Serie A - preview 34. kola

18.07.2020, 08:43, aktualizováno 20.07.2020, 08:33
Previews
Inter Milán včera jenom remizoval s AS Řím a to je šance pro Juventus, který může na čele tabulky odskočit na rozdíl osmi bodů. Stará dáma hostí Lazio, jemuž se vůbec nedaří, z posledních čtyřech utkání vydolovalo jen jeden bod...
Juventus FC - SS Lazio  (pondělí 21:45)
Střet mezi lídrem ligy a jeho ještě nedávno nejbližším soupeřem sice kvůli špatné formě Lazia ztratil trochu ze své uhrančivosti, ale přesto se jedná o velmi očekávanou událost. A kdo ví, zda právě v tomto duelu nezačne římský celek svůj proces zmrtvýchvstání.

Tohle přesně mělo být klíčové utkání sezony, ve kterém se rozhodne o mistru. Jenže jak se zdá, nic z toho nebude. Lazio, které ještě nedávno hrdě pronásledovalo Juventus a brousilo si zuby na první příčku, ztratilo veškeré atributy, jež ho charakterizovaly. Pokud by se Laziu jen trochu víc povedlo dosavadní červencové úsilí, dost možná bychom teď sledovali úplně jiné utkání. Jenže rozdíl mezi oběma týmy v tabulce nabral už osm bodů, což je vzdálenost, kterou si Juventus hodlá pohlídat.

V poslední době ale překvapivě popustil uzdu a začal ztrácet body. Už ve třech posledních duelech se mu nepovedlo vyhrát a herně se na trenéra Sarriho taky valí dost kritiky. Jindy jistá obrana Bianconeri dostala čtyři branky od AC Milán, pak remizovala s Atalantou a ani minulé kolo nepřineslo Staré dámě tolik očekávaný úspěch. Nad Sassuolem sice Juventus vedl o dvě branky, ale svůj náskok jako již poněkolikáté v sezoně prohospodařil. Nakonec byl rád, že Alex Sandro po hodině hry srovnal na konečných 3:3.

S Laziem nemá Juventus zrovna dobré zkušenosti, alespoň ne z poslední doby. Dvě minulá klání Laszio vyhrálo a vždy stejným výsledkem - 3:1. Allianz Stadium hosty z Říma neděsí tak jako jiné týmy, Lazio zde za posledních deset let prohrálo jedenáctkrát z celkových sedmnácti duelů a umí zde svému hostiteli pořádně zavařit.

Ačkoli mnozí Sarriho tým kritizují, někdejší hráč Juventusu Alessio Tacchinardi jej brání. "Četl jsem o tom jak špatně a nedůstojně Juventus hraje, ale podle mého názoru jsou takové soudy přehnané. Pokud tým ztratí dvougólový náskok, není to primárně chyba trenéra, ale jeho hráčů. Musíme vzít také do úvahy, že se teď hraje každé tři dny, což není pro nikoho snadné. V takové situaci ještě nikdy nikdo nebyl. Osobně se mi snad až do finále poháru hra Juventusu velmi líbila."

Pro duel s Laziem nebude mít někdejší trenér Neapole nebo Chelsea k dispozici Khediru a De Sciglia. Laziu schází zranění Leiva, Marušić, Lulić a Correa. Patricovi byla delší stopka snížena, takže na zápas bude připraven.

Právě absence posledně jmenovaného je pro Lazio poslední dobou velmi tíživá. Týmu schází jeho nápady, rychlost i kreativita. V posledních čtyřech duelech dalo Lazio jen dvě branky, což u něj nebývá zvykem. Po Atalantě a Juventusu se totiž jedná o tým s třetím nejvyšším počtem vstřelených branek.

Lazio je jedním z týmů, o kterých se dá říct, že doplatily na koronavirovou pauzu, protože teď je jen stínem týmu z přelomu roku. Faktem je, že Lazio opět doplácí na úzký kádr a nekvalitní lavičku. Stejně jako už několik sezon po sobě se stává, že Lazio právě kvůli tomu fyzicky a později i mentálně odejde. Aktuálně už Lazio nevyhrálo ve čtyřech duelech a při vší úctě k jeho soupeřům, nejedná se o zrovna světová jména.

Na Lazio vyzrálo Lecce nebo Sassuolo a v minulém kole si tým z hlavního města po dalším bezbarvém výkonu jen rozdělil body s Udinese. I proto se nyní přetahuje o třetí příčku s Interem.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Rabiot - Costa, Dybala, Ronaldo
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - L. Felipe, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković-Savić, Parolo, Luis Alberto, Jony - Caicedo, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.42 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - UC Sampdoria  (neděle 17:15)
Sampdoria cítí obrovskou šanci na posun v tabulce, protože v neděli odpoledne zavítá na stadion Ennia Tardiniho. Od domácí Parmy dělí Námořníky jen dva body a teď se Parmě navíc výsledkově vůbec nedaří. Doria naopak jede na plný plyn.

Parma je jedním z týmů, které koronavirová pauza zastihla ve velmi dobré formě, přičemž po restartu jsou jen stínem sebe samých. Ducali se před koronavirovou nákazou profilovali do role týmu, který umí o body obrat téměř kohokoli a z jehož půdy se body prostě nevozí. I první dva duely po restartu Ducali zvládli poměrně dobře. Jenže konec června a především pak červencový program jsou pro Ducali zlým snem.

Z posledních šesti utkání už Parma prohrála šestkrát a jen jednou se jí povedlo remizovat. Po remíze s Bolognou, s níž sehrála Parma velmi dobrý zápas, přišlo minulé kolo a v něm duel s AC Milán. Parma sice minule dobře začala, ale po změně stran naprosto propadla. Brankář Luigi Sepe inkasoval celkem třikrát a Parma odešla ze San Sira se sklopenou hlavou. V devíti z deseti posledních utkání vstřelila branku, ale na tři body to stačilo jen dvakrát.

A to obránce Bruna Alvese mrzelo. "Teď se nám vůbec nic nedaří, po herní ani výsledkové stránce. Tvrdě pracujeme, abychom se zlepšili a opět se dostali v tabulce výš, ale štěstí nám teď nepřeje. Po utkání s Bolognou jsme si mysleli, že už jsme to otočili a začneme mít výsledky odpovídající naší snaze, ale minule jsme opět zaváhali. Nedokážeme proměňovat naše šance a naopak děláme hloupé chyby."

Mimo hru bude z hlediska Parmy Scozzarella a menší svalové zranění zřejmě nepustí do hry ani Juraje Kucku. Sampdoria přijede do Parmy bez Vieiry s Tonellim.

Přijede ale s dobrou náladou, protože závěr sezony se svěřencům trenéra Ranieriho zatím daří náramně. Doria vyhrála čtyři z posledních pěti duelů a jistým krokem míří za záchranou. Udinese a stejně tak i Cagliari nasázela po třech brankách, což ji dostalo na nyní již pohodlnějších 38 bodů.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Laurini, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo - Kurtić, Hernani, Grassi - Gervinho, Sprocati, Kulusevski
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Augello, Colley, Yoshida, Depaoli - Jankto, Bertolacci, Thorsby, Linetty - Bonazzoli, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.20 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - US Lecce  (neděle 19:30)
Těžko si představit ryzejší boj o záchranu, než zápas sedmnáctého Janova s osmnáctým Lecce. Pět kol před koncem soutěže jde o veledůležité měření sil, které ale ještě nemusí být rozhodující. Nikdo ale toto utkání nebude chtít prohrát.

Se SPALem či Brescií už se moc nepočítá. Oba celky sice mají teoretickou šanci se zachránit, ale bodová propast je v tuto chvíli už značná a je málo pravděpodobné, že by dokázaly manko stáhnout. Čím dál více se tedy rozhodne mezi Janovem a Lecce, které od sebe dělí pouze bod.

Janov po koronavirové přestávce vyhrál jen jedno utkání, před týdnem porazil SPAL 2:0, ovšem výsledek nezopakoval a v Turíně prohrál vysoko 0:3. Podobně si vede i Lecce. To překvapivě porazilo Lazio 2:1 a vybojovalo bod v Cagliari, ale další domácí porážka od Fiorentiny vrátila jihoitalský celek zpět do sestupového pásma.

Je zřejmé, že vítěz vzájemného klání bude po 34 kolech na nesestupové pozici. Janovu k tomu stačí i remíza, ale pokud vyhraje, bude mít už čtyři body náskok a to by mohlo být na konci sezony klíčové. Tak jako tak se ještě nerozhodne a v oněch zbývajících čtyřech kolech se může stát cokoliv.

Grifoni budou bez Radovanoviće a Romera. Lecce zase schází trio Rossettini, Calderoni, Deiola.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Zapata, Masiello - Biraschi, Behrami, Schöne, Criscito - Iago Falqué - Pinamonti, Panděv
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Donati, Lucioni, Paz, Dell'Orco - Mancosu, Petriccione, Barák, Saponara, Šachov - Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.80 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Brescia Calcio - SPAL 2013  (neděle 19:30)
Duel mezi Brescií a SPALem bude ve znamení naděje. Naděje na záchranu, která je i tak hodně mizivá. Hosté ztrácejí na nesestupové pozice už jedenáct bodů, takže v případě neúspěchu může být jejich osud už definitivně zpečetěn. Brescia je na tom o trochu lépe, ztrácí devět bodů a domácí zápas je jednou z vůbec posledních možností, jak se ještě pokusit o záchranu.

Brescia po výhře nad Hellasem věřila, že se konečně blýská na lepší časy, jenomže následné tři porážky v řadě vrátily klub zpět na zem. Situace domácích je kritická, devět bodů ztráty pět kol před koncem se jeví jako neřešitelný úkol. Přesto dokud bude existovat naděje, hodlá o ní Brescia bodovat.

Domácí v minulém kole podlehli Atalantě 2:6 a utrpěli tak další vysokou porážku. Šest branek jim nedávno nastřílel i Inter Milán a dohromady už Brescia inkasovala 70 branek. Větší číslo nalezneme pouze u Lecce.

Pokud se chce Brescia zachránit, musí SPAL porazit. Jiná cesta k setrvání už nevede. SPAL ještě živí matematickou šanci, spíše už se ale připravuje na své působení ve druhé lize. SPAL od koronaviru ani jednou nevyhrál a s devatenácti body je poslední. Pokud by ale v Brescii vyhrál, posunul by se na devatenácté místo.

Trenér López bude muset oželet starty Alfonsa Cistany a Bisoliho. Podobně jsou na tom i hosté. Beriša s Farésem jsou zranění a Valdifioriho nepustí do hry karetní trest.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Joronen - Sabelli, Papetti, Chancellor, Martella - Špalek, Tonali, Dessena, Bjarnason - Torregrossa, Donnarumma
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Letica - Cionek, Vicari, Bonifazi, Reca - D'Alessandro, Missiroli, Dabo, Strefezza - Petagna, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.62 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Turín FC  (neděle 19:30)
Fiorentina učinila v minulém kole zásadní krok na cestě za záchranou a v neděli proti Turínu může mít definitivní jistotu. I Granata má k dobru dobře nakročeno, vyhráno ale ještě nemá a i jí by se body z Artemio Franchi hodily.

Giuseppe Iachini byl po sérii špatných výsledků pod velkým tlakem a i když jeho pozice stále není pevná, přeci jenom se zlepšila. Čtyři zápasy v řadě nenašla Fiorentina přemožitele a po výhře v Lecce učinila zásadní krok na cestě za záchranou. Domácí mají k dispozici deset bodů na Lecce a pokud porazí i Turín, s velkou pravděpodobností budou mít definitivní jistotu záchrany.

Na zpackané sezoně to však nic nemění. Viola nenaplnila předsezónní očekávání, nezapojila se do bojů o evropské poháry a několikrát v průběhu sezony vyměnila trenéra. Její hra ale poslední dobou roste, dokáže to potvrdit i proti Turínu?

Ten si vede podobně. Také on nenaplnil vysoká očekávání a nakonec se plácal ve druhé polovině tabulky. Průběh sezony je s Violou hodně podobný. Granata v průběhu také vyměnila kouče a zatím ani Moreno Longo nemá na růžích ustláno.

Viola se musí obejít bez Benassiho i brankáře Dragowskiho, který nezasáhl ani do předchozího utkání v Lecce. Jedinou ztrátu Granaty představuje Baselli, jinak je zbytek kádru pohromadě.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Milenković, Pezzella, Ceccherini - Chiesa, Castrovilli, Badelj, Duncan, Dalbert - Cutrone, Ribéry
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Singo, Lukić, Meité, Aina, Berenguer - Zaza, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.95 - 3.74 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Udinese Calcio  (neděle 19:30)
Neapol už dvakrát po sobě jen remizovala a v boji o Evropskou ligu začíná ztrácet. Pokud chce zůstat v kontaktu s evropskými poháry, musí začít vyhrávat. Další šanci jí v tomto ohledu nabídne nedělní duel s Udinese. Jenže to stále nemá vyhráno a jde mu o život.

Neapol se pod trenérem Gennarem Gattusem viditelně zvedla a její výkony jako celku se zlepšily. Vítězství v Coppa Italia nad Juventusem, s nímž počítal málokdo, mu už nikdo neodpáře. Jenže poslední dobou se Neapoli tak trochu přestalo dařit. V přímém souboji o Evropskou ligu s AC Milán totiž zaváhala a lepší to nebylo ani v minulém kole.

Nad Bolognou na její půdě sice Neapol dlouho vedla, když se v sedmé minutě prosadil obránce Kostas Manolas, jenže Neapoli se nedařilo přidat klíčovou druhou branku. Šancí měla dost, ale žádnou z nich neproměnila. Bologna ke konci vrhla všechny síly do útoku a to se jí nakonec vyplatilo, protože v 80. minutě srovnal mladíček Musa Barrow na konečných 1:1. Pro Neapol další ztráta, které chce využít AC Milán.

Tradiční italský velkoklub je na sedmém místě a má na kontě stejný počet bodů jako šestá Neapol, takže o tuhle příčku se strhne ještě boj. Navíc ani pátý AS Řím taky nepodává zrovna ideální výkony. Vzhledem k vítězství Neapole v Coppa Italia doufá v Evropskou ligu i AC, které by automaticky postupovalo ze sedmé příčky, pokud by Neapol uhrála páté nebo šesté místo.

Trenér Gattuso nebyl po minulém kole vůbec spokojený. "Velmi mě mrzí, že jsme získali jen bod. Rozhodně jsme si zasloužili vyhrát, protože jsme byli jasně lepší. Jenže jsme neproměnili tolik šancí, kolik bychom mohli, což rozhodlo. Nehráli jsme s takovou intenzitou, kterou potřebujeme a kterou umíme vyvinout. V tomto aspektu se musíme zlepšit, pokud chceme vyhrávat.

Proti Udinese by to Partenopei mohlo jít mnohem lépe. Od listopadu 2016 se Zebrami neprohráli a když bychom hledali poslední vítězství Bianconeri na San Paolu, musíme jít ještě dál. Tři body v Kampánii braly Zebry naposledy v roce 2011.

Gattusova družina stále postrádá zraněnou dvojici Younes - Llorente, zatímco Udinese nemůže počítat s dlouhodobě zraněnými Mandragorou a Prödlem.

Udinese stále ještě není zachráněné, byť v minulém kole udělalo za záchranou velký krok. Po porážce od Sampdorie totiž zvládlo trochu překvapivě lépe duel s Laziem a rozdělilo si s ním body, aniž by inkasovalo. Pořád mu ale patří až 16. příčka s tím, že na kontě má 36 bodů. Jeho náskok na sedmnácté Lecce nyní tvoří jen sedm bodů, takže Zebry ještě zdaleka nemají vyhráno. A to z nich dělá nesmírně nebezpečné soupeře.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Ruiz, Demme, Zieliński - Politano, Milik, Insigne
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, De Maio, Nuytnick - S. Larsen, De Paul, Walace, Fofana, Sema - Lasagna, Teodorczyk
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.39 - 6.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Inter Milán  (neděle 21:45)
Kromě Lazia s Juventusem se o víkendu odehraje další mimořádně atraktivní duel. Domácí AS Řím v něm hostí favorita na druhé místo, Inter. Conteho tým se po čtvrtečním vítězství vrátil na druhou příčku a tu má v plánu si nechat. Římané se zase musí bát o Evropskou ligu.

Nedělní večer nabídne očekávaný šlágr dvou známých firem italského i evropského formátu. Domácí Vlci si před sezonou plánovali útok na Ligu mistrů, který jim ale podle všeho nevyjde. Aktuálně jsou Giallorossi až na pátém místě, přičemž na svého úhlavního nepřítele, Lazio, ztrácí už propastných 12 bodů. A to je ztráta, která se těžko dohání i přesto, že Lazio teď podává značně nevyrovnané výkony.

To je ale něco, co se dá říct také o AS. Především rok 2020 se pro Vlky vyvíjí velmi negativně a kdyby se počítal jen tento rok, ještě nedávno by se svojí výkonností Vlci bojovali o záchranu! Naštěstí každá mizérie jednou končí a skončila i ta u Fonsecova týmu. AS aktuálně vyhrálo už tři duely v řadě, byť ne vždy herně úplně přesvědčilo. Zabralo v tu nejvhodnější možnou chvíli, protože mocně se nadechuje AC Milán a Neapol rovněž neřekla poslední slovo.

V minulém kole si AS poradilo na vlastní půdě s Hellasem Verona, což je velmi nepříjemný soupeř. A domácím to dával jasně najevo. V rámci utkání se Vlci několikrát ocitli pod tlakem a stačilo málo, aby Hellas srovnal. Svůj gól číslo 105 v dresu AS však vstřelil Edin Džeko, který se tím posunul opět výš v pomyslné tabulce střelců historie AS a stal se z něj nejlépe skórující cizinec jiného národnosti v rámci dějin AS.

A této události si někdejší kanonýr mimo jiné Citizens hodně považuje. "Jsem nesmírně rád za to, čeho jsem dosáhl. Mám tenhle klub velmi rád a těší mě, že jsem se mohl stát součástí jeho historie. Cítím, že tato meta je velmi důležitá a těší mě, že odvádím dobrou práci. Teď se ale musíme soustředit na Inter, který je letos velmi silný a utkání s ním bereme opravdu velmi vážně. Věřím, že pokud budeme táhnout za jeden provaz, můžeme získat body."

Už čtyři poslední vzájemné duely mezi těmito týmy skončily dělbou bodů. Ta by v tomto případě vyloženě nepomohla ani jednomu mužstvu. Domácí AS půjde do utkání bez Federica Fazia s Antoniem Mirantem, mimo budou zřejmě i mladík Nicolò Zaniolo s obráncem Santonem.

Inter při výletu do Věčného města postrádá Sensiho, Vecina a Mosese, přičemž nejistý je start také mladého záložníka Barelly.

Jinak se ale Conteho týmu opět daří. Naposledy se mu povedlo odpovědět na výhru Atalanty, s níž se přetahuje o druhé a třetí místo stejným počinem. Proti téměř jistě sestupujícímu Spalu ofenziva Interu zářila a nasázela mu hned čtyři branky, aniž by se Spal zmohl na jednu gólovou odpověď.

Záložník Borja Valero si ale uvědomuje, že proti AS na jeho půdě to bude mnohem těžší. "Římané jsou velmi zkušeným týmem, který teď vyhrál několik zápasů po sobě. Umí najít motivaci a zvednout se po krizi, což je velmi důležitá vlastnost. Na hrotu mají enormní sílu v podobě Edina Džeka, ale celkově je to tým plný šampiónů. Budeme muset být pozorní a vyhnout se chybám, abychom zvítězili. Nic jiného nepřipadá v úvahu."
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Mancini, Cristante, Kolarov - Zappacosta, Veretout, Diawara, Spinazzola - Pellegrini, Mchitarjan - Džeko
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Candreva, Gagliardini, Brozović, Young - Eriksen - Lukaku, Martínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 3.99 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Atalanta Bergamo  (sobota 17:15)
Hellas potřebuje reagovat na poslední porážku, kterou mu udělil AS Řím. Jenže si na to nevybral ideálního soupeře, protože do Verony v sobotu odpoledne zamíří Atalanta. A její útok budí oprávněný strach u jakéhokoli oponenta.

Do Verony zavítá Atalanta a domácí se na ni budou muset pořádně připravit. Nemají mnoho času nazbyt, protože ve středu se museli potýkat s AS Řím. A moc dobře to pro ně nedopadlo. Zápas s Vlky z hlavního města prohráli těsně 1:2, ačkoli horším týmem minimálně v některých pasážích hry rozhodně nebyli a svého soupeře místy přehrávali. Jenže inkasovali po Veretoutově penaltě a druhý úder jim zasadil kanonýr Edin Džeko.

Přesto trenér Ivan Jurić, jenž byl v utkání vyloučen za protesty, své hráče chválil. "Nemám nic, co bych svým hráčům vytkl. Každý z nich dal do utkání všechno, potili krev, hráli na maximum a já jsem na ně hrdý. Mrzí mě výsledek i některé výroky v náš neprospěch, ale s tím nic neuděláme. Teď se musíme zaměřovat na dalšího soupeře, protože to bude hodně náročné utkání. Potřebujeme odehrát perfektní zápas, abychom měli šanci s Atalantou bodovat."

Hellas je proti Atalantě jasným outsiderem, ale je pravdou, že se mu poměrně daří na domácí půdě brát body. V duelech s týmem z Bergama prohrál Hellas na Stadio Marc'Antonio Bentegodi jen třikrát od roku 1997!

Tentokrát se bude muset obejít bez trenéra Juriće, který dostal v minulém kole červenou kartu. Rovněž mu nepomohou zranění hráči jako Danzi, Dawidowicz, Bocchetti nebo Pazzini a obavy panují také v případě mladého stopera Kumbully, který musel pro zranění minule střídat.

Atalanta se stále nevzdává nečekaného snu o titulu. Liga mistrů ji nejspíš nemine, neboť na pátý AS Řím má v tuto chvíli náskok solidních 13 bodů. Společně s Interem se ale přetahuje o druhé místo a tedy titul vicemistra. Atalantu v tomto ohledu musí mrzet i předposlední kolo, v němž si pouze rozdělila body s jinak herně se trápícím Juventusem.

Hlavní zbraní Atalanty je útok, který je doslova smrtící. Hráči Bergamaschi nashromáždili už 93 branek a to jen za 33 kol. Gólový průměr u Atalanty dosahuje čísla 2,81 branek na zápas. V rámci elitních pěti lig se něco podobného povedlo jen Bayernu Mnichov, který měl čísla ještě o trochu vyšší.

Naposledy Atalanta nadělila šest branek do sítě bezmocné Brescie. Dalším důvodem k optimismu je pro trenéra Gasperiniho pohled na prázdnou marodku. Chvíli na ní byl Luis Muriel, který po nešťastném domácím pádu utrpěl zranění hlavy, ale teď už je i on k dispozici. Menší zdravotní potíže měl i Hans Hateboer, který však bude připraven naskočit do utkání stejně jako Muriel.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Günter, Kumbulla, Dimarco - Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazović - Pessina, Di Carmine
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Sutalo, Caldara, Djmsiti - Castagne, De Roon, Tameze, Gosens - Malinovskyj, Pašalić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.91 - 5.22 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - US Sassuolo  (sobota 19:30)
Cagliari se opět trápí a pryč je jeho dobrá forma spolu s veškerým optimismem po jmenování trenéra Zengy. V sobotu večer se navíc na Stadio Sant'Elia dostaví Sassuolo, které naopak nabralo obdivuhodnou formu.

Za těch osm zápasů, které Cagliari od restartu Serie A odehrálo, se mu povedlo zvítězit jen ve dvou. A i to už je dávná minulost. Aktuálně je Cagliari bez výhry už pět zápasů. A nejenže se nedostavují kýžené výsledky, ale především se týmu nedaří herně. Vždyť sardinský celek nedokázal dát gól už ve čtyřech z těch pěti duelů. A to má v kádru několik velmi dobrých zakončovatelů.

Po dvou bezbrankových remízách hledalo Cagliari útěchu v duelu s janovskou Sampdorií, která zažívá rozhodně velmi negativní sezonu a bojuje o samotnou záchranu. Jenže v Janově Cagliari tvrdě narazilo. Samo gól nedalo ani jeden, jeho hra především v ofenzivě téměř neexistovala a od domácího týmu dostalo hned tři branky! Další ztráta znamenala pád až na 11. místo a to Cagliari ještě může děkovat skvělému začátku soutěže, protože jinak by s tímhle tempem hrálo o záchranu.

Trenér Zenga ale věří, že jeho kádr brzo otočí smůlu ve štěstí. "Mrzí mě, jak jsme se prezentovali v duelu se Sampdorií. Byla na nás perfektně připravená, dobře věděla, co uděláme. My jsme naopak ukázali nedostatek charakteru a myslím, že ani fyzicky jsme na tom nebyli zrovna dobře. Je velmi náročné hrát tak často za sebou. Musíme ale napravit své chyby a začít opět vyhrávat."

Holohlavého taktika moc nepotěšily zprávy z marodky. Na ní jsou opory jako Pavoletti, Pellegrini, Oliva nebo nejnověji také Nainggolan. Hostům schází trojice Defrel, Romagna a Obiang.

I bez nich se ale ze Sassuola stala mašina na úspěch. Aspoň v posledních týdnech. Soutěžní duel prohráli Neroverdi naposledy ve 25. kole a od té doby šlapou výtečně. Od začátku července vyhráli čtyřikrát, poradili si i s Laziem a v minulém kole se jim také vedlo velmi dobře. S Juventusem totiž sehráli napínavou bitvu, která skončila remízou 3:3.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Carboni, Klavan, Ceppitelli - Mattiello, Birsa, Nandez, Rog, Lykogiannis - Joao Pedro, Simeone
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos - Djuričić, Locatelli - Raspadori, Traoré, Boga - Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 4.01 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Bologna FC  (sobota 21:45)
AC Milán je ve slušné formě a v sobotu večer ho čeká další domácí utkání, tentokráte proti Boloni, kterou vede bývalý kouč Rossoneri Siniša Mihajlović. Boloňa je vždy nepříjemným soupeřem, koneckonců není to tak dávno, co zvítězila na San Siru nad Interem Milán nebo obrala o body Neapol.

Milánským se blýská na lepší časy, alespoň podle posledních výsledků by se tak mohlo zdát. Od restartu sezony Rossoneri neprohráli a mají za sebou velice slušné výsledky. Naposledy si AC poradilo s Parmou 3:1.

Problémem však nadále zůstává aktuální postavení v tabulce. Milán je až sedmý a na páté místo, které zaručuje skupinovou fázi Evropské ligy ztrácí čtyři body. "Našim cílem je od teď až do konce získat co nejvíce bodů, což znamená vést si co nejlépe. Až na konci budeme hodnotit celou sezonu. Důležitým cílem by měla být skupinová fáze Evropské ligy," prohlásil na tiskové konferenci Stefano Pioli.

Milán bude v souboji s Boloňou favoritem. Porazit jí dokázal i v prvním zápase na Renato Dall'Ara 3:2. Boloni se proti Milánu dlouhodobě nedaří, na San Siru naposledy vyhrála v roce 2016. Zápas na San Siru bude zvláštní pro Sinišu Mihajloviće, který AC Milán před pár lety vedl a byl to on, kdo například udělal jedničku z tehdy hodně mladého brankáře Gigiho Donnarummy. Hostům patří po třiatřiceti kolech desáté místo a rádi by se posunuli do první poloviny tabulky. Existuje i teoretická šance na evropské poháry, ovšem ztráta je v tuto chvíli desetibodová.

Stoper Matteo Musacchio už si do konce sezony nezahraje a minimálně pro zápas s Boloňou nebudou k dispozici Duarte, Castillejo a Paquetá. Siniša Mihajlović pak bude postrádat Baniho a Schoutena.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer,Romagnoli, Theo Hernández - Kessié, Bennacer, - Saelemaekers, Calhanoglu, Rebić - Ibrahimović
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Denswil, Dijks - Poli, Dominguéz - Sansone, Soriano, Orsolini - Santander
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.75 - 5.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC33245470:3577
2.Inter Milán33218472:3471
3.Atalanta Bergamo33217593:4370
4.SS Lazio33216668:3569
5.AS Řím331761061:4457
6.SSC Neapol331581053:4453
7.AC Milán331581048:4253
8.US Sassuolo331381262:5747
9.Hellas Verona3311111141:4144
10.Bologna FC3311101247:5243
11.Cagliari Calcio3310111248:4941
12.Parma Calcio331171545:4740
13.ACF Fiorentina339121241:4539
14.UC Sampdoria331151742:5438
15.Turín FC331141841:6037
16.Udinese Calcio33991531:4636
17.Janov CFC33791740:6330
18.US Lecce33781841:7429
19.Brescia Calcio33562230:7021
20.SPAL 201333542423:6219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, kdy i ty Atalantě dojde benzín

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes

Reagovat
mojmira

Andrea Poli kapitán Bologny ... první na co si u něj vzpomenu je tohle

https://www.youtube.com/watch?v=RazswIscDSM

Reagovat
Eldarion

hral v AC občas katastrofálne ale tu mi ho prišlo lúto

Reagovat
El-Pistolero-68

Full of energy - legendary!

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Vtáky cez tepláky

chudáčisko, on bol až tak snaživý, že mu to nešlo. Ináč on bol v AC tak 40% z toho čo bol predtým v Sampdorii. Ešte aj 1. sezónu mal v AC solídnu, ale čo potom, smutné.

Reagovat
bobis21

Celá záloha zatím neskutečná

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Za vitazstvo v Coppa Italia uz sa neudeluje ucast do EL , ze eurofotbal pred kazdym nasim zapasom vypisuje, ze nam treba body v boji o europsku ligu ???

Reagovat
smazaný uživatel

nn Europsku ma Napoli istu vdaka Coppe

Reagovat
FORZAMILAN

Je to smutné, nevím, kdo tady v té sekci na tom pracuje

Reagovat
Furia Ceca

Já to taky nechápu... hlavně už je to asi u 4. nebo dokonce 5. preview v řadě. A irituje mě to stejně jako tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz som im to raz pisal , ale tak idu si svoje

Reagovat
Gimme

Ten Barák je hroznej...

Reagovat
8lampard8

můžeš to rozvést prosim? koukal jsem, že hraje pravidelně základ a skoro celý zápasy. Tak jsem čekal, že hraje alespoň slušně. Taky je třeba vzít v potaz, že hraje v týmu, který pujde do Serie A, takže ten tým nemusí zrovna dobře fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak,pravidelně nastupuje v základu Lecce a prakticky nestřídá,patří k tahounům týmu. Možná by mohl být produktivnější,včera tam měl nějaký šance,co nedal,ale jinak si myslím, že co se týče českých hráčů v Serii A,tak je jeden z nejlepších.

Reagovat
Gimme

Přijde mi šíleně neobratnej a pomalej. Co se týče fotbalovosti tak to v noze má...

Reagovat
off-olda

Ty píčo Zmrhal

Reagovat
Gimme

tomu ještě v létě hodí nějakej zoufalej klub laso

Reagovat
Panděvova ofina

Lautaro čeho se dotkne, to je ztracený.

Reagovat
Lech

Lautaroshow. V simulivani. Dej mu ju kurva

Reagovat
Panděvova ofina

Vtipný je to, že to byl úplně regulerní faul , takže netuším, na co se koukali

Reagovat
Lech

Kontakt byl i kdyz simuloval Peres pred vasi sestnactkou

Reagovat
Mihal

Lautaro je simulant, bez debaty, ale pred tym golom tam kontakt bol a pisknut sa to kludne dalo. Myslim, ze v 5 z 10 pripadov by to rozhodca piskol

Reagovat
Gimme

Podle mě mu ty dementi neukázali ten nejvíc průkaznej záběr

Reagovat
cresposuper

Lautaro je simulant, ale zrovna toto mal piskat, Kolarov ho kopol do lavej nohy.

Reagovat
Panděvova ofina

Lautaro by se měl na nějakou dobu posadit

Reagovat
cresposuper

Alebo predat

Reagovat
ED91

Nesranduj

Reagovat
Alberto Aquilani

Karmagól za tie Lautarovinky... Špinu som skúsene po minulej kritike vyhecoval... síce by to gól nebol, ale čo ... Daje

Reagovat
Lech

To bylo jediny ck za polocas udelal dobre, dobre ty

Reagovat
Alberto Aquilani

ešte som si pred gólom hovoril, že je zas hrozne na hovno...

Koho chceš, aby dal víťazný gól, nech ho trošku vyhecujem?

Reagovat
Lech

Ja myslim ze kritiku zaslouzi hlavne beci, do nich!

Reagovat
Lech

Peres je ok do kombinace, ale at prosim necentruje. Mancini vypada zas konecne namotivovanej, a Ibanez zatim paradni posila

Reagovat
cresposuper

Roma mi pride omnoho zivsia, od nas sa mi paci maximalne Gagliardini a Sanchez. Zaroven nema zmysel pchat to stale na 3412, ked tam teraz ziadneho trequartistu nemame.

Reagovat
Mihal

Gaglia posledne 3-4 zapasy isiel strasne hore... Nechapem niekedy

Reagovat
Dejwa

Za mě faul určitě ne, je to kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je otázka, proč na tej obrazovce neměl rozhodčí ten poslední záběr detailu zezadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes poprvé od restartu funguje kombinace proti silnějšímu soupeři, proč jsme ale nehráli po zemi i v minulých zápasech, je záhadou. Každopádně s touhle formací to na moc gólu nevypadá, tak snad se ještě někdo ukopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to faul nebol. Ako bol tam kontakt to hej ale po takom kontakte by nepadol ani 30 kilovy retardovany chlapec

Reagovat
Largo

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je kontaktny sport, toto sa piskat nema.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nuno čomes

Co na to říct. V tom případě zrušit penalty za takovéhle kontakty a nikdo nemůže nic říct.

Reagovat
ED91

Reagovat
Largo

Nekdo link na AS?

Reagovat
Lech

Zkus livetv.sx

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Mihal

dpc to je teda gol

Reagovat
Panděvova ofina

Zajímavé, že tam máme tři defenzivní/štítový záložníky a zdá se mi, že ve středu není nikdo...

Reagovat
Lech

Wow spina, wow

Reagovat
Alberto Aquilani

Grande Spina. Toto len tak niekde neuvidíte. Neskutočné

Reagovat
Kixi Syhimour

nepamatuju si, že bych tohle někdy viděl . Zároveň jedna z nejjasnějších penalt, co jsem kdy viděl.

Reagovat
Alberto Aquilani

Mosesovi rešpekt, že to rozchodil... tvrdý chlap s poriadnymi gulami

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Jajinek

Lautaro si za to může sám. Tím, že padá v každé situaci jako malé děcko tak je jasné, že mu to rozhodčí přestávají pískat.

V tomto případě šlo bohužel výjimečně o jasný faul. Video jasně ukázalo, že dostal zezadu kopanec. Když se šel rozhodčí kouknout a ukázali, že viděl to, co všichni v televizi, byl jsem přesvědčen, že ten gól odvolá. Naprosto nechápu, jak to mohl nechat, když už se šel podívat. Zcela chápu, že to neodpískal na poprvé, nemohl to vidět a stejně jako já si určitě říkal, že Lautaro simuluje. Ale když to viděl na videu? Tímto je ten VAR naprosto zbytečný. Dost razantní ovlivnění zápasu.

Reagovat
Koubinhor

toz no koment

Reagovat
ED91

Futbal je kontaktný šport dostal mini ťukanec do nohy, čo mal vo vzduchu(keby to bola aspoň stojná noha, ale nebola) a na to mu vyletela druhá noha do vzduchu. Toto faul neni, že absolútne, ale simulácia...

Reagovat
Jajinek

Já neřeším jestli to mohl ustát nebo ne, ale faul to prostě je, bez ohledu na to, jak je ten kontakt silný. Ono totiž v té rychlosti stačí i kontakt malý.

Reagovat
ttopi

Podle mě to byl běžný kontakt, ke kterému dochází když přistupuješ k hráči zezadu. Prostě jste oba v pohybu, tak mu trochu ťukneš do nohy. Tohle jestli chceš pískat, tak to se hráči fakt už nemůžou nikoho dotknout.

Hned jsem si vzpomněl na Chramostovo legendární výrok "Sáhl na mě, to nemá, takže jasný faul"

Reagovat
Jajinek

Běžně když přistupuješ k hráči zezadu tak ho kopneš špičkou kopačky do nohy? Je jedno jestli je to úmysl nebo nedbalost. Pravidla tady bohužel hovoří jasně, tohle je prostě faul.

Reagovat
ttopi

Dobře, když to říkáš. Rozhodčí, tedy ten povolaný, to viděl jinak.

Reagovat
Jajinek

No a tomu se právě divím, protože on je ten povolaný a měl by to vidět správně, kór když se na to koukne na videu zpomaleně.

Reagovat
ttopi

Možná právě to mu pomohlo vidět, že to nebylo nic zas tak hroznýho. Fotbal je do jisté míry kontaktní a fakt nemůžeš pískat každý dotyk. To by ty rohy vypadaly, hráči by kolem sebe běhali s rukama za zády

Reagovat
Lech

Reagovat
Lech

Razantni ovlivneni, souhlas. Ale vem si co kdyby zrusil gol. To by bylo jeste razantnejsi ovlivneni zapasu, a navic chybne posouzene

Reagovat
Jajinek

hele...na Slavii nám klidně ten gól vzali

Reagovat
Lech

Nevim nevidel jsem ale to se stava. No toto rozhodnuti rozhodciho bylo prave takove, po jakem kazdy vecne vola, a to nepiskat kazdou chujovinu. To by se kazdej druhej gol musel rusit, kazdej gol by sel ocekovat jestli se nekdo nekoho neoprel rukou atd atd. To ze se sel podivat vcera....uplne v pohode beru, ta situace mohla bxt vaznejsi nez se mohla zdat, no z opakovacek bylo krome kontaktu videt cela Lautarova trajektorie a jasnej umysl kterej ten rozhodcni podle me, i podle tebe videl realnyma ocima a taky tomu dal urcitou vahu

Reagovat
Jajinek

Přesně tak, to říkám taky, že si Lautaro za to tím neustálým simulováním může sám.

Reagovat
Pipo123

Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Acerbi; Lazzari, Milinkovic, Cataldi, Parolo, Djavan Anderson; Caicedo, Immobile

To bude sranda zápas, bez Ramosa, Luliča, Alberta, Leivu, Correu, očakávam masaker jak hovado

Reagovat
M11

Sarri Out.. Dybala In

Reagovat
Zark

Reagovat
monty25

Dybala jenom na střídačce?

Reagovat
CR7RONALDO

Ten Sarri nie je normálny. Fakt neviem, prečo si myslí, že Higuaín má väčší prínos pre tím než Dybala.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá si prdel dýměják?! Bez Dybaly

Reagovat
smazaný uživatel

2 vydechlý týmy, poločas 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dle reakcí Pipa i fandů Juventusu bude tohle opravdu šlágr

Reagovat
To som ja

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně!

Něco jak SPAL - Brescia

Reagovat
Zark

jenže bez zmrhalinha

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.football-italia.net/156120/pochettino-rumour-refers-juventus

To by bolo zaujimave Juve, tipoval by som vyrovnanejsiu ligu ale hrali by krajsie a boli lepsi v LM hmmm... Radsej nech pokracuju v Paraticiho masterplane 'Sarriball projekt' a privedu tych 'magic players' do jeho systemu ako 39 rocny Jimenez za 40-50 mega :DDDD To by som buduci rok mohol byt modrocierny titul (ci mam na mysli Inter alebo Atalantu necham zatial nezodpovedane )

Reagovat
smazaný uživatel

29*

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
ED91

Oooo si ty ale tajomný. Nenehávaj nás dlho v očakávaní pls . Ale Poche je jeden z mála ktorého by som bral za Sarriho, aj keď kto vie, či sa bude meniť tréner po zisku LM. To už by sme boli extrém tím, keď by sme vyhodili trénera po zisku 4 v rade idúcich titulov a následne trénera, čo po 25 rokoch získa LM pre klub.

Reagovat
The Krupy

Na tvojom mieste sa starám o ten váš modročierny "Juve projekt".

Reagovat
Mr.Jindros

Doufám, že si kluci po těch posledních provarech uvědomili, že ten titul se sám nevyhraje...

Reagovat
Furia Ceca

Sestava Jsem rád, že sám Sarri to angažmá v Juve už nechce dál prodlužovat a dělá maximum pro to, aby ho Agnelli ještě před půlnocí kopl do zadnice.

Reagovat
Mr.Jindros

Ta záloha je tristní.

Reagovat
smazaný uživatel

Z hovna bič neupleteš

Reagovat
Mr.Jindros

Jako souhlasím... ten materiál není ideální.

Reagovat
Furia Ceca

Kvalitní šlágr

Reagovat
Airus

Juan a Ronaldo ven, ale to se nikda nestane

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Slabo nabrúsene korčule, dnes sa im nejako šmýka

Reagovat
DelPiero137

Lazio je natom fyzicky tak zle alebo hraci sa hecli kvoli Sarrimu?

Reagovat
bobis21

Jsou na tom fakt špatně. Posledních 10 minut v předchozích zápasech sotva chodili. Vypadají že snad žádnou přípravu během pauzy nedělali.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je uplně na dně fyzických sil.Jestli neodpadnou druhej poločas tak budu překvapenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Víte co nechápu? Když teda hrajou každý 3 den, maji toho plnou prdel, proč ty rozhodčí úplně nesmyslně protahujou poločasy?! Běžně se první poločasy hrajou 48-49 minut, na konci není nic neobvyklého hrát 97 i víc minut

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Furia Ceca

Ronaldo právě dorovnal Immobileho

Reagovat
Furia Ceca

Tak už i překonal

Reagovat
smazaný uživatel

To byla jen otázka času

Reagovat
Zlatko28

Gól sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, projebou to zase?

Na Lazio je teď 130:1

Reagovat
Furia Ceca

Tak co, votočí to Lazio?

Reagovat
smazaný uživatel

Crko jeste přidá třetí

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to dobrý

Teď má 30/30

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri si zachrání prdel a ještě bude za hrdinu

Reagovat
Mr.Jindros

Proč za hrdinu proboha? To by musel vyhrát LM.

Reagovat
smazaný uživatel

titul

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jak to teď je?

Juventus 8 bodů náskok, hraje se o 12. Inter ještě hraje s Atalantou.. Takže by to prakticky mohlo i stačit

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci z Říma v sobě ještě našli nějaké síly

Reagovat
smazaný uživatel

Bonucci to ej prostě neskutečnej kokot mohl to hrát hlavou na Vojtka, nebo to kopnout do prdele ale to ne, musíme z toho udělat drama

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele