Serie A - preview 7. kola: AC Milán jde na Neapol

16.09.2022, 09:42, aktualizováno 18.09.2022, 09:16
Previews
Olivier Giroud (© AFP)
Neapol se drží na čele italské nejvyšší soutěže, aby to platilo i po sedmém kole, musí zvládnout těžký duel na San Siru s milánským AC. Atalantu pro změnu čeká těžké venkovní utkání s AS Řím, zatímco Juventus by měl brát "povinné" body s Monzou. Inter se představí na hřišti Udinese, Lazio cestuje do Verony...
Udinese Calcio - Inter Milán  (neděle 12:30)
Udinese zatím působí jako mírné zjevení, protože si postupně bere body od jednoho soupeře za druhým. Dalším velkým testem schopností trenéra Cioffiho a jeho kádru bude domácí duel v neděli, kdy se v Dacia Areně představí Inter.

Zebry z Udine zatím hrají fantasticky a čísla to jasně odkazují. Za šest úvodních kol posbíraly už 13 bodů, čímž vyrovnal svůj historický rekord. Momentálně usiluje tým trenéra Cioffiho o svou pátou výhru v řadě a jeho fanoušci zažívají skvělé týdny. Viděli, jak jejich hráči udělili debakl AS Řím, porazili Fiorentinu a naposledy dali tři branky i nebezpečnému Sassuolu.

Trenér Cioffi ale doufá, že dobrá bilance jen tak neskončí. "Všichni si samozřejmě uvědomujeme sílu současného Interu, je to účastník Ligy mistrů a má v kádru několik velkých hvězd, které umí samy vyhrát zápas. My hrajeme trochu jinak a známe své silné stránky. Je skvělé, kolik dobrých zápasů se nám povedlo sehrát a věřím, že máme na to, abychom potrápili i tak velký tým jako Inter."

Cioffiho parta je ochuzena o zraněné trio Buta, Bijol a Masina. Ani Inter nebude v Udine kompletní. Schází mu Dalbert a hrát zatím nemůže ani kanonýr Romelu Lukaku, i když jeho léčebný proces postupuje lépe, než se čekalo.

Ze všech týmů, které aktuálně najdeme v Serii A, je to právě Inter, který zažívá nejdelší období bez remízy. Neremizoval v rámci ligy už dlouhých 15 duelů a dvanáct z nich se mu povedlo vyhrát. Interu se nepovedl start září, v němž prohrál napínavé derby s AC Milán a následně nestačil v Lize mistrů na Bayern.

Z těchto dvou porážek se ale rychle vzpamatoval a tři body získal jak v ligovém duelu s Turínem, tak následně proti Plzni. V obou duelech udržel čisté konto a to umí i proti Udinese. Od Zeber neinkasoval sedmkrát za posledních deset duelů a vyhrál čtyři z posledních pěti v řadě. V tabulce navíc oba soupeře od sebe dělí jen jediný bod.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Nuytinck, Pérez - Pereyra, Arslan, Walace, Lovrić, Udogie - Beto, Deulofeu
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Dimarco - Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Darmian - Lautaro, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.87 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Cremonese - SS Lazio  (neděle 15:00)
Rychle zapomenout na čtvrteční utkání Evropské ligy budou chtít hráči Lazia, které čeká venkovní souboj na půdě nováčka Cremonese. Biancocelesti dostali v Dánsku pět branek, nicméně trenér Sarri doufá, že to na jeho svěřencích nezanechá následky. Cremonese v Serii A ještě nevyhrálo a proti Laziu je jasným outsiderem.

Ano dosavadních šest kol nestačilo Cremonese na premiérové vítězství v tomto ročníku Serie A. Nováčkovi se zatím vůbec nedaří, i když jistým příslibem jsou alespoň dvě uhrané remízy z posledních dvou kol. Plichty se Sassuolem a především Atalantou mají svojí váhu, i tak by Grigiorossi potřebovali vzpružit tříbodovým ziskem.

Dočkat se ho mohou v neděli odpoledne, kdy na jejich půdu zavítá Lazio. Znovu se tak stane po dlouhých šestadvaceti letech! Cremonese hostilo Lazio naposledy v roce 1996 a nad favoritem tehdy vyhrálo 2:1. Už je to ale dlouhá historie. Za Lazio tehdy naskakoval jako střídající hráč Alessandro Nesta nebo v základní sestavě účinkoval Roberto Di Matteo.

Po šesti kolech má Cremonese jen dva body a v tabulce se to promítá do osmnáctého místa. Lazio je sedmé a drží se v kontaktu se špičkou. Pro domácí je remíza na hřišti Atalanty určitě velkou vzpruhou, potvrdit výsledek však musí na hřišti a to bude obtížné. Lazio má totiž co napravovat a očekává se úplně jiný výkon, než ve čtvrtek proti Midtjyllandu. Dánský celek si na Biancocelesti smlsl a zvítězil vysoko 5:1, což vzal kouč Maurizio Sarri na sebe.

Lodivod domácích Alvini nebude moci počítat s Carnesecchim, Bianchettim i Ndiajem. Na druhé straně zase chybí Lazzari se Zaccagnim a dá se očekávat, že Sarri oproti čtvrtku obmění sestavu.
US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Radu - Hendry, Chiriches, Lochoshvili - Ghiglione, Meité, Ascacíbar, Valeri - Pickel - Dessers, Okereke
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Patric, Romagnoli, Hysaj - Milinković, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.86 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Fiorentina potřebuje co nejdřív najít nejen rytmus, ale rovnou tep. Do sezony totiž ambiciózní celek vstoupil naprosto katastrofálně a trenér Vincenzo Italiano právem cítí nůž na krku. Jeho situaci se pokusí ještě zhoršit Hellas Verona.

Je až s podivem, jak rychle a dramaticky se dokáže mužstvo proměnit z pohárového účastníka se světlou budoucností na naprosto vyčerpaný a zlomený tým, který marně hledá pevnou půdu pod nohama. "Fialky" v minulé sezoně častokrát udivovaly skvělou hrou a konečně se díky dobrým výsledkům kvalifikovaly do Konferenční ligy. Jenže letos je to ohromná bída.

Fiorentina už osm zápasů v řadě nedokázala vyhrát a z toho si připsala i tři porážky. Nefunguje naprosto nic, od obrany přes útok. Porážka s Bolognou nebyla to nejhorší, co fandy toskánského celku potkalo, protože jen pár dní poté dostal toskánský celek tři branky v Istanbulu. Není divu, že trenér Italiano po utkání šel tak daleko, že své mužstvo označil jako "absolutně mrtvé a bez bojovného ducha."

Fiorentině se proti Hellasu poměrně daří a s týmem z města milenců neprohrála už pět zápasů v řadě. Od roku 1977 tak dlouhou šňůru neprohraných zápasů s Hellasem nezažila. Tehdy to byla fantastická série, která jen tak asi napodobit nepůjde. "Fialky" neprohrály s Veronou dlouhých 18 utkání, tahle série se táhla mezi lety 1957-1977!

Hellas ale vyhrál 14 ze všech duelů s Fiorentinou. Možná se to nezdá jako úplně vysoké číslo, ale vězte, že proti nikomu ze současných klubů v Serii A víc výher nezaznamenal. Kromě výhry nad Sampdorií v předminulém kole ale Hellas jinak nemá důvod k optimismu. Z pěti dalších kol vybojoval jen dvě remízy a třikrát prohrál.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Gollini - Venuti, Martinez Quarta, Ranieri, Biraghi - Amrabat, Mandragora, Barák - Kouamé, Jović, Ikoné
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Coppola, Günter, Hien - Terracciano, Ilić, Veloso, Lazović, Doig - Henry, Lasagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.74 - 4.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Monza Brianza - Juventus FC  (neděle 15:00)
Bez výhry a na posledním místě zůstává po šesti kolech AC Monza. Ani to nemůže fanouškům nováčka překazit radost z blížícího se zápasu proti věhlasnému Juventusu. Neúspěšnější celek Itálie, co do počtu získaných titulů, se v Monze představí vůbec poprvé v historii a rozhodně má co napravovat.

Juventus je pojem, na který se v Monze už hodně těší a při vší úctě ke všem dosavadním soupeřům jde o nejzvučnější návštěvu. Monza by si jí určitě užívala lépe, kdyby měla na kontě alespoň o trochu více bodů. Klub pod vedením prezidenta Silvia Berlusconiho a sportovního ředitele Adriana Gallianiho po postupu do nejvyšší soutěže paběrkuje, což se vzhledem k letním posílám zas tak nečekalo. Špatné výsledky mají navíc svojí první oběť - trenéra Giovanniho Stroppu. Vedení klubu ho po sérii špatných výsledků odvolalo a jeho nástupcem se stal trenér rezervy a mimochodem i bývalý hráč Juventusu Raffaele Palladino.

Monza dosud uhrála jednu remízu v Lecce, zbytek zápasů prohrála. To není nejlepší forma na Juventus. Na druhou stranu změna trenéra by měla přinést potřebný impuls a koneckonců ani Stará dáma není v optimálním rozpoložení.

Juventus nevyhrál už čtyři soutěžní zápasy v řadě a v Lize mistrů je dokonce bez bodu. Trenér Allegri se ocitá pod palbou kritiky a tlak na jeho odvolání postupně sílí. V Serii A sice zůstává jeho tým bez porážky, ale na první místo ztrácí z osmé pozice čtyři body.

Bianconeri před týdnem remizovali se Salernitanou 2:2 a v nastavení jim nebyla uznána regulérní vítězná branka. Pocit frustrace se pak naplno projevil u některých hráčů včetně trenéra Allegriho, kteří dostali v nastavení červené karty.

Nový trenér Palladino se bude muset obejít bez zkušených hráčů Ranocchii, D'Alessandra a Petagny. Jestli ale někoho trápí početná marodka, je to jednoznačně Juventus. Staré dámě ani tento víkend nepomohou zranění Locatelli, Chiesa, Kaio Jorge, Pogba, Aké a Rabiot. K dispozici nebudou ani potrestaní Cuadrado, Milik a již zmiňovaný trenér Allegri.
AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Marlon, Pablo Mari, Izzo - Birindelli, Rovella, Sensi, Carlos Augusto - Pessina, Mota Carvalho, Caprari
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Perin - Danilo, Bremer, Bonucci - De Sciglio, McKennie, Paredes, Fagioli, Kostić - Vlahović, Kean
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.67 - 3.72 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Atalanta Bergamo  (neděle 18:00)
AS Řím se po dvou zaváháních zase vzchopil a poslední dva soutěžní duely vyhrál. Jenže v neděli navečer ho čeká návštěva z Bergama. A ta je díky absenci pohárů jednak odpočinutá a jednak se jí na Stadio Olimpico tradičně daří.

Atalanta je z pohledu Římanů hodně neoblíbený soupeř. Daří se jí totiž ve Věčném městě poměrně často bodovat. Vyhrála zde od roku 2015 už tři vzájemné duely a pokud vám to číslo nepřipadá vysoké, tak vězte, že ze současných účinkujících v první lize má AS doma horší bilanci jen s Neapolí. Partenopei zvládli za tenhle časový úsek ještě o jednu výhru navíc.

"Vlci" se navíc potýkají s několika problémy. Tím prvním je větší únava. Atalanta nehraje evropské poháry a trenér Gasperini správně vyzdvihoval, jak by tento faktor mohl jeho mužstvu pomoci. AS naopak má za sebou čtvrteční utkání s Helsinkami. To pro něho nakonec nebylo zase tak náročné jako pro Finy, jelikož hrálo po většinu času v početní výhodě. Dále se ale musí obejít bez několika hráčů.

Mimo hru jsou z jeho kádru Wijnaldum, Darboe, El Shaaraway a Kumbulla. Především si ale meniskus zranil bek Karsdorp a jeho zranění je tak vážné, že musí na operaci! Atalanta ale taky nepřijede v plné síle, o čemž svědčí početné absence zejména v obraně - Djimsiti, Palomino, Zappacosta, Boga a také střelec Zapata zůstanou jen v hledišti.

AS Řím má v kádru několik hráčů, kteří za Atalantu hráli. Jedním z nich je i reprezentační bek Leonardo Spinazzola, který se k Atalantě vyjádřil: "V Bergamu jsem strávil několik krásných let a je to klub, který budu mít rád vždy. Těší mě, že má úspěch, jen doufám, že v tomhle kole zas tak úspěšný nebude. Trenér Gasperini ale dokáže z hráčů dostat maximum a vytvořit speciální prostředí pro jejich rozvoj. To, že jsou na čele, není náhoda."

Atalanta i přes velké změny v kádru zažívá skvělé období. Gasperini zůstal a dál pokračuje v generační výměně se skvělými výsledky. Nové tváře jako Lookman, Éderson, Højlund nebo Soppy dostávají stále víc prostoru a i díky nim Atalanta v současné době sídlí na druhém místě jen o skóre za Neapolí. V úvodních šesti kolech získala 14 bodů a v celé její historii se jí nevedlo na začátku ligy tak dobře. Navíc dostala o polovinu branek méně než AS.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Çelik, Matić, Pellegrini, Spinazzola - Dybala, Zaniolo - Abraham
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Demiral, Okoli - Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Soppy - Malinovskyj, Éderson - Højlund
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.54 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 20:45)
To nejlepší si italská liga schovala na nedělní večer. San Siro hostí šlágr o první místo mezi mistrovským Milánem a Neapolí. Oba celky mají shodný počet bodů, avšak lepší skóre je na straně Partenopei. Důležitá bitva o průběžné prvenství bude bez vykartovaného Rafaela Leãa na jedné straně a trenéra Luciana Spallettiho na straně druhé.

AC Milán proti Neapoli, to je jednoznačný šlágr 7. kola. Oba celky vstoupily do sezony dobře a oběma se daří i v Lize mistrů. Rossoneri ve středu porazili na San Siru Dinamo Záhřeb 3:1 a před zápasy s Chelsea se ujali vedení ve skupině. V italské lize drží obhájci dlouhou sérii neporazitelnosti a zatím se mohou spolehnout na domácí prostředí, což v minulých sezonách ne vždy platilo.

"Hrát doma je pro nás velkou výhodou a chceme toho využít i v neděli večer. Neapol má talentované hráče a trenéra s velkými schopnostmi, který je schopen dát týmu vlastní identitu. Povedl se jim vstup do sezony a celkově nás čeká těžký soupeř a těžký zápas," prohlásil Stefano Pioli.

Milánští před týdnem urvali výhru na hřišti Sampdorie, přestože dohrávali bez vyloučeného Leãa a na čele tabulky mají shodný počet bodů jako Neapol. Právě vzájemný souboj může určit lídra po sedmi kolech. Rossoneri neberou vzájemný zápas na lehkou váhu a považují ho za důležitý vzhledem k závodu o Scudetto. "Je to výzva pro Scudetto, protože liga bude hodně vyrovnaná, takže tři body by mohly rozhodnout. Každý zápas bude pro nás jako o Scudetto, s touto mentalitou musíme jít do každého utkání," dodal Pioli.

Neapol vlétla do nové sezony jako kometa a zatím je neporažena. Ještě lépe si pak vede v těžké skupině Ligy mistrů, kde má po dvou kolech plný počet bodů. Partenopei zapisují přesvědčivé výhry - nad Liverpoolem 4:1, na hřišti Rangers 3:0. V Serii A jsou výsledky těsnější, což se ukázalo i v minulém kole při výhře 1:0 nad Spezií.

Suma sumárum Neapol je ve skvělé formě a na San Siru toho hodlá využít. Koneckonců v Miláně se jí dlouhodobě daří a od roku 2014 tam neprohrála.

"Budeme čelit italskému mistrovi a pokud chceme získat dobrý výsledek, budeme muset být rychlejší než oni. My i AC Milán jsme v dobré kondici. Soutěží proti sobě celky, které vždy hledají úspěch. Bude to dobrý zápas," nechal se slyšet na tiskovce Luciano Spalletti.

AC bude znovu bez Ibrahimoviće, Rebiće, Florenziho a Origiho. Hrát nebude kvůli karetnímu trestu Leão a to je pro Rossoneri citelná absence. Neapol je na tom podobně, protože mimo hru je střelec Osimhen. Hostům dále chybí Demme a dokonce i trenér Spalletti.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Tonali - Messias, De Ketelaere, Saelemaekers - Giroud
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliňski - Politano, Raspadori, Kvaracchelija
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.43 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Empoli FC  (sobota 15:00)
Empoli už více než šest a půl let nedokázalo vyloupit stadion Dall’Ara a další šanci má v sobotu odpoledne. Jenže v kádru Felsinei až nečekaně dobře zafungoval šok z odvolání kouče Mihajloviće a minulé kolo předvedla Bologna skvělé představení.

Dokázala si totiž poměrně snadno poradit s Fiorentinou. Toskánský celek sice zažívá v začátku sezony nebývalé problémy, ale na spolehlivém a sebevědomém výkonu Bologně to nic nemění. Tým vedený nově koučem Thiagem Mottou ještě s pokyny dočasného zástupce Vigianiho zvítězil díky trefám Barrowa s Arnautovićem, i když musel otáčet vývoj utkání. Ukázal ale vnitřní sílu, s níž bude Motta schopen pracovat.

Dobrou zprávou pro mladého kouče je i fakt, že má k dispozici kompletní kádr bez jakýchkoli absencí. Empoli naopak nemůže využít diskvalifikovaného Akpu-Akpra a zraněné trio Baldanzi, Cambiaghi a Tonelli.

Toskánský klub přijede mírně rozladěn, protože v minulém utkání se proti AS Řím hodně snažil, leč vyšel bodově naprázdno. I proto je jedním z pěti klubů, které ještě v tomto ročníku Serie A nedokázaly ani jednou vyhrát, byť v otázce bodů je z nich na tom nejlépe.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Medel, Lucumì - Kasius, Aebischer, Schouten, Soriano, Cambiaso - Barrow, Arnautović
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanovic, Ismajli, Luperto, Parisi - Grassi, Marin, Bandinelli - Pjaca - Satriano, Lammers
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Sobotní podvečer zavede fanoušky do La Spezie, kde se odehraje regionální derby. Proti sobě se postaví dva ligurské týmy, Spezia a Sampdoria. Především hosté mají co napravovat, protože ještě ani jednou v sezoně nedokázali vyhrát.

A ani tentokrát to nebudou mít jednoduché. Stačí trochu hlubší pohled do historie a uvidíme, že v tomto regionálním derby domácí téměř neprohrávají. Za posledních deset ligurských derby v Serii A domácí prohráli jen dvakrát! A rovněž nyní jdou do utkání v mírně lepší pozici právě hráči domácího výběru. Trenér Luca Gotti připravuje svůj tým na duel poté, co Spezia nestačila na Neapol, i když neodehrála špatné utkání.

V samém závěru ale neuhlídala Raspadoriho a jeho vinou padla. Problémy by Gottimu mohla přinést marodka, na níž jsou stále ještě čtyři hráči - Ferrer, Amian, Verde, Maldini a Ekdal. Svých problémů má dost i Doria. Na hřiště se ze zdravotních důvodů nepodívají De Luca, Trimboli, Winks a Colley.

Především se ale týmu trenéra Giampaola vyhýbají dobré výsledky. Herně to možná není špatné, o čemž se přesvědčila velká jména jako Juventus, Lazio nebo naposledy i AC Milán. Z těchto tří duelů vybojovala Doria dva body. Jenže na výhru pořád čeká a byly to její jediné body v sezoně, jinak totiž už čtyřikrát prohrála. Trápí ji především útok, který v šesti utkáních zaznamenal jen tři branky. Hned osmnáct týmů z ligy má lepší palebnou bilanci.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Ampadu, Kiwior, Nikolaou - Holm, Agudelo, Bourabia, Bastoni, Reca - Gyasi, Nzola
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Ferrari, Murillo, Augello - Rincon, Villar, Verre - Sabiri, Djuričić - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.25 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - US Sassuolo  (sobota 20:45)
Jen zřídkakdy se stává, že duel mezi Turínem a Sassuolem na půdě Granata skončí dělbou bodů. Remíza se udála při posledním duelu v minulé sezoně, ale předtím už osmkrát ne. A drtivou většinu z nich vyhrává právě domácí tým.

Z posledních osmi výjezdů na stadion Olimpico Grande Torino si Neroverdi odvezli všechny body jen dvakrát. A máloco naznačuje tomu, že by se jejich bilance nyní měla nějak zásadně zlepšit. Sassuolo se totiž trápí a výprodej tahounů v kombinaci s četnými absencemi na něj výrazně doléhá. Tým trenéra Alessia Dionisiho vyhrál jediný duel v sezoně (proti nováčkovi z Lecce) a patří mu se šesti body až 13. příčka.

Sassuolo nevyhrálo už ve čtyřech duelech Serie A, což je docela dlouhá doba. Tolik zápasů v řadě naplno nebodovalo naposledy pod trenérem De Zerbim v únoru 2021. Dobré zprávy nepřicházejí navíc ani z marodky, kde je uložena dost velká ofenzivní síla. Zranění stále nepustí do hry Erliće, Berardiho, Traorého, Müldüra a Defrela, přičemž záložník Ruan pyká za karty. Turínu naopak schází jen Ricci s Aleksejem Mirančukem.

I bez nich se ale "Býci" dokázali sebrat a podávají dobré výkony. V šesti duelech prohrál Jurićův tým jen s Atalantou a naposledy s Interem, což není nejhorší bilance. Na svém kontě má deset bodů a na svého městského rivala ztrácí jen lepší skóre. Od roku 2016 navíc se Sassuolem doma neprohrál.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Aina, Lukić, Linetty, Vojvoda - Vlašić, Radonjić - Sanabria
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ayhan, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Matheus Henrique - Laurienté, Pinamonti, Kyriakopoulos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.71 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Salernitana Calcio - US Lecce  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka Serie A proti sobě postaví dva týmy, které spolu v první lize ještě nikdy nehrály. Salernitana doma hostí nováčka z Lecce a moc ráda by ukončila sérii tří remíz v řadě. Lecce ještě letos ani jednou neochutnalo slast z výhry.

Týmu ze Salerna hodně nevyšel úvod sezony, ale od porážky s AS Řím se vzmáhá. V dalších pěti duelech brala vždycky aspoň bod a jednou si připsala body tři. Neskolilo ji ani ve formě hrající Udinese nebo Juventus, od něhož dostala dvě branky až v samotném závěru. Od výhry nad "Starou dámou" dělilo Nicolovo mužstvo jen pár desítek vteřin.

Tentokrát se ale Salernitana bude muset obejít bez velezkušeného stopera Fazia, který byl minule vyloučen. Navíc je její marodka pořád docela početná, jsou na ní Bohinen, Micai, Lovato, Radovanovic a Ribéry. Hostům schází jen Strefezza s Brancolinim.

Chybí jim ale taky vítězství. Lecce se herně i výsledkově dost trápí a doposud urvalo jen tři body. V minulém kole dokázalo díky trefě Joána Gonzáleze dorovnat utkání s Monzou, což nakonec v součtu stálo místo soupeřova trenéra Stroppu.
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Bronn, Daniliuć, Gyömbér - Candreva, Maggiore, L. Coulibaly, Vilhena, Mazzocchi - Dia, Piątek
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Pezzella - Gonzalez, Hjulmand, Helgason - Di Francesco, Ceesay, Banda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.41 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol642013:414
2.Atalanta Bergamo642010:314
3.AC Milán642012:614
4.Udinese Calcio641112:613
5.AS Řím64118:613
6.Inter Milán640212:812
7.SS Lazio63219:511
8.Juventus FC62409:410
9.Turín FC63126:610
10.Salernitana Calcio61419:67
11.ACF Fiorentina61325:66
12.Bologna FC61327:96
13.US Sassuolo61324:86
14.Hellas Verona61236:115
15.Spezia Calcio61235:105
16.Empoli FC60425:74
17.US Lecce60334:73
18.US Cremonese60245:102
19.UC Sampdoria60243:112
20.AC Monza Brianza60153:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (369)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele