka nakonec nastříleli fotbalovému trpaslíkovi čtyři góly a hladce vyhráli. Vidět byli zejména Kieran Tierney z Arsenalu, který dvěma asistencemi zásoboval dvougólového Johna McGinna. Do střeleckých statistik se zapsali také Che Adams a Ryan Fraser.

Skupina F se na začátku kvalifikace hodně zamotala a získat tři body s Faerskými ostrovy se jeví jako nutná povinnost. Skoti jí zvládli a poskočili na druhé místo před konkurenční Izrael a Rakousko.

Cílem Skotů bylo určitě co nejrychleji vstřelit uklidňující branku a to se také podařilo. Již v 7. minutě našel Tierney přesnou přihrávkou Johna McGinna a ten z první přízemní ranou překonal brankáře Nielsena. Autor vedoucí branky byl vidět i při další akci, ale tentokrát dostal balón na paty a zakončit nedokázal. Také Faeřani měli dobrou šanci a tvrdou ránu Hendrikssena skvěle vytěsnil na rohový kop Gordon. Byla to největší příležitost Faeřanů v průběhu prvního poločasu. Skoti měli přeci jenom navrch a po půlhodině hry hlavičkoval vedle McTominay.

S brankami se roztrhl pytel teprve až po změně stran. Skoti nedovolili soupeři zápas zdramatizovat a v 53. minutě už vedli o dva góly. Tierney odcentroval z levé strany přesně na hlavu Johna McGinna a Nielsen byl i v tomto případě bez šance. Uklidnění Skotové pak velice brzy navýšili skóre na tři branky, když se utaženou přízemní střelou zapsal do statistik Che Adams. Dvacet minut před koncem zápasu pak bylo vymalováno. Robertsonův načechraný centr tentokrát našel Ryana Frasera, který zblízka hlavou uklidil balón do sítě.

Faeřani se jen málokdy dostali do koncovky. V 79. minutě zkusil opět střelecké štěstí Hendriksson, ovšem tentokrát mu scházela větší přesnost a branku netrefil. O chvíli později pak v ještě větší příležitosti selhal Johannes, když si pohotový zákrok připsal Gordon. Zápas v Hampden Parku už byl ale dávno rozhodnutý a na konečném skóre 4:0 pro domácí se nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele