Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Pierre-Emile Hojbjerg (© AFP)

Dánové zesměšnili Rakušany a pokračují v suverénní jízdě

Málokdo by po nezáživné první půli řekl, že ve Vídni nakonec padnou čtyři branky. Dánsko se ale v druhém poločase nebývale rozstřílelo a domácí Rakušany nakonec rozneslo na kopytech.

Kouč hostů Kasper Hjulmand si mohl po závěrečném hvizdu mnout šťastnou ruku, kterou v 55. minutě poslal na trávník Andrease Skova Olsena. Právě střídající fotbalista se totiž stal hrdinou, neboť dvěma zásahy se výrazně podílel na skvělém výkonu Dánů po přestávce. Blýskl se také středopolař Thomas Delaney, jenž pro své spoluhráče vymyslel dva góly.

Hjulmandova družina tak bezpečně zůstává na čele tabulky skupiny F s famózním skóre 14:0. Rakousko naopak již podruhé ztratilo body a a přepustilo druhé místo Skotsku.

Úvod zápasu se nesl ve velmi opatrném duchu a diváky u televizních obrazovek musel nudit. Až po dvaceti minutách hry se ke střeleckému pokusu odhodlal hostující Braithwaite, jenž ovšem z dálky netrefil svatyni, kterou hájil rakouský brankář Alexander Schlager. Od Braithwaita šlo víceméně o výstřel do tmy, který klidné vody rozčeřil jen malinko.

Ve 27. minutě konečně přišla vyložená šance. Braithwaite přihrál na levou stranu, kde zcela osamocený Mæhle překonal Schlagera, Rakušany však zachránil dobře postavený Lainer, jenž již téměř gólový projektil zablokoval. Na druhé straně přišel s odpovědí o několik chvil později Sabitzer, jehož rána proletěla jen těsně vedle tyče. Podobně nebezpečně, avšak rovněž nepřesně, střílel ve 42. minutě Sabitzerův spoluhráč Baumgartner.

Po změně stran vyšli hráči obou týmů na trávník opět poněkud ospalí. Hru Dánů tak zakrátko přišel povzbudit střídající Olsen, jenž v 58. minutě konečně otevřel skóre. Záložník italské Bologny si naběhl na zadní tyč na přihrávku Delaneyho a s překonáním Schlagera již neměl problém. Za další dvě minuty se Olsen mohl prosadit znova, tentokrát ale ze vzájemného duelu vyšel lépe Schlager.

V 63. minutě se ovšem opět zaskvěl Delaney, který do obrovské šance tentokrát vyslal Mæhleho, jenž překonal Schlagera střelou k tyči, čímž navýšil náskok svého mužstva. A za další čtyři minuty již Dánové vedli o tři góly. Gólovou smršť završil Højbjerg zakončením do odkryté brány poté, co Schlager chybně vyběhl proti Braithwaitovi, jenž okamžitě vybídl ke skórování svého spoluhráče.

Hosté měli po změně stran převahu a rychlou kanonádou ji také beze zbytku zužitkovali. I poté ale zůstávalo Dánsko hladové. Po pokusu Wasse ze 72. minuty nechybělo mnoho k tomu, aby další meruna spočinula v síti. Co však nedokázal Wass, zvládl záhy Olsen, jenž se uvolnil k zakončení levou nohou, kterou opět překonal Schlagera - 0:4. Domácím mohlo být ještě hůř v 80. minutě, kdy Dragović tečoval pokus Eriksena do břevna. I tak ale Rakušané odcházeli ze hřiště jako zpráskaní psi.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele